X-Men: Az ellenállás vége

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (4)
Az X-Men már csak azért is jobb, mint a Pókember, a Hulk vagy a jó öreg Batman, mert itt már egy egész csapat rendkívüli tulajdonsággal felruházott csodalény veri ki mindenkiből a tegnapi ebédet!
A fiatalos, dinamikusan fejlődő csapat tagjai külön-külön is tömegpusztító fegyverként tudnak funkcionálni, ám ellentétben más, kiábrándult, vagy eleve gonosznak született mutánsokkal, ők jóra használják képességeiket. Már csak ezért is okoz komoly dilemmát az előző rész végén önmagát feláldozó Jane Grey visszatérése, mivel a telekinetikus hölgyet a hihetetlen pusztításra képes Sötét Főnix képében láthatjuk viszont, aki nem csak társaira, hanem az egész világra is halálos fenyegetést jelent. Ezért is kerül kidolgozásra az ellenszer, amely alapjaiban szüntetné meg a mutációt, de bár ilyen egyszerű lenne a megoldás, hiszen az igazi probléma nem a génekben, hanem a „normális” emberek fejében keresendő!
 
Az első két részt rendező Bryan Singer helyére beugrott Brett Ratner (Csúcsformában) rendes munkát végzett, de hiányzik belőle elődje merészsége és nagyvonalúsága, így az X3 leginkább lelkiismeretes mestermunka - mentségére legyen mondva, a képregény megfilmesítés hálás, de nem könnyű műfaj! Ráadásként az ilyenkor elvárt új szereplők közt van kedvenc brutális focistából lett tahó, de karizmatikus színészünk, Vinnie Jones is kapott egy apró, de igazán ütős szerepet - ő a sebezhetetlen, gonosz Diótörő, avagy a Mogyorózó! 
Vízer
2006.05.22
|
X-Men: The Last Stand
amerikai akcióthriller, 104 perc, 2006
Kedvenc mutánsaink visszatérnek, de nem feltétlenül eredeti formájukban. Igaz, mi náluk az eredeti forma? A legjobb képregény-megfilmesítés folytatódik, új szereplőkkel és új veszélyekkel!
Rendező:

Brett Ratner

Színész:

Patrick Stewart
(Charles Xavier)

Hugh Jackman
(Logan)

Ian McKellen
(Eric Lehnsherr)

Halle Berry
(Ororo Munroe)

Famke Janssen
(Jean Grey)

Anna Paquin
(Marie)

Kelsey Grammer
(Dr. Henry 'Hank' McCoy)

Rebecca Romijn
(Raven Darkholme)

Shawn Ashmore
(Bobby Drake)

Forgalmazza: InterCom
(16 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Lassú vágta
amerikai romantikus dráma, 2018
18:25
Az admirális
holland történelmi kalandfilm, 2015
18:25
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
18:30
Scooby-Doo! Hold szörnyes őrület
amerikai animációs film, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.