Fotókiállítás
Street Photography Budapest, PH21 Galéria, augusztus 3 - 29.
„Az utcák örökösen változó örvénylése kihívást jelent a fotográfusnak, hogy megörökítse a soha vissza nem térő pillanatot. Számtalan megközelítés kínálkozik a városlakók életének ábrázolására, végtelen lehetőséget nyújtva ezáltal a fotográfusok számára, hogy ki-ki kialakítsa saját értelmezését, amelyen keresztül bemutatja, hogy mit is jelent neki az utca.”
Manó 100 – Mai Manó halálának 100. évfordulója Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), július 13. - szeptember 3.
Mai Manó, aki a szakmájában mindent elért, amit fényképész elérhet, 1855-ben May Emánuel néven született Pesten. A későbbi fotográfus 14 évesen, anyja halála után félbehagyta a gimnáziumot és inasnak szegődött egy fényképészmesterhez, a munka mellett pedig az iparrajziskolában tanult tovább.
Sziget 25 – Fesztiváltörténelem fényképeken Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, július 12. - augusztus 31.
Idén augusztusban huszonötödször rendezik meg a Sziget Fesztivált az óbudai Hajógyári-szigeten. A ’93-ban a „Kell egy hét együttlét” szlogennel indult, születésekor leginkább a Woodstock Fesztiválra emlékeztető Diáksziget az elmúlt évek alatt Közép-Európa legnagyobb kulturális eseményévé nőtte ki magát.
Budapest romantikája Budapest, Városliget Café, július 4. - augusztus 31.
Kalapos asszonyok és urak, fürdőkben napozó fiatalok és nagy masnis kislányok a századelőről Budapest ikonikus helyszínein, a Margitszigeten a vőlegényének pózoló fiatal nő, a Városligeti-tó felett a korlátba kapaszkodó kislány, …
Robert Capa, a tudósító Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, június 28. - december 31.
„Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel.” A híressé vált mondat a világhírű magyar fotóriportertől, az iskolateremtő Robert Capától származik, akit a huszadik század több háborújának egyedülálló képi krónikásaként jegyez az egyetemes és magyar fotótörténet.
Afganisztán, birodalmak temetője – A szovjet háború Budapest, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum, június 22. - szeptember 17.
Magyarországon korábban soha nem látott fotók, tárgyak és filmek segítségével mutatja be Afganisztán nyolcvanas évekbeli szovjet megszállásának véres évtizedét, a Szovjetunió „Vietnamjának” is nevezett időszakot a Blinken OSA Archívum Centrális Galériájának új történeti kiállítása.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.