Durr, durr és csók

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (31)
Ha valaki nagy kultmozikkal robban be Hollywoodba, aztán jó tíz évre eltűnik a színről, valahol törvényszerű, hogy a visszatérésnél az összes belészorult keserűséget, iróniát, hülyeséget és ötletes szitut belegyömöszöljön egy filmbe.
Shane Black, akinek nevéhez a Halálos fegyver-sorozat és Az utolsó cserkész mozik köthetők – vagyis ő maga a buddy-moviek koronázatlan királya – most is hozta a műfaji elvárásokat, kisebb-nagyobb fintorokat csempészve a sztoriba. De az alapok maradtak; fura páros, helyzetkomikumra építő gegparádé, pörgős dialógusok idézhető beszólásokkal és sok-sok fegyverdurrogás.
 
Harry, a hamisítatlan balek-ősmintakép, ahol megjelenik, ott hamarosan tragédia lesz, és természetesen a környezetében lévő emberek élete is pokollá változik. Unokaöccsének szeretne valami játékot lopni karácsonyra, de megszólal a riasztó a játékboltban, és főhősünk menekülni kényszerül. A nagy rohanásban egy zajló színészmeghallgatásra töri rá az ajtót, ahol éppen egy „fegyveres” szerepre keresnek alanyokat, és mivel hatásos volt a belépés, Harry kapja a szerepet. Egy nagyarcú, szörnyen kemény, meleg zsaru tanítja be a lényeges fogásokra, és egy feltörekvő színésznőcske is beevickél a képbe. Aztán jönnek a hullák, a golyók, a csókok és a hatalmas káosz, amin csak röhögni lehet. 
 
A karakterek zseniálisak, a történet kuszasága ellenére is működőképes, ezenfelül rengeteg idézőjel és úgymond kikacsintás van a sztoriban, ha figyelünk, akkor igazi térdcsapkodós poénokat kaphatunk el a felületi humor alatt is. Remek darab, kicsit talán tömény, de valódi önreflexív bolondozás és kitűnő stílusparódia. 
 
macsek
2007.11.06
|
Kiss Kiss Bang Bang
amerikai krimi, 103 perc, 2005
Kevésbé összeszokott magánszimat páros kutat Hollywood kulisszái mögött, nyomukban nehézfiúk és rosszlányok, hullahegyek és tanácstalan nézők. De mi a rejtély titka, avagy tényleg vicc az egész?
Rendező:

Shane Black

Színész:

Robert Downey Jr.
(Harry Lockhart)

Val Kilmer
(Meleg Perry)

Michelle Monaghan
(Harmony Faith Lane)

Corbin Bernsen
(Harlan Dexter)

Dash Mihok
(Mr. Frying Pan)

Rockmond Dunbar
(Mr. Fire)

Shannyn Sossamon
(rózsaszín hajú lány)

Forgalmazza: InterCom
(6 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Viszlát, Christopher Robin
angol életrajzi film, 2017
18:10
Ízlésficam
amerikai vígjáték, 2006
18:20
Út a Marsra
mexikói kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:45
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
amerikai akciófilm, 2001
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:02
Pat, a kutya
2017, 63. rész: Katasztrófa vacsorára
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 19. rész: Joey a házban
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, 371. rész: Az Internet
04:10
Pat, a kutya
2017, 64. rész: A riport
04:10
Game Shakers
II. évad, 211. rész: Carly vs. Sam
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.