Egy cipőben

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (12)
A Jennifer Weiner bestselleréből készült filmben két homlokegyenest különböző testvérpár a főszereplő, akik sok tekintetben egy cipőben járnak. Mert bár külsejük és személyiségük nem túl hasonló, lábméretük megegyezik, akárcsak bizonytalanságuk önmagukkal szemben, ugyanis mindketten saját helyüket keresik a világban, csak másként.
A 8 mérföld és a Szigorúan bizalmas című filmek Oscar-díjas rendezőjének 2005-ös komédiájában Cameron Diaz és Toni Colette alakítja az egymással folyton harcban álló testvérpárt. A Toni Colette által megformált nővér, Rose okos, és tervei szerint építgeti karrierjét, míg Maggie, a fiatalabbik butának tartja magát, de rendkívül szép, s ezen adottságait nagyszerűen képes kamatoztatni a boldogulása érdekében. Rose hízásra hajlamos és imádja a romantikus regényeket, Maggie pedig az éjszaka hercegnője, buliról bulira jár és hódít. Hiába hát az azonos neveltetés és szülői háttér, a két nővér tűz és víz, és nem igazán szívlelik egymást.
 
Ám egy nap úgy alakul, hogy Maggie-nek nővéréhez kell költöznie, amitől a testvéri szeretet nemhogy erősödne köztük, egyenesen utálatba fordul. Maggie ugyanis elszereti az amúgy is önértékelési zavarokkal küzdő Rose pasiját, amiből hatalmas botrány kerekedik, és Maggie kénytelen nagyanyjukhoz menekülni. Vajon a titokzatos nagymama (Shirley MacLaine) összehozza-e a valójában nagyon is jól összeillő testvérpárt? 
 
 
b.e.
2008.02.08
|
In Her Shoes
amerikai filmdráma, 131 perc, 2005
Cipőbolond ügyvédnőnek és pasibolond, zűrös hugicájának kalandjai lábbelikkel, kutyákkal és nagymamával. A Szigorúan bizalmas rendezőjének életviteli tragikomédiája.
Rendező:

Curtis Hanson

Színész:

Cameron Diaz
(Maggie)

Shirley MacLaine
(Ella Hirsh)

Toni Colette
(Rose)

Richard Burgi
(Jim Danvers)

Mark Feuerstein
(Simon Stein)

Ken Howard
(Michael Feller)

Eric Balfour
(Grant)

Alan Blumenfeld
(Mr. Stein)

Jerry Adler
(Lewis Feldman)

Forgalmazza: InterCom
(7 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:20
Millió dolláros bébi
amerikai filmdráma, 2004
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
15:40
Chuck megoldja
I. évad, 4. rész: A dentalista
15:40
Chuggington
II. évad, 17. rész
15:50
Chuggington
II. évad, 18. rész
15:50
Noob Csapat
I. évad, 134. rész
15:55
Medvetesók
2015, IV. évad, 136. rész: A múmia átka
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.