Domino

olvasói
10/10 (1)
Egy törékeny kislány egy bazinagy fegyverrel! Mi kell még egy izgalmas, dögös filmhez? Ráadásul amit látunk, az meg is történt, vagy megtörténhetett volna, a lényeg az, hogy vannak fiús lányok és nem mindegyik néz ki rosszul!
Domino Harvey valóban élt, tényleg topmodell volt, majd megunva a kifutók talmi csillogását, beállt fejvadásznak, és ha hihetünk neki, tényleg szétrúgott néhány segget. Ha ez csak részben is igaz, már az is remek filmtéma, de ha mindezt Tony Scott (Tűzben edzett férfi, Tiszta románc) rendezi és a forgatókönyvet az a Richard Kelly írja, aki a Donnie Darkót csinálta, a főszereplő pedig Keira Knightley, akkor nem csoda, hogy magasak az elvárásaink - de ne legyenek! Ez egy korrekt akciómozi, de hihetetlenül zavaros tálalásban. Rövid előtörténet után megtudjuk, hogy Domino Harvey azért lett ilyen kemény csaj, mert amikor pici volt, elpusztult az aranyhala, az anyukája meg túl sokat pasizott, aztán hopp, ugrunk is a jelenbe, ahol az izzadságszagú fejvadászok és büdös szájú óvadékdealerek piszkos ügyleteibe nyerünk bepillantást. A sztori egy elrabolt pénzszállítmány és néhány eltüntetett maffiózócsemete körül forog, de nem árt figyelni, mert a történet úgy ugrál ide-oda különböző helyszínek és idősíkok között, hogy elég egy kis kihagyás, és azt sem tudjuk, hol vagyunk. 
 
Szóval van itt elmesélnivaló, csakhogy a Domino inkább a látványról szól, azon belül is kerekded női és szögletes férfi testekről, nagy kaliberű fegyverekről, gyors kocsikról és kemény drogokról. A két férfi főszereplő, Mickey Rourke és Edgar Ramirez ehhez mérten feszít is, Keira Knightley pedig olyan szúrósan néz, hogy még az is fészkelődni kezd, aki mögötte áll, szóval nem az a laza, röhögős mozi ez! A forgatást is valahogy úgy képzelem el, hogy a színészeket minden reggel életfogytiglanra ítélt bűnözők izzadságával kenegették, hogy elég hitelesek legyenek. Grrr!
Vízer
2005.12.20
|
Domino
amerikai-francia akciófilm, 120 perc, 2005
Jó családból való csini lány a modellkedés helyett a fejvadászok rögös útját választja, hogy belekóstolhasson a vadabb és tiltott élvezetekbe is. És mindez, vagy legalábbis valami hasonló, meg is történt!
rendező:

Tony Scott

Forgalmazza: SPI
(7 kép)


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
2002-ben megszületett Spanyolország válasza a franciák büszkeségére, a Manu Chaóra.
Filmek a TV-ben
18:25
Színlelők
amerikai film, 2018
18:30
Az Admirális, aki legyőzte Japánt
dél-koreai akciófilm, 2014
18:40
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
18:40
Ég velünk!
amerikai romantikus vígjáték, 2000
18:55
Mi, állatok
amerikai film, 2018
a #Berlinale fesztiválpalotájának méreteit lehetetlen megmutatni egyetlen fotón. azért megpróbáltuk... #berlinale2020
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.