Táncoló talpak

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (373)
Kedves néző, vegyé’ pingvinrészvényeket, a legjobb befektetés! Ezekkel a madarakkal csak nyerni lehet, és most már nemcsak menetelnek vagy karatéznak, hanem táncolnak is - ki tud nekik ellenállni?
Én még most is a fejemet vakarom a Pingvinek vándorlása című természetfilm világsikerének okait keresve, mire megint beütött a dolog: a mindenütt kaszáló Táncoló talpak Amerikában még az új Bond-filmet is lenyomta. Oké, a pingvinek aranyosak, viccesek, egyszerű a működési elvük, és pár apró halat leszámítva senkit nem bántanak - vegyük ezt alapnak. A fekete-fehér frakkos állatok ezúttal komplett műsorral készültek: egy kedves császárpingvin-pár összejön, tojást tojik, fiókát nevel, ám a kicsike egy kissé hibásra sikeredik: nem tud énekelni. Márpedig ez a párválasztás kulcsa, így későn érő hősünknek el kell hagynia a kolóniát, és egy csapat kistermetű, de élénk vérmérsékletű - és valamilyen oknál fogva mexikói akcentussal beszélő - Adélie-pingvinnel köti össze a sorsát.
 
Ők ugyanis menő dolognak tartják, hogy a kicsi remekül táncol, merthogy ez neki a tehetsége. Vagyis minden adott egy remek show-hoz, a látvány pedig lélegzetelállító, különösen a víz alatti felvételek, és a film kétharmadáig felhőtlen a szórakozás. Csakhogy George Miller rendező, aki Mad Max-filmeknek köszönheti korai sikereit, nem riad vissza a sötét tónusok használatától sem. Tehát a gyerekeket nem árt felkészíteni arra, hogy odakint a természetben mindenféle csúnya dolgok történhetnek, még az olyan mókás állatokkal is, mint a pingvinek - de a filmbéli lezárás persze így is happy end! 
 
Vízer
2006.12.13
|
Happy Feet
amerikai-ausztrál animációs film, 87 perc, 2006
Egy császárpingvin-kolónia legkisebb tagjának izgalmas kalandjai, avagy hogy él meg a jég hátán egy madár, ha énekelni ugyan nem tud, de a sztepptáncban ő a császár.
Rendező:

George Miller

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2006. december 21.
(11 kép)


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:15
Egy házasság helyzete - A film
angol vígjáték, 2019
18:15
Dupla vagy minden
amerikai romantikus vígjáték, 2010
18:30
Scooby-Doo és a szamuráj kardja
amerikai animációs film, 2009
18:50
Megőrjítesz Susana
mexikói romantikus film, 2016 (feliratos)
19:00
A feláldozhatók 2.
amerikai akciófilm, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.