Delicatessen

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (7)
A jelenkori mozi egyik legizgalmasabb alkotópárosának filmjét olyan remekek követték, mint Az elveszett gyerekek városa vagy Az Amelie csodálatos élete. Nem hiába, mert már ez a munka is zseniális; a francia bizarr komédiának és az összetéveszthetetlen látványvilágnak köszönhetően megint igazi ínyencséget borzonghatunk végig.
Az animációs szférából dobbantó Marc Caro és Jean-Pierre Jeunet első játékfilmjükben olyan groteszk és lehetetlenül fura világot teremtettek, hogy akik nem rémültek halálra a bizarr képsorok láttán, azok nyomban beleszerettek ebbe a sötét, futurisztikus univerzumba a sok idétlen karakterével és néhol egészen burleszkes jeleneteivel együtt.
 
A Delicatessen sztorija valamikor a nem túl távoli jövőben játszódik; perverz antiutópia egy olyan világról, ahol a hús hiánycikk. Nagy dolog tehát, ha valaki olyan házban bérel apartmant, ahol a város egyetlen hentesboltja üzemel az utcai fronton. Az egykori cirkuszi bohóc, Louison a legfrissebb albérlője a háznak, kisegítőnek jelentkezik Clapethez, a számító hentesbolt-tulajhoz. Azonban egy idő után gyanússá kezd válni az ifjú Louison számára a húsellátmány származási helye. Mert vajon honnan is szerezheti be az egész városban hiánycikknek számító friss árút a cudar főnök úr… A válasz több, mint abszurd és ijesztő, de annyi elárulható, hogy akik eddig csak hajlottak a vegetarianizmusra, azok a film megtekintése után garantáltan átszoknak a növényi kosztra. 
 
Az egészen különös atmoszféra, a szürreális képsorok és groteszk helyzetek elképesztően jól működnek a vásznon, a sztori banalitása abszolút elhanyagolható tényező a látványvilág zsigerekig hatoló élménye mellett. A francia élvonal színészgárdája remekül hozza a standard idióta karaktereket, és az akkortájt igazi technikai bravúrnak számító trükkfelvételekbe sem botlik bele a szemünk. Zseniális mozi, valódi csalódásmentes másfél órát garantál. 
 
macsek
2007.10.24
|
Delicatessen
francia vígjáték, 99 perc, 1991
Egy gumiarcú bohóc nehéz percei a rémségek kicsiny fogadójában. Ármány is és szerelem is.
Színész:

Dominique Pinon
(Louison)

Rufus
(Robert Kube)

Marie-Laure Dougnac
(Julie Clapet)

Jean-Claude Dreyfus
(Clapet)

Karin Viard
(Mademoiselle Plusse)

Ticky Holgado
(Marcel Tapioca)

Anne-Marie Pisani
(Madame Tapioca)

(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
P
6
18:10
18:10
Mission Impossible
amerikai thriller, 1996
18:10
Szex és New York
amerikai romantikus vígjáték, 2008
18:15
Ricsi, a gólya
luxemburgi-belga-német-norvég-amerikai animációs film, 2016
18:20
Célkeresztben
amerikai thriller, 1993
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
P
6
09:30
Barbie naplók
09:30
Táncakadémia
I. évad, 6. rész
09:30
Maja, a méhecske
osztrák-német animációs sorozat, II. évad, 7. rész
09:33
Tini titánok, harcra fel!
2013, III. évad, 1116. rész
09:35
Bori
I. évad, 5. rész: Conni 01
Játék
„Kedves Barátom, arra kérlek, hogy pár sorban, tényleg nagyon tömör prózában, versben, haikuban írjál nekem… Hogy miről? Megadom a témát is: mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?”
Iszonyú látványos kalandfilm került tegnap a mozikba. Valós idő, magas feszültség: Léghajósok #leghajosok #moziajanlo #felicityjones #eddieredmayne #latvanyosfilm #kalandfilm #izgalmasfilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.