A bajusz

olvasói
6/10 (134)
Marc és Agnes felső középosztálybeli házaspár. A férfi építész, szupermodern dizájnos lakásuk a harmónia és a megértés kis fészkének tűnik, mígnem egy borotválkozás mozgásba nem lendíti az eseményeket. Marc ugyanis váratlanul úgy dönt, kipróbálja, milyen is lenne, ha leborotválná a bajszát, melyet egész addigi felnőtt életében folyamatosan viselt.
Feleségének nem szól semmit a tervről, csak izgatottan várja, milyen hatást gyakorol rá a „nagy változás”. Amikor azonban Agnes megérkezik, és semmit nem vesz észre, viselkedésével lassanként őrületbe kergeti a férfit. Amikor kiderül, hogy se Marc barátai, se munkatársai nem emlékeznek az évtizedekig viselt bajuszra, az élet kezd teljesen a feje tetejére állni. 
 
A valójában nagyon egyszerű ötletből Emmanuel Carrère rendező (aki egyébként saját regényét adaptálja filmre) izgalmas és elgondolkodtató filmet rendez. Felfoghatjuk példázatos történetnek arról, hogy külső jegyeink, illetve az önmagunkról alkotott kép (mely nem feltétlenül egyezik meg a környezetnek rólunk alkotott képével) miképpen határozzák meg a személyiségünket. Honnan tudjuk, kik is vagyunk, és hogyan lehet egy pillanat alatt megingatni az erre vonatkozó, biztosnak hitt tudásunkat? S ha már megingott az önképünk, mit tehetünk, az elveszett bizonyosság visszanyerésének érdekében? 
 
E filozofikus kérdéseket a film a thriller és a melodráma érdekes keverékeként tárja elénk, remek arányérzékkel és nagyszerű színészi teljesítményekkel a főszerepekben. 
Odor Emília
2006.06.28
|
La moustache
francia filmszatíra, 86 perc, 2005
Tanulságos történet egy felső középosztálybeli francia házaspárról és a férj bajuszáról, melynek hiánya senkinek sem tűnik fel...
Forgalmazza: Budapest Film
(12 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
20:30
Különvélemény
amerikai sci-fi, 2002
20:30
Egy bébiszitter kalandjai
amerikai kalandfilm, 1987
20:45
Jackie Chan - Londoni csapás
amerikai akcióvígjáték, 2003
21:00
A kém
amerikai akcióvígjáték, 2015
21:00
A galaxis őrzői
angol-amerikai kalandfilm, 2014
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.