3D vetítések

A millió dolláros hotel

est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (13)
Los Angeles tündöklő világának és égig érő, monumentális felhőkarcolóinak pont a reverse a Millió Dolláros Hotel; lepukkant, koszos, igénytelen lebuj, a társadalom söpredékének gyűjtőhelye.
Drogosok, prostik és flúgosok élik itt megszokott mindennapjaikat közönyös rezignáltsággal fulladva bele a dögunalomba. Azonban egyik éjjel az építmény tetejéről lezuhan a lúzer festőművész, Izzy, akinek halála alapjáraton a kutyát sem érdekelné, csakhogy ez az eset mégis bulvárbotrányt kavar. Izzy ugyanis egy milliárdos média-mogul fiacskája, és mint ilyen, kizárt az öngyilkosság eshetősége. Skinner különleges ügynök érkezik a helyszínre, hogy kibogozza a szálakat. Skinner maga is fura figura; gerincpótló protézise dacára nagy hatalmú idegen, aki mélyen megveti a hotel fogyatékos lakóit. Különösen a kedvesen lökött Tom Tomot, aki saját indíttatásból a nyomozó mellé szegődik segíteni, miközben tiszta és őszinte szerelmet táplál a hotel egy másik egészen különös csodabogara, Eloise, a befelé forduló, gátlásos utcalány iránt. Ahogy halad előre a történet, úgy mosódik el egyre jobban a valóság és a képzelet, az igazi és a hamis, az ép elme és az őrült látomás közötti határ.
  
Wenders mozija igazi szemtelen, kellemetlenül komplikált szimbólum-labirintus, amelynek felderítése reménytelen vállalkozásnak tűnhet, de nem kell mindig mindent pontosan értenünk ahhoz, hogy valamibe végtelenül, tisztán és igazán beleszerethessünk; vegyük csak Tom Tom esetét… 
 
A film ötlete eredetileg Bono-tól ered, ugyanis a Millió Dolláros Hotel valóban létezik; a U2 zenekar ennek tetején forgatta a Where The Streets Have No Name című dalának klipjét. Ezek után a legendás frontember olyan ihletett állapotba került, hogy azon nyomban felkereste Wenders-t, és megbeszélte vele a részleteket. Bono a producerkedést is magára vállalta, és természetesen a film borzongatóan szomorú-szép zenéjét is ő jegyzi. 
 
macsek
2006.10.11
|
The Million Dollar Hotel
amerikai-angol-német thriller, 122 perc, 2000
Váratlan halál a lepukkant, csodabogarakkal vastagon megrakott garniszállóban: az ügyet az FBI vizsgálja, de nem sokra jut. R.: Wenders. Sztár: Gibson. Mindenes: Bono.
Rendező:

Wim Wenders

Színész:

Mel Gibson
(Skinner ügynök)

Milla Jovovich
(Eloise)

Jeremy Davies
(Tom Tom)

Peter Stormare
(Dixie)

Jimmy Smits
(Geronimo)

Amanda Plummer
(Vivien)

Gloria Stuart
(Jessica)

Julian Sands
(Terence Scopey)

Tom Bower
(Hector)

3D vetítések


Linkek


Kapcsolódó cikkek

(3 kép)


Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
22:45
Poirot: A fogorvos széke
angol krimi, 1992
22:55
A zombik lázadása
amerikai horror, 2012
22:55
A vadász imája
amerikai akciófilm, 2017
22:55
Tolvajtempó
amerikai akciófilm, 2000
23:00
Megdönteni Hajnal Tímeát
magyar romantikus vígjáték, 2014
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
22:45
SpongyaBob KockaNadrág
XI. évad, 235. rész: Plankton Paranoia / A könyvmoly
22:46
Badanamu csapat
I. évad, 19. rész
22:47
Pat, a kutya
2017, I. évad, 32. rész: Csínyt vagy csokit
22:50
Ninjago: Az elemek viadala
2011, VIII. évad, 75. rész: Csalóka álarc
22:50
Maggie és Bianca - Divatból jeles
I. évad, 7. rész: Modellnek lenni egy napra
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.