A remény bajnoka

olvasói
(0)
Ron Howard koszorús rendező pár évvel ezelőtt meglehetős sikerrel vizsgálta egy játékelméleti zseni rendhagyó agyműködését, és most újabb csodabogarat talált magának, hogy a szürkeállomány elemzése után a legenda izmaira és az azokat mozgató érzelmekre fókuszáljon.
John Nash (Russell Crowe - Egy csodálatos elme, Gladiátor) annak idején saját gondolatai ellen szállt ringbe, James J. Braddock (ugyancsak Russell Crowe) azonban régimódi fickó: kesztyűbe bugyolált ököllel, ezernyi néző és milliónyi rádióhallgató előtt veri puhára a címeres címvédőket. 
 
Howard megtörtént ütéseken alapuló életrajzi filmje a késő húszas évek nem éppen varázslatos világába vezeti el a nézőt, abba az időbe, amikor akár az ír bevándorlók is megcsinálhatták a szerencséjüket, takaros külvárosi házat vásárolhattak, aztán - a gazdasági válság beköszöntével - egyazon lendülettel költözhettek vissza fagyoskodni Jerseybe. Így járt a mi jó Braddockunk is, egy csokor gyermek és egy bájos feleség (Renée Zellweger - Betty nővér, Chicago) büszke, ámde munkanélküli tulajdonosa, aki szerencsés esetben a rakparton kereste meg kenyerét, ringbe ugyanis silány eredményei miatt nem szállhatott. Köztudomású, hogy ilyen kilátástalan helyzetben egyedül a Mikulás, az Erő, vagy a sportfilmes dramaturgia segíthet, és lám: Braddock egykori menedzsere (Paul Giamatti - Kerülőutak) a visszatérés lehetőségével keresi meg a rakodásban megerősödött bikát, aki nem hoz szégyent sem saját bokszolói, sem pedig Ron Howard rendezői hírnevére. 
 
A remény bajnoka a klasszikus bokszfilmekhez (Rocky, Dühöngő bika, Millió dolláros bébi) hasonlóan ütős darab, vérfagyasztó és szívszaggató drámát kínál ringen kívül és belül egyaránt, és a kor hangulatát is kellő részletgazdagsággal festi meg. Aki szereti az egyszer lent - kétszer fent történeteket, az nagyszerűen fog szórakozni, az Amerikai Álom hívei pedig boldogan álmodhatnak tovább.
csmozi
2005.09.07
|
Cinderella Man
amerikai filmdráma, 144 perc, 2005
Életrajzi film a húszas-harmincas évek legendás ökölvívójáról, aki hosszú kihagyás után tér vissza a ringbe. Egy film, amelyben a dühöngő bika találkozik a gladiátorral.
Rendező:

Ron Howard

Forgalmazza: Fórum Hungary
(12 kép)


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
18:10
Vadászat a Vörös Októberre
amerikai akciófilm, 1990
18:10
A szerelem szárnyakat ad
német romantikus vígjáték, 2009
18:15
Godzilla
amerikai fantasy, 1998
18:25
Ideális otthon
amerikai vígjáték, 2018 (feliratos)
18:30
Trisztán és Izolda
amerikai-német-angol-cseh romantikus filmdráma, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.