Egy cipőben

olvasói
(0)
Curtis Hansonnal bizony sok kaland megesett már Álomvárosban: ismeretlen ausztrálokat segített világhírhez (Szigorúan bizalmas), megmondó rappert juttatott filmfőszerephez (8 mérföld), Michael Douglast pedig nemcsak egy fürdőköpennyel, de Frances McDormanddal is sikerült összeházasítania (Wonder Boys - Pokoli hétvége).
A fáradhatatlan műfaji szédelgőnek ezúttal a női lelkek és cipősszekrények keltették fel a figyelmét - nem csoda, hisz egyik sem tartozik a férfiak által sűrűn látogatott dimenziók közé. Hanson felnőtt lábakhoz igazított dramédiája két lánytestvér; a szép, de hebrencs Maggie (Cameron Diaz -Vanília égbolt) és a megfontolva haladó, de asszonyos Rose (Toni Colette - A japán szerető) magára, és egymásra találását meséli el, ahogy azt Jennifer Weiner In Her Shoes című slágerregényében dokumentálta.  
 
Bár a nővérekkel töltött két órában csupa komoly dologról - többek között testvéri rivalizálásról, öngyilkos anyáról, elvesztett és újra felfedezett családi kötelékekről - fog szó esni, nem lenne szerencsés, ha a komor témák bárkit is elijesztenének. Már csak azért sem, mert a hétpróbás direktor precíz számításokat végzett a könny/mosoly együttható tekintetében, és mindent megtesz, hogy a kisebb-nagyobb drámákat kisebb-nagyobb poénokkal, a hóesést trópusi napsütéssel, a filmszerű pillanatokat szappanoperás epizódokkal ellensúlyozza. Hanson dicséretét zengve úgy illik, hogy megemlékezünk a színészi teljesítményekről is, melyekért ugyancsak nem érheti panasz filmünket. A Colette-Diaz-páros ugyanis nem hibázik: mindketten jártak már hasonló cipőben, s a régi szerepet magabiztosan viselik.  
 
Van azonban a filmnek egy harmadik - mellékszerepben feltűnő - főszereplője is. A színésznőt Shirley MacLaine-nek hívják, nem ma kezdte a pályát, de huszonéves liftes kisasszonyként (A legénylakás) ugyanúgy lestük minden mozdulatát, mint most, amikor az Egy cipőben nagymamaszerepében láthatjuk viszont.
Stein Ernő
2005.10.27
|
In Her Shoes
amerikai filmdráma, 131 perc, 2005
Cipőbolond ügyvédnőnek és pasibolond, zűrös hugicájának kalandjai lábbelikkel, kutyákkal és nagymamával. A Szigorúan bizalmas rendezőjének életviteli tragikomédiája.
Rendező:

Curtis Hanson

Színész:

Cameron Diaz
(Maggie)

Shirley MacLaine
(Ella Hirsh)

Toni Colette
(Rose)

Richard Burgi
(Jim Danvers)

Mark Feuerstein
(Simon Stein)

Ken Howard
(Michael Feller)

Eric Balfour
(Grant)

Alan Blumenfeld
(Mr. Stein)

Jerry Adler
(Lewis Feldman)

Forgalmazza: InterCom

Műsoron a TV-ben

Paramount Channel
 2019.04.04., csütörtök, 21:00
 2019.04.07., vasárnap, 11:50

LinkekFilm premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Téglás Zoli, a kaliforniai Ignite zenekar frontembere most saját projektjével érkezik Budapest egyik ikonikus klubjának színpadára.
Filmek a TV-ben
21:50
Kertes házak utcája
magyar játékfilm, 1962
21:55
Mamamaffia - Keresztanya
német romantikus vígjáték, 2015
22:10
A barátnőm pasija
német romantikus film, 2008
22:25
Bekerítve
spanyol háborús film, 2017 (feliratos)
22:30
Kell a lóvé!
amerikai akció-vígjáték, 2017
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.