Az eltakarítónő

olvasói
6/10 (256)
A sokatmondó című Eltakarítónő hősei mintha csak egy modernizált PG Woodehouse-regényből léptek volna elő: itt van nekünk Walter Goodfellow, Little Wallop 54 lelkes kisközségének tiszteletese, akinek életét teljesen kitölti, hogy éppen isten kifürkészhetetlen útjairól ír előadást, az ő kikapós felesége, még annál is kikapósabb lánya, kisfia, akit minden nap terrorizál az iskolában egy biciklis banda és egy rámenős golfedző (mellesleg a nej szeretője).
Az ő kis életükbe lép be egy szép napon Grace, az idős, decens házvezetőnő, aki nevéhez hűen valódi áldást hoz hőseink számára. Szép lassan azonban nemcsak a gondok kezdenek ritkulni a lelkészlak táján, ahogy szupernagyink rendet vág köztük, hanem a szomszédok is. S mivel a dolgokat még egy házvezetőnő sem tudja a végtelenségig a szőnyeg alá söpörni, hamarosan kiderül, ki is ez a kedves, ősz hajú teremtés, és ezzel kapcsolatban nem is egy meglepetés éri a szertelen családot és a gyanútlan, de még az Agatha Christie-n iskolázott nézőt is. 
 
Rowan Atkinson Mr. Bean gúnyáját levetve a Négy esküvő és egy temetés után immár egy egész filmnyi ideig egy bogaras pap bőrébe bújhat - ami igazán jól áll neki. Kristin Scott Thomast végre komikai szerepkörben láthatjuk, a veterán Maggie Smith természetesen most is csodálatos, Patrick Swayze pedig igen testhezálló szerepet kapott az idősödő amcsi bájgúnár alakjában. A filmet elsősorban a fent felsoroltak közül bármelyik színész rajongói, illetve az angol humor - annak is az igen fekete változatának - kedvelői fogják szeretni. Akinek meg ez sem elég, az a beszédre készülő lelkésznek köszönhetően több igazán jó vallásos viccet is meghallgathat. 
fürkész
2006.05.24
|
Keeping Mum
angol vígjáték, 103 perc, 2005
A tiszteletes, a feleség és a szeretője kalandjai az idős házvezetőnővel, aki seperc alatt rendet vág a szertelen család életében. Remek angol fekete komédia Maggie Smithszel, Rowan Atkinsonnal és Kristin Scott Thomasszal.
Rendező:

Niall Johnson

Színész:

Rowan Atkinson
(Walter Goodfellow)

Kristin Scott Thomas
(Gloria Goodfellow)

Maggie Smith
(Grace Hawkins)

Patrick Swayze
(Lance)

Tamsin Egerton
(Holly Goodfellow)

Emilia Fox
(Rosie Jones)

Forgalmazza: Fórum Hungary

Műsoron a TV-ben

Paramount Channel
 2019.11.12., kedd, 16:40

Linkek

(15 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.