Erőszakos múlt

olvasói
8/10 (1)
David Cronenberg (Videodrome, A légy, Karambol, A pók) legújabb filmjében sehol egy mutáns rovar vagy egy vakmerő öncsonkító, viszont van ezúttal is - és ez legalább annyira rémisztő - békés felszín alatt rejtező gonosz, ami előtörhet váratlanul bármikor, bárhol, akár Twin Peaksben, vagy (mint ezúttal is) Millbrook muskátlis utcáin.
Ebben a kisvárosban, valahol Amerika középső részén éli békés, boldog családi életét Tom (Viggo Mortensen - A Gyűrűk ura) feleségével és két gyermekével. Tom barátságos kisvendéglőjében tulajdonosként maga is a pult mögött méri a híg amerikai kávét, munkatársai és vendégei szeretik, tisztelik - ami nem meglepő, mert ebben a kisvárosban mindenki mindenkinek barátja. Ha máshonnan nem, hát a David Lynch-filmekből biztosan tudjuk, hogy az ilyen túlzottan idilli kisvárosban előbb-utóbb elmebeteg dolgok fognak történni. Hamar meg is érkezik két gonosztevő Tom vendéglőjébe, aljas szándékuk nyilvánvaló, azonban Tom az események elébe vág, a két bűnözőt halált megvető bátorsággal és kegyetlen profizmussal kivégzi, megmentve ezzel munkatársai életét. Bolond, ki gyanút nem fog, látván a csinos pincérkötényes gyilkológép mozdulatait, ami persze rendben is van, hiszen innen kezdve a film a gyanúról, az erőszak szülte erőszakról, és más alattomos rémségekről szól. Mert Tom hőstette nemcsak a médiát, de nagy sötét autóval érkező, gyanúsan gengszter kinézetű alakokat is a városkába vonz. Lehet, hogy Tomnak újra gyilkolnia kell, hogy megvédje a családját? Mindenesetre nem ártana vigyáznia, hiszen a gyerekek hamar eltanulják a rossz példát, és még a végén kárt tesznek valakiben... 
 
Nos, az eseményeket szükséges homályban hagynom a film tökéletes élvezetének érdekében, viszont ígérhetek egy nagyon ügyesen és rafináltan kidolgozott gengszteresdit némi morbidba hajló humorral, jól elkapott apa-fiú konfliktust, némi házastársi drámát, s mindezt rendkívül erős színészi villanásokkal.
Odor Emilia
2005.11.23
|
A History of Violence
amerikai thriller, 96 perc, 2005
A biohorror mesterének szokatlanul konvencionális, mégis megdöbbentő erejű thrillere egy szürke kis emberről, aki veszélyesebb, mint Mátyás király álruhában.
Forgalmazza: InterCom

Műsoron a TV-ben

Mozi+
 2019.03.27., szerda, 01:50

LinkekFilm premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
18:05
Két nő és egy férfi
német vígjáték, 2012
18:10
18:15
Röplabdázó csodakutya
kanadai családi vígjáték, 2003
18:15
X-Men: Az eljövendő múlt napjai
angol-amerikai sci-fi akciófilm, 2014
18:20
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.