A pofonok földje

olvasói
(0)
Ó, istenkém, azok a régi kung-fu-filmek! Haldokló mesterek, bosszúszomjas tanítványok és harcos amazonok, ártatlan öregember külsejű vérszomjas gyilkosok, suhogó köntösök meg a halálos technikák, mint a tigriskarom, a daruállás és persze a részeg majom! Azt hittem, már sosem fogok ilyet látni!
Mindez persze a maga kedves kliséivel és régóta ismert fordulataival önmagában már nem állná meg a helyét, így nem csoda, hogy a film mindenese, a rendező-színész-író-producer hongkongi csodagyerek Stephen Chow egy vígjáték mellett döntött. És itt aztán tényleg minden megengedett a stílusparódiától a régi mesterek előtti legőszintébb tiszteletadáson át az átszellemült bohóckodásig és a legkeményebb akcióig. Parádés, de tényleg! Ehhez persze kell még egy rendes bandaháború a harmincas évek Shanghajában, néhány csendes kung-fu mester, pár mindenre elszánt bérgyilkos és a szokásos piti szélhámos, aki mindent jól megkavar. Aztán jöhetnek azok a pofonok. 
 
És senkit ne tévesszen meg a helyenként teljesen elfajuló bohóckodás, mert a legapróbb részletet is gondosan kidolgozták és a legkisebb szerepekben is igazi sztárokat láthatunk. A rossz külsejű háziúr például annak idején Bruce Lee dublőrje volt, ma világhírű harcművész-koreográfus, ronda, láncdohányos neje pedig Hongkong ünnepelt dívája volt. De nem kell ahhoz a távol-keleti műfajok szakértőjének lenni, hogy élvezhessük a Pofonok földjét, mert a főszerepet is magára vállaló Chow teljesen univerzális poénok közepette, remek időzítéssel és páratlan tempóban vezényli le enyhén lökött remekművét. 
 
Persze vannak a filmnek hibái is, de a meghökkentően erőszakos kezdés és a túlságosan szirupos befejezés közé egy olyan hihetetlenül szórakoztató és eredeti darab szorult, amire nagyon rég volt példa a hazai mozikban. Meghajlunk előtted, Chow mester!
Vízer
2005.06.16
|
Kung fu
hongkongi-kínai akcióvígjáték, 95 perc, 2004
Elképesztően vicces és izgalmas akciókomédia onnan, ahol minden pofon ered, vagyis Hongkongból, és egyben tiszteletadás az olyan nagyok előtt, mint Bruce Lee és Charlie Chaplin!
Rendező:

Stephen Chow

Színész:

Stephen Chow
(Sing)

Yuen Wah
(háziúr)

Yuen Qiu
(háztulajdonos)

Kwok Kuen Chan
(Sum testvér)

Xiaogang Feng
(bandavezér)

Forgalmazza: InterCom

Műsoron a TV-ben

Cinemax
 2019.05.31., péntek, 20:00

LinkekFilm premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
18:10
Cecelia Ahern: Két lépés a menny
német romantikus film, 2013
18:25
Tapló Télapó
amerikai vígjáték, 2003
18:30
A szerencse háza
amerikai krimivígjáték, 2017
18:40
Pókerarcok
amerikai filmdráma, 1998
18:50
Ramona és Beezus
amerikai családi film, 2010
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.