Fotókiállítás
Alain Laboile: La Famille Budapest, Széphárom Közösségi Tér, március 24. - április 28.
Alain Laboile francia szobrász, fotográfus és nem mellesleg hat gyerek édesapja. A család vidéken él, Laboile pedig folyamatosan fotózza négy lányát és két fiát, akiknek a képek tanúsága szerint irigylése méltó gyerekkoruk van, olyan, amilyenre sokan vágyunk.
Láthatatlan városok Paulo Nozolino és José Manuel Rodrigues – kortárs portugál fotóművészet Budapest, Budapest Projekt Galéria, március 2 - 31.
A modern portugál fotográfia lírai narratíváját mutatja be a két neves kortárs fotóművész, Paulo Nozolino és José Manuel Rodrigues munkáiból összeállított válogatás, amely a Budapest Projekt Galériában, a most zajló Budapest Fotó Fesztivál központi helyszínén látható a hónap végéig.
Bartis Attila: A szigeteken Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), március 1. - május 13.
Bár fényképezést tanult és korai portréi már a kilencvenes évek elején felkeltették a kritikusok figyelmét, az idén ötvenéves Bartis Attila mégsem fotósként lett világszerte ismert, hanem íróként.
Sandro Miller: Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek Budapest, Műcsarnok, március 1. - május 13.
A második alkalommal megrendezésre kerülő Budapest Fotó Fesztivál idei nyitókiállítása ismét egy igazi szenzáció, Sandro Miller Malkovich, Malkovich, Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek című tárlata, amely május közepéig lesz látható a Műcsarnokban.
A felejtés emlékei - Fotó/Modell 2. Budapest, Magyar Képzőművészeti Egyetem, február 16. - március 25.
Két évvel ezelőtt hatalmas sikert aratott a Magyar Képzőművészeti Egyetem Fotó/Modell ‒ Képek a természet és művészet között című kiállítása. A tárlat mintegy 400 darabot mutatott be a MKE Művészeti Gyűjteményének felbecsülhetetlen értékű 19. századi fotográfiái közül, melyeknek létezésről addig még a szakemberek sem tudtak.
Rafael Y. Herman Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, február 16. - április 1.
Rafael Y. Herman első önálló magyarországi kiállítása nyílt meg a napokban a budapesti Ludwig Múzeumban. A tárlat az éjszaka sötétjét bemutató munkáiról ismert izraeli születésű, jelenleg Párizsban élő és dolgozó művész a közelmúltban készült műveit tárja a közönség elé.
Budapest Fotó Fesztivál 2018 Budapest, február 28. - április 20.
Idén második alkalommal rendezik meg a Budapest Fotó Fesztivált, amelynek célja a kortárs és a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi fotográfia értékeinek és újdonságainak bemutatása.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.