Földre szállt boszorkány

olvasói
8/10 (13)
Igazi kellemes és szellemes őszindító „girl power” mozi Hollywood nagyasszonyaitól. A rendezői székben Nora Ephron (A szerelem hullámhosszán, A szerelem hálójában), a produceri csapatban Penny Marshall (Ébredések, Micsoda csapat), a főszerepben Nicole Kidman (akit a filmben Isabel Bigelownak(!) hívnak, amiről nem bír nem eszünkbe jutni Kathryn Bigelow rendező - A halál napja, Atomcsapda, Holtpont).


Nos, a hölgyek mindent beleadtak a csavaros történetbe (a forgatókönyv az Ephron nővérek munkája), mely egy kedves boszorkánylányról szól, aki éppen felhagyni készül boszorkányos életformájával és földi halandóként földi férfit földi praktikákkal szeretne megbabonázni.

Az élet azonban a földi halandók közt (sem) egyszerű - elég, ha csak arra gondolunk, micsoda kihívás például üzembe helyezni egy házimozirendszert. Szóval az átállás eleinte nehezen megy, de amikor Isabel (Nicole Kidman) véletlenül munkát talál, a dolgok kezdenek rendeződni (persze csak látszólag). A munka testhez álló: egy boszorkányt kell alakítania egy régi, sikeres televíziós show remake-jében egy híres sztár mellett (Will Ferrell). Isabel a szerepet - nem meglepő módon - rendkívüli hitelességgel alakítja, s sikere lassanként felülmúlja sztárpartneréét. A szakmai vetélkedést pedig mi is oldhatná meg leghatékonyabban, ha nem a szerelem (ami persze egyáltalán nem igaz)...

No, de a jó hollywoodi vígjátékokat nem is feltétlenül azért szeretjük, mert annyira tele vannak hiteles életanyaggal. Szerethetjük viszont ezt a filmet például a nagyszerű komikus alakításokért: Kidman most is bizonyítja, hogy valóban remek komika, Michael Caine elbűvölő a sármőz boszorkánypapa szerepében, Will Ferrell pedig nagyon szórakoztató sztárkarikatúra. Külön üdítő, hogy a jól adagolt humoros jelenetekben az alkotók az iróniától és az öniróniától sem tartózkodnak, mert egy boszorkányosan jó vígjátéknak mégiscsak ez a sava-borsa...
Odor Emilia
2005.09.08
|
Bewitched
amerikai romantikus vígjáték, 102 perc, 2005
Boszorkánylány új életet kezd: halandók közé költözik, hogy az emberek közt találja meg az igaz szerelmet és a (színészi) karriert. Boszorkányos tervének megvalósítása nem zökkenőmentes, de a jó szórakozás garantált, mert Nicole Kidman tényleg varázslatos!
Rendező:

Nora Ephron

Forgalmazza: InterCom
(27 kép)


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Filmek a TV-ben
18:10
Egek ura
amerikai romantikus filmdráma, 2009
18:40
Mad Max - A harag útja
amerikai akciófilm, 2015
18:40
Zsákutca
amerikai-német thriller, 2006
18:45
U-571
amerikai háborús film, 2000
18:45
Felforgatókönyv
amerikai vígjáték, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.