Oldalbordák

olvasói
(0)
„Kurz und gut” - ismételhettük át épp a minap a rövidfilmek örök igazságát a német kisfilm-összeállítás mozibemutatójának apropóján. Ezen a héten pedig annak örülhetünk, hogy egy mozijegyért ismét több filmet láthatunk, ugyanis A szerelem következményei című filmhez előételként Oldalbordákat szolgálnak fel a mozikban.
László Péter rendező Oldalbordák című 15 perces kisjátékfilmje az idei Magyar Filmszemlén debütált. Az 1996-ban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen televíziórendező szakán végzett alkotó első önálló kisjátékfilmjében egyből bele is csap a lecsóba, kiindulásul mondhatni a legősibb témát választja: a teremtés koronái kontra a hatodik napon (állítólag) az ő oldaluknak bordájából teremtett fehérnépek - kibékíthetetlen ellentét, az biztos, szolgáltat alapanyagot forgatókönyvíróknak még további néhány ezer évig. 
 
Nos, a cselekményt tekintve némiképp szükséges lesz ködösítenünk, ugyanis a film abba a típusba tartozik, melynél nem szabad sokat elárulni abból, miről is fog szólni valójában, mert akkor legyilkolnánk a poént. Ezért legyen tehát elég annyi, hogy a 15 perc egyetlen helyszínen játszódik, egy nőgyógyászati rendelő várószobájában, ahol hét „oldalborda” várakozik éppen vizsgálatra. Különböző életkorúak, különböző ízlésűek, és azonkívül, hogy mindannyian nőneműek, van két további közös vonásuk is. Az egyiket nem árulhatom el, a másik pedig: hogy mindegyikőjüknek van mobiltelefonja. Az asszonynépekről a közhit azt tartja továbbá, hogy fodrásznál-orvosnál-önkormányzati folyosón egyaránt szeretnek traccspartiba kezdeni. Nos, a beszélgetés itt is kialakul, azonban elég sajátos okok miatt... 
 
A pergő párbeszédekre, színészi alakításokra és persze a csattanó csattanósságára alapozott film igencsak üdítő negyedórát szerez majd a nézőknek. A nők azt gondolják majd: „micsoda szörnyű férfiak vannak!”, a férfiak pedig azt: „micsoda szerencsés férfiak vannak!” - de az is lehet, hogy teljesen mást fognak gondolni, ugyanis éppen ez a szép a nőkben és a férfiakban: sohasem tudhatjuk biztosan, mit is gondolnak.
Odor Emilia
2006.04.05
|
magyar rövidfilm, 15 perc, 2005
Amikor a lányok egymás után belépnek az orvosi rendelő ajtaján, még nem tudják, mi bajuk. Hamar rájönnek mind a hatan, hogy a barátjuk...
Rendező:

László PéterFilm premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
A tízéves Fortepan anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria.
Filmek a TV-ben
18:10
Casanova
amerikai kalandfilm, 2005
18:10
Afrika hív
német-osztrák romantikus film, 2011
18:15
Edie
angol film, 2017
18:25
Tini nindzsa teknőcök 2.: A trutymó titka
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1991
18:30
Scooby-Doo és a Koboldkirály
amerikai animációs vígjáték, 2008
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.