3D vetítések

Kisiklottak

olvasói
8/10 (1)
Ne hagyd, hogy elmeséljék neked, mi történik ebben a filmben, mert az itt tényleg poénmészárlás! A mű élvezetének ugyanis legfőbb összetevője az, hogy körülbelül húszpercenként gyökeres fordulatot vesz a cselekmény, és maga a film is más műfaj rugóira kezd el járni.


Így már az is végzetes volna, ha elárulnánk, milyen műfajokba vált át a későbbiekben, legalább az elejéről azonban szólnunk kell - és lehet is, annál is inkább, mert annyit már a fenti képből is ki lehet találni, hogy a Közelebb óta párkapcsolati drámákban világklasszis Clive Owen és a Jóbarátokéinál komorabb szituációkban is próbálkozó Jennifer Aniston intim helyzetbe keverednek.

A film első képsorában jön aztán a meglepetés, ugyanis egy börtönfilm tipikus nyitányát láthatjuk rácsokkal, őrtoronnyal és súlyzózó elítéltekkel. Aztán valaki az egyik cellában háttal nekünk mesélni kezd egy történetet, és már ott is vagyunk a Chicago peremvárosaiból ingázók reggeli vonatán, ahol egy családos férfi és nő véletlenül egymásba gabalyodik valahogy úgy, mint Robert De Niro és Meryl Streep a Szerelembe esve című romantikus filmdrámában. A fejlemények azonban teljesen mások, különösen onnantól, hogy egy francia akcentussal beszélő, barátságtalan alak szerepében felbukkan Vincent Cassel (Bíbor folyók, Visszafordíthatatlan). No, ezen túl már csak annyit árulhatok el, hogy minden egyes fordulattal durvul a helyzet.

A Svédországból importált rendező, Mikael Hafström eggyel korábbi filmjét nálunk tavaly DVD-n mutatták be: A tó szelleme svéd magániskolai környezetben játszódó horror volt, ami hangulatos külsőségek között, de különösebb eredetiség nélkül mondta fel a tinidarabolós zsáner jellegzetességeit. A James Siegel regényéből adaptált Kisiklottak sem hoz újdonságot egyik, egy-egy kanyarra megidézett, műfajában sem, inkább nagyigényű koncepciójával csábít: merész váltásai tényleg szédítőek!
nelson
2006.01.11
|
Derailed
amerikai thriller, 107 perc, 2005
Férfi és nő összegabalyodnak a reggeli vonaton, aztán ennél nagyobb bajba is kerülnek. Merész fordulatokkal operáló, tanulságos történet többek közt arról, miért ne hagyjuk rossz kezekbe kerülni a tárcánkat.
Forgalmazza: Fórum Hungary

3D vetítések


Linkek


Kapcsolódó cikkek

(12 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
Szo
19
18:25
Mindhalálig zene
amerikai musical, 1979
18:25
Everest
amerikai-izlandi-angol filmdráma, 2015
18:30
Piedone Hong Kongban
olasz akcióvígjáték, 1975
18:40
Beépített szépség
amerikai akcióvígjáték, 2000
18:45
Gattaca
amerikai sci-fi, 1997
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.