Narco

olvasói
8/10 (1)
A narkolepszia, mint olyan betegség, mely képes elvinni egy filmet a hátán, 1991-ben mutatkozott be Gus Van Sant Otthonom, Idaho című filmjében. Az ilyen beteg váratlan alvási rohamokban szenved, aminek az a drámai következménye, hogy több párbeszédes jelenet is a főszereplő hirtelen elhallgatásával és összecsuklásával ér véget. Egyébként a Narco hősét is Gusnek hívják, mint az imént említett rendezőt, de ezzel véget is értek a két film közti párhuzamok.


Nos, ez a Gus - akit A part franciájaként és a Vidocq fiatal nyomozó újságírójaként ismert Guillaume Canet alakít - egy dél-franciaországi kertvárosban él, és élete annyival nehezebb gyógyíthatatlanul semmittevő apjáénál (Jean-Pierre Cassel), hogy őt minden jószándéka ellenére is munkanélküliségre kárhoztatja a narkolepszia. Míg Gus ébren töltött élete vigasztalanul szürke egy lassan, de biztosan kihűlő házasságban a mára illúzióit vesztett iskolaszépe, Paméla oldalán, addig a rohamszerű alvások közben színes és akciódús, robbantós-lövöldözős-üldözéses álomvilágokba merül alá.

Egy szép napon Gust villámcsapásként éri az ötlet, hogy álmaiból képregényt rajzoljon, és innentől aztán fantasztikusabbnál fantasztikusabb fordulatok következnek, amelyek maguk is annál is inkább képregénybe illőek, mert az alkotók mind a sztori, mind a képi megvalósítás tekintetében erősen kölcsönöznek a képregények világából. Az eredmény egy olyan fura stíluselegy lesz, mint hasonló témában A sebezhetetlen volt: olyan is, mint egy igazi szuperhősös film, meg nem is; vannak benne akciójelenetek, de igazából csűrt-csavart, intellektuális módon beszél az emberfeletti és a hétköznapi hősök szerepvállalásáról. Az akciós és krimiszálak között kiváló vígjátéki jelenetek is megbújnak, amelyekben egyértelműen Benoit Pooelvoorde (Veled is megtörténhet, Pedálkirály) érdemli a tapsot zseniális balfék alakításával.
nelson
2005.07.28
|
Narco
francia filmszatíra, 105 perc, 2004
Narkolepsziás közfrancia képregénybe álmodja magát, aztán az élete is olyan lesz, mint egy képregény, de a film még inkább. Akciófilm, vígjáték, krimi és szociodráma egyben.
Forgalmazza: Budapest Film
(6 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
20:15
Colette
angol életrajzi film, 2018
20:30
A kis szemtanú
amerikai filmdráma, 1985
20:50
Columbo: Személycsere
amerikai krimi, 1975
21:00
Az oroszlánkirály (2019)
amerikai animációs kalandfilm, 2019
21:00
Gyilkos összeesküvés
angol-kanadai akciófilm, 2001
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.