Félix és Rose

olvasói
(0)
A modern élet eseménydús színtere: a reptér. Az utóbbi idők történéseit figyelve nyilvánvaló, hogy ez az a hely, ahol egy forgatókönyvíró bármilyen műfajhoz képes alapanyagot találni: akciófilm terroristákkal, társadalmi dráma fertőző vírusokkal, esetleg ugyanez sci-fi változatban.
A Félix és Rose rendező-forgatókönyvírója (Danièle Thompson - ő írta annak idején a Házibuli sztoriját is) azonban úgy döntött, hogy a reptéri rémregények korában mégis csak egy romantikus szerelmi történetet varázsol a párizsi Roissy-ra. Ahogy azt a cím is sugallja, egy kétszereplős történetről van szó, mely filmtípus sikeréhez a következő nélkülözhetetlen feltételnek kell teljesülnie: hibátlanul megírt dialógok és két remek színész. A Félix és Rose mindkét tényezőt tekintve jól teljesít.A Rose-t alakító Juliette Binoche tőle némileg szokatlan szerepben (a közönségesség határát erősen súroló, fénykorán túljutott sminkes/manikűrös nő) bizonyítja színészi erényeit, melynek remek kiegészítője Jean Reno, aki úgyszintén tőle szokatlan szerepben (magánéleti válságba jutott, háklis sztárséf) remekel. A férje elől last minute jeggyel Mexico City-be szökni készülő Rose és az első osztályon Münchenbe repülni szándékozó Felix sorsát a repülésirányítók sztrájkja pecsételi meg. Gépeik indulását törlik, úgyhogy van idejük arra, hogy sorsaik összefonódjanak az utazásra való várakozás során. Elsőre úgy tűnik, hogy két ennyire különböző embert csak futó ismeretség kapcsolhat össze ideig-óráig. Maguk is tökéletesen így éreznek, s az együtt töltött idő csak lassan alakítja ki bennük a képességet arra, hogy saját gondjaikon túllépve képesek legyenek észrevenni a másikat: egymást.

Finom, franciás eleganciára és remek színészi játékra számíthat, aki beül Juliette és Jean romantikus történetére.
Odor Emilia
2003.05.22
|
Décalage horaire
angol-francia romantikus vígjáték, 91 perc, 2002
Rose menekül egy férfi elől, azt remélve, hogy már nem szereti. Félix fut egy nő után, s szentül hiszi, hogy még mindig szereti. Ők ketten találkoznak, s egymásnak öntik ki a lelküket...
(6 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
Szo
15
18:15
Hook
amerikai kalandfilm, 1991
18:15
A Bourne-hagyaték
amerikai akció-thriller, 2012
18:30
S.W.A.T - Különleges kommandó
amerikai akcióthriller, 2003
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:30
Scooby-Doo és a mexikói szörny
amerikai animációs film, 2003
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.