A fantasztikus négyes

olvasói
(0)
A Marvel kiadó műhelyében, Stan Lee irányításával született szuperhősmítoszok közül a csodálatos Pókembert, a hihetetlen Hulkot és a sokszereplős X-Ment követi a vásznon A fantasztikus négyes élőszereplős filmváltozata az előbbiekhez képest szerény sztárfelhozatallal, de annál több B-filmes bájjal.
Tim Story (Birkanyírás, Amerikai taxi) filmje a szuperhősös műfajban kötelező módon annak elbeszélésével kezdődik, hogyan tettek szert hőseink emberfeletti képességeikre. Valami egészen ritka fajtájú űrvihar közeledik a Föld felé, amit néhány jóvágású tudós közvetlen közelből szeretne tanulmányozni, hogy így az egész emberiséget érintő, az örök ifjúság titkai típusú felfedezéseket tegyenek. Fellövik magukat, jön az űrbéli vihar, ami nagyobbat szól, mint hitték volna, sugárzást kapnak, aztán csak néznek, amikor a földre visszatérve mindenféle különleges tulajdonságaik mutatkoznak. A jóképű, jó tudós gumiemberré, a jóképű, gonosz tudós acélemberré, a csini tudóslány láthatatlanná, a forrófejű pilótasrác tűzgolyóvá, a kopasz, tömzsi cimbora pedig kőemberré változik. 
 
Noha a figurákat már jó negyven éve kidolgozták (a képregény 1961-ben indult), talán nem tett jót a film komolyságának, hogy A hihetetlen családot követően került a mozikba, ugyanis a főszereplők különleges képességei rímelnek a két produkció közt, de A fantasztikus négyes alkotói szerencsére eleve poénosra vették a figurát, ezért zavartalanul végignevetgélhetjük a filmet, legyen szó éppen valami nagyszabású, túlzott erőbedobással készített akcióképsorról vagy valami jópofi, vicces jelenetről. A csipkelődő párbeszédek pedig az örök gyermekléleknél serdültebb nézők számára is élvezetessé tehetik a produkciót. 
 
A női főszerepben a mézédes mosolyú Jessica Albával találkozhatunk (aki a Sin Cityben cowgirlként ropta a bárpulton), a sorozatok rajongói pedig a Kés/alatt és a Shield - Kemény zsaruk sztárjait láthatják viszont újabb kemény karakterekben.
nelson
2005.07.28
|
Fantastic Four
amerikai kalandfilm, 106 perc, 2005
Egy kutatócsoport tagjai űrviharban szuperhősökké változnak, de a nagy összecsapásukat a Földön vívják meg. A Marvel klasszikus képregényének poénoskodó filmváltozata.
Rendező:

Tim Story

Színész:

Ioan Gruffudd
(Reed Richards)

Jessica Alba
(Sue Storm)

Michael Chiklis
(Ben Grimm)

Julian McMahon
(Victor von Doom)

Chris Evans
(Johnny Storm)

Hamish Linklater
(Leonard)

Kerry Washington
(Alicia Masters)

Laurie Holden
(Debbie McIlvane)

Maria Menounos
(nővér)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Judy

angol életrajzi dráma, 118 perc, 2019

Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk

amerikai akcióvígjáték, 123 perc, 2020

Amanda

francia filmdráma, 107 perc, 2018

A bőrömben

angol filmdráma, 101 perc, 2018

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020
Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Filmek a TV-ben
H
13
K
14
Sze
15
Cs
16
P
17
21:00
Tuti terv
amerikai-kanadai akciófilm, 2003
21:00
Szex és New York 2.
amerikai romantikus vígjáték, 2010
21:00
Kardhal
amerikai thriller, 2001
21:00
Gattaca
amerikai sci-fi, 1997
21:00
A 37-es szám
dél-afrikai thriller, 2018
Hadik irodalmi szalon zajlik éppen. A Feleségem története film létrejöttéről Enyedi Ildikóval Ott Anna beszélget. Először adaptált, stresszes időszak van éppen, a film hosszú lesz, irodalmon túli ezeregyéjszaka történet. #fustmilan #enyediildiko #felesegemtortenete #ottanna #hadikirodalmiszalon #brunch #irodalmibrunch
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.