Duna Múzeum
Esztergom, Kölcsey Ferenc u. 2.
33/500-250
H–Cs.: 8–16h, P: 08–14h.

Mire képes a víz ereje? Hogyan működik a láncos kút vagy az Archimedesi csavar? Hogyan védekeztek az árvizek ellen egykor és napjainkban? Hány lépés a Duna hossza? A Duna Múzeum állandó kiállítása már tízezrekkel ismertette meg a víz varázslatos világát. Interaktív, családbarát tárlatunkon bemutatjuk a hazai víztörténet jelentős eseményeit és alakjait, az ember és a természeti környezet viszonyának folyamatos változását. A pancsolóteremben a víz fizikai és kémiai tulajdonságai kísérletekkel, tapasztalati úton ismerhetők meg, a térképteremben pedig a régi, történeti térképek mellett egy Magyarországot ábrázoló, nagyméretű űrfelvételt is találnak a látogatók. Az árvizekről tárgyak és filmek mesélnek, éppúgy, mint a csatornázás hőskoráról.

Jegyár: felnőtt: 700 Ft, kedvezményes: 350 Ft, családi: 1200 Ft.
(8 kép)
Állandó kiállítás
Állandó kiállítás
Állandó kiállítás
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.