Szőke kóla

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (11)
A cigány-magyar barátság virága újra szóba szökken a nyóckerben, vagyis lesz rap is meg egy kis revü egy csomó Rómeóval, csak most jobban nyomják, mint legutóbb! Gyengén induló, de középen erős vígjáték, nyerő dumákkal.
Pedig ez a film először nagyon rossznak hallatszott, pláne, hogy forgatásakor még Pesti Harlem címen futott. Ráadásul a rendezőről, Barnóczki Ákosról leginkább azt lehet tudni, hogy annak idején ő írta az Európa Express forgatókönyvét - amit a helyében simán letagadnék -, a főszereplőket pedig főleg úgy jellemezhetnénk, hogy a „médiából kölcsönzött arcok”, ami szintén nem bizalomgerjesztő. De a megtévesztően pocsék első tíz perc után egészen pofás kis vígjátékot kapunk, apróbb gyártási hibákkal. Rövid felvezetésben megismerhetjük a fiatal, gazdag és arrogáns főhőst, láthatjuk a szépséges csaját, és azt is megtudhatjuk, hogy hősünk nem bánik jól a beosztottjaival és van neki olyan riválisa is, aki életveszélyesen megfenyegeti.
 
Fenyegetés után jön az akció is, mert hősünk a pesti közlekedésnek köszönhetően véletlen a cigánysorra téved, ahol ellopják luxusautóját és a benne lévő, milliókat érő iratokat. Az előítéletektől sem mentes yuppie rögtön a helyi erőkre gyanakszik, és mindent megtesz, hogy ellenségeket szerezzen az amúgy sem barátságos környéken, ám akad egy jófej autószerelő, aki egyességet kínál neki. Ha a magyar fiú elveszi csúnyácska húgát, akkor ő a haverjaival segít megkeresni az autót. És bár hősünknek, mint tudjuk, már van mennyasszonya, rááll az alkura, noha esze ágában sincs azt betartani. Hiba persze akad, de a filmnek megvan a lendülete és sajátos, beszólós humora, és ebben a műfajban Majoros Péter, vagyis mindenki Majkája, Ózd ökle aztán igazán otthon van. 
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.08.29
|
magyar vígjáték, 106 perc, 2005
A cigány-magyar barátság rögös útjait járjuk valahol a nyócker legsötétebb zugaiban, ám a sötét krimi mögött ragyogó vígjáték húzódik meg, az év legjobb dumáival és Majkával meg az ő spanjaival!
Forgalmazza: SPI
(29 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
P
9
Szo
10
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
P
9
Szo
10
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.