Narancsvidék

olvasói
8/10 (2)
Narancsvidék (a térképen Orange County néven találhatjuk meg) a napfényes Dél-Kaliforniában fekszik, ahol - a dal szerint - soha nem esik az eső. Bőven terem a narancs, az óceán pedig tarajos hullámokkal látja el a puha homokkal borított partot, a tarkabarka szörfdeszkákkal felszerelkezett, helyi fiatalok örömére. Az ittenieknek mindenük megvan, amit csak kívánnak, és ehhez nem is kell megerőltetniük magukat.


Shaun Brumder, a felnőttkor küszöbén álló fiatalember is tökéletesen elégedett a sorsával, míg egy szép napon a parti homokban bele nem botlik egy könyvbe. Jobb dolga nem lévén elolvassa, aztán elolvassa még egyszer, aztán számtalan újabb elolvasás után döbbenetes hivatástudat ver gyökeret benne: rájön, hogy neki is írnia kell. A Stanford egyetemre adja be a jelentkezését, ahol a könyv szerzője is tanít, de elutasítják. Már épp bele is törődne a kudarcba, mikor kiderül, az iskola pályaválasztási tanácsadója tévedésből egy tökfej iskolatárs lapját küldte be az ő neve alatt. Shaun ezt már nem hagyhatja annyiban: zűrös családtagjainak támogatásával útra kel, hogy a határidő lejárta előtt személyesen tegye rendbe a dolgokat az egyetemen.A tinivígjátékok kifulladáshoz közeledő hullámán a műfaj eddigi legértelmesebb darabja érkezik - ez köszönhető mindenekelőtt írója, Mike White (Egy hulla a szobatársam) önéletrajzi ihletettségének. A stábban két híresség fia nő ki apja árnyékából, egy pedig az édesanyjáéból: Jake Kasdan (Lawrence fia) rendezőként már másodszor bizonyít A magány nyomozó után, Colin Hanks (Tom fia) és Schuyler Fisk (Sissy Spacek lánya) pedig első főszerepüket alakítják. Sztárok az epizódszerepekben tűnnek fel, közülük feltétlenül ki kell emelni Jack Black (Nő a baj, A nagyon nagy Ő) komédiázását, aki az effajta filmek koronázatlan császára. A film mindvégig ügyesen táncol azon a határon, hogy aggyal és agy nélkül is élvezni lehessen, még a gusztustalan poénok is épp szellemesen otrombák, és ezzel azt a kívánságot késztet megfogalmazni: bárcsak mostantól ez volna a szint!
nelson
2002.07.25
|
Orange County
amerikai vígjáték, 82 perc, 2002
Rendező:

Jake Kasdan

(24 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.