Narco

olvasói
8/10 (1)
A narkolepszia, mint olyan betegség, mely képes elvinni egy filmet a hátán, 1991-ben mutatkozott be Gus Van Sant Otthonom, Idaho című filmjében. Az ilyen beteg váratlan alvási rohamokban szenved, aminek az a drámai következménye, hogy több párbeszédes jelenet is a főszereplő hirtelen elhallgatásával és összecsuklásával ér véget. Egyébként a Narco hősét is Gusnek hívják, mint az imént említett rendezőt, de ezzel véget is értek a két film közti párhuzamok.


Nos, ez a Gus - akit A part franciájaként és a Vidocq fiatal nyomozó újságírójaként ismert Guillaume Canet alakít - egy dél-franciaországi kertvárosban él, és élete annyival nehezebb gyógyíthatatlanul semmittevő apjáénál (Jean-Pierre Cassel), hogy őt minden jószándéka ellenére is munkanélküliségre kárhoztatja a narkolepszia. Míg Gus ébren töltött élete vigasztalanul szürke egy lassan, de biztosan kihűlő házasságban a mára illúzióit vesztett iskolaszépe, Paméla oldalán, addig a rohamszerű alvások közben színes és akciódús, robbantós-lövöldözős-üldözéses álomvilágokba merül alá.

Egy szép napon Gust villámcsapásként éri az ötlet, hogy álmaiból képregényt rajzoljon, és innentől aztán fantasztikusabbnál fantasztikusabb fordulatok következnek, amelyek maguk is annál is inkább képregénybe illőek, mert az alkotók mind a sztori, mind a képi megvalósítás tekintetében erősen kölcsönöznek a képregények világából. Az eredmény egy olyan fura stíluselegy lesz, mint hasonló témában A sebezhetetlen volt: olyan is, mint egy igazi szuperhősös film, meg nem is; vannak benne akciójelenetek, de igazából csűrt-csavart, intellektuális módon beszél az emberfeletti és a hétköznapi hősök szerepvállalásáról. Az akciós és krimiszálak között kiváló vígjátéki jelenetek is megbújnak, amelyekben egyértelműen Benoit Pooelvoorde (Veled is megtörténhet, Pedálkirály) érdemli a tapsot zseniális balfék alakításával.
nelson
2005.07.28
|
Narco
francia filmszatíra, 105 perc, 2004
Narkolepsziás közfrancia képregénybe álmodja magát, aztán az élete is olyan lesz, mint egy képregény, de a film még inkább. Akciófilm, vígjáték, krimi és szociodráma egyben.
Forgalmazza: Budapest Film
(6 kép)


Film premierek

Jetikölyök

amerikai-kínai animációs film, 92 perc, 2019

Lázadók

francia vígjáték, 87 perc, 2019

Halálod appja

amerikai horror, 90 perc, 2019

Az angyal

argentin-spanyol krimi, 118 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:15
Tranzit
német film, 2018
18:30
Államérdek
amerikai akciófilm, 1997
18:45
Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője
amerikai-német-japán-angol akció-kalandfilm, 2003
18:55
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:55
Kegyetlen játékok
amerikai dráma, 1999
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.