Ede megevé ebédem

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (96)
Jancsó Miklós már 85 éves, és még mindig egyre készíti a Jancsó-filmeket! Igaz, utóbbi definíciója idő közben a meztelen nős-csendőrös-hegedűszós filmballada után kísérletezgető avantgárd darabra, majd végletekig (ön)ironikus vígjátékká változott.
Jancsó, kis hazánk legemblematikusabb - hát ez milyen szó? - rendezője egyfajta természeti jelenség, öntörvényű alkotó, aki egy veterán bölcsességével és egy húszéves merészségével rendez. Rendezőnk mindig ugyanarról mesél: életről, halálról és hatalomról, sikerről meg bukásról, és nem fél olyan kliséket használni, amelyek másoknál a biztos kudarcot jelentenének. Most újra találkozhatunk külön bejáratú hőseivel, Kapával és Pepével - ők a magyar Vladimir és Estragon -, akik különös gyilkossági ügybe keverednek. Pepe ugyanis valami titokzatos dologgal foglalkozik (talán kísértetekkel), a vele interjút készítő ifjú újságírónőnek pedig nyoma vész.
 
Megjelenik a rendőrség, köztük egy amerikai-magyar FBI-os - szomorú irónia: Halász Péter ebben a szerepben saját halálát játssza el, pár hétre rá pedig megtudja, hogy valóban halálos beteg -, és hőseink börtönbe kerülnek, majd elteszik őket láb alól, de mint tudjuk, Jancsónál mindig a halottak a legvirgoncabb szereplők. A történet most is csak laza keret, de a filmet kivételesen a rendező idősebb fia, Jancsó Nyika fényképezte, a szereplők közt pedig ezúttal is feltűnnek zenészek és egyéb művészek. És ha valaki még nem jegyezte meg: Scherer, a borostás, göndör fazon Pepe, Mucsi, a vékony és mindig ideges fickó pedig Kapa. Vagy fordítva? 
 
Vízer
2006.10.04
|
magyar szatíra, 94 perc, 2006
Pepe és Kapa, korunk kissé szürreális hősei ezúttal különös gyilkossági és öngyilkossági ügybe keverednek, köszönhetően egy eltűnt újságírónőnek, egy ádáz FBI-ügynöknek és Jancsó Miklósnak!
Rendező:

Jancsó Miklós

Forgalmazza: HungaroTop
(9 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.