A pofonok földje

olvasói
(0)
Ó, istenkém, azok a régi kung-fu-filmek! Haldokló mesterek, bosszúszomjas tanítványok és harcos amazonok, ártatlan öregember külsejű vérszomjas gyilkosok, suhogó köntösök meg a halálos technikák, mint a tigriskarom, a daruállás és persze a részeg majom! Azt hittem, már sosem fogok ilyet látni!
Mindez persze a maga kedves kliséivel és régóta ismert fordulataival önmagában már nem állná meg a helyét, így nem csoda, hogy a film mindenese, a rendező-színész-író-producer hongkongi csodagyerek Stephen Chow egy vígjáték mellett döntött. És itt aztán tényleg minden megengedett a stílusparódiától a régi mesterek előtti legőszintébb tiszteletadáson át az átszellemült bohóckodásig és a legkeményebb akcióig. Parádés, de tényleg! Ehhez persze kell még egy rendes bandaháború a harmincas évek Shanghajában, néhány csendes kung-fu mester, pár mindenre elszánt bérgyilkos és a szokásos piti szélhámos, aki mindent jól megkavar. Aztán jöhetnek azok a pofonok. 
 
És senkit ne tévesszen meg a helyenként teljesen elfajuló bohóckodás, mert a legapróbb részletet is gondosan kidolgozták és a legkisebb szerepekben is igazi sztárokat láthatunk. A rossz külsejű háziúr például annak idején Bruce Lee dublőrje volt, ma világhírű harcművész-koreográfus, ronda, láncdohányos neje pedig Hongkong ünnepelt dívája volt. De nem kell ahhoz a távol-keleti műfajok szakértőjének lenni, hogy élvezhessük a Pofonok földjét, mert a főszerepet is magára vállaló Chow teljesen univerzális poénok közepette, remek időzítéssel és páratlan tempóban vezényli le enyhén lökött remekművét. 
 
Persze vannak a filmnek hibái is, de a meghökkentően erőszakos kezdés és a túlságosan szirupos befejezés közé egy olyan hihetetlenül szórakoztató és eredeti darab szorult, amire nagyon rég volt példa a hazai mozikban. Meghajlunk előtted, Chow mester!
Vízer
2005.06.16
|
Kung fu
hongkongi-kínai akcióvígjáték, 95 perc, 2004
Elképesztően vicces és izgalmas akciókomédia onnan, ahol minden pofon ered, vagyis Hongkongból, és egyben tiszteletadás az olyan nagyok előtt, mint Bruce Lee és Charlie Chaplin!
Rendező:

Stephen Chow

Színész:

Stephen Chow
(Sing)

Yuen Wah
(háziúr)

Yuen Qiu
(háztulajdonos)

Kwok Kuen Chan
(Sum testvér)

Xiaogang Feng
(bandavezér)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.