Egy cipőben

olvasói
(0)
Curtis Hansonnal bizony sok kaland megesett már Álomvárosban: ismeretlen ausztrálokat segített világhírhez (Szigorúan bizalmas), megmondó rappert juttatott filmfőszerephez (8 mérföld), Michael Douglast pedig nemcsak egy fürdőköpennyel, de Frances McDormanddal is sikerült összeházasítania (Wonder Boys - Pokoli hétvége).
A fáradhatatlan műfaji szédelgőnek ezúttal a női lelkek és cipősszekrények keltették fel a figyelmét - nem csoda, hisz egyik sem tartozik a férfiak által sűrűn látogatott dimenziók közé. Hanson felnőtt lábakhoz igazított dramédiája két lánytestvér; a szép, de hebrencs Maggie (Cameron Diaz -Vanília égbolt) és a megfontolva haladó, de asszonyos Rose (Toni Colette - A japán szerető) magára, és egymásra találását meséli el, ahogy azt Jennifer Weiner In Her Shoes című slágerregényében dokumentálta.  
 
Bár a nővérekkel töltött két órában csupa komoly dologról - többek között testvéri rivalizálásról, öngyilkos anyáról, elvesztett és újra felfedezett családi kötelékekről - fog szó esni, nem lenne szerencsés, ha a komor témák bárkit is elijesztenének. Már csak azért sem, mert a hétpróbás direktor precíz számításokat végzett a könny/mosoly együttható tekintetében, és mindent megtesz, hogy a kisebb-nagyobb drámákat kisebb-nagyobb poénokkal, a hóesést trópusi napsütéssel, a filmszerű pillanatokat szappanoperás epizódokkal ellensúlyozza. Hanson dicséretét zengve úgy illik, hogy megemlékezünk a színészi teljesítményekről is, melyekért ugyancsak nem érheti panasz filmünket. A Colette-Diaz-páros ugyanis nem hibázik: mindketten jártak már hasonló cipőben, s a régi szerepet magabiztosan viselik.  
 
Van azonban a filmnek egy harmadik - mellékszerepben feltűnő - főszereplője is. A színésznőt Shirley MacLaine-nek hívják, nem ma kezdte a pályát, de huszonéves liftes kisasszonyként (A legénylakás) ugyanúgy lestük minden mozdulatát, mint most, amikor az Egy cipőben nagymamaszerepében láthatjuk viszont.
Stein Ernő
2005.10.27
|
In Her Shoes
amerikai filmdráma, 131 perc, 2005
Cipőbolond ügyvédnőnek és pasibolond, zűrös hugicájának kalandjai lábbelikkel, kutyákkal és nagymamával. A Szigorúan bizalmas rendezőjének életviteli tragikomédiája.
Rendező:

Curtis Hanson

Színész:

Cameron Diaz
(Maggie)

Shirley MacLaine
(Ella Hirsh)

Toni Colette
(Rose)

Richard Burgi
(Jim Danvers)

Mark Feuerstein
(Simon Stein)

Ken Howard
(Michael Feller)

Eric Balfour
(Grant)

Alan Blumenfeld
(Mr. Stein)

Jerry Adler
(Lewis Feldman)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
Szo
15
18:15
Hook
amerikai kalandfilm, 1991
18:15
A Bourne-hagyaték
amerikai akció-thriller, 2012
18:30
S.W.A.T - Különleges kommandó
amerikai akcióthriller, 2003
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:30
Scooby-Doo és a mexikói szörny
amerikai animációs film, 2003
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.