Anyám nyakán

olvasói
10/10 (1)
Sok ürügyet lehet felhozni arra nézve, hogy miért is lakik az ember fia 35 évesen is a szüleivel, de hősünké az összeset kenterbe veri: ő így oldja meg minden csajozós problémáját.


Trip (Matthew McConaughey) ugyanis az ingyenkvartély és koszt mellett azt az előnyt is kihasználja, hogy komolyabb ambíciókat dédelgető barátnői hamar lelépnek, ha megtudják, hogy még mindig anyuka mossa az alsógatyáját, így az idők végezetéig élheti a jóképű agglegények vidám életét. Ez az ő verziója, anyuka és apuka viszont már szabadulna tőle, ezért is bérelnek fel egy profit. Paula (Sarah Jessica Parker) hivatásszerűen billent ki fickókat a szülői házból azáltal, hogy elcsavarja a fejüket és különböző önbizalomnövelő módszerekkel független életmódra serkenti őket. Vagy valami hasonló, ráadásul mindezt szex nélkül - ami kicsit valószínűtlenül hangzik -, és aztán persze lelép. Trip esetében mindez egészen máshogy alakul, hiszen ők ketten némi bonyodalom után egymásba pistulnak - amire biztos nem számítottál, kedves naiv olvasó!

A Katrina hurrikán előtti New Orleansban játszódó történet a legkisebb mértékben sem tér el a szokásos romantikuskomédia-recepttől: van vonzódás, titkok kitudódása, civakodás meg összebújás és szerencsére egy rakás flúgos mellékszereplő, akiken tényleg lehet szórakozni. A csupamosoly McConaughey és a markáns arcú Sarah Jessica Parker közötti vibrálásból ugyan inkább következtetnék arra, hogy a forgatás alatt mindig egymás kávéjába köptek, mint hogy őket egymásnak teremtették, de a többiek tényleg jók, és a legjobb dumák is nekik jutnak. Például mindenki jobban járt volna, ha a női főszerepet a Paula nihilista, szarkasztikus lakótársát játszó Zooey Deschanel (Majdnem híres) kapja, vagy ha Sarah Jessica Parker Trip két jópofa haverjába szeret bele. Mondjuk egyszerre.
Vízer
2006.03.30
|
Failure to Launch
amerikai romantikus vígjáték, 97 perc, 2006
Egy profi vállalkozó igyekszik kirobbantani a szülői házból a megrögzött agglegényt, de mivel őt is csak nőből faragták, a dolog hamar romantikus-vígjátékos fordulatot vesz.
Rendező:

Tom Dey

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(25 kép)


Film premierek

Kölcsönlakás

magyar vígjáték, 98 perc, 2019

Hidegháború

angol-francia-lengyel romantikus filmdráma, 88 perc, 2018

Boldog halálnapot! 2.

amerikai horror, 100 perc, 2019

Az a nap a tengerparton

angol romantikus filmdráma, 110 perc, 2017

A Maria Callas-sztori

francia dokumentumfilm, 119 perc, 2017

Alita: A harc angyala

amerikai-argentin-kanadai sci-fi, 122 perc, 2018
Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Filmek a TV-ben
21:55
Esküvő újratöltve
amerikai romantikus családi film, 2018
21:55
Kötöznivaló bolondok
amerikai vígjáték, 2000
22:20
Vérző olaj
amerikai filmdráma, 2007
22:20
Oszlopos Simeon
magyar tévéfilm, 1976
22:40
Desperado
amerikai-mexikói akciófilm, 1995
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.