Fotókiállítás
Golden Boundaries – Kamaszkor a kortárs fotográfiában Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 2017. december 4. - 2018. március 18.
Az önkifejezés különféle megjelenési módjait, a személyes autonómia és a kulturális sokszínűség keresésének kérdését, a serdülőkori és fiatal felnőttkori relatív elkülönülést, valamint az ideiglenes összetartozásokat járja körül a Capa Központ tárlata.
A titkos szenvedély – Vivian Maier fotói Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), 2017. október 5. - 2018. január 7.
Egy fiatal amerikai történész Chicago régi épületeit tanulmányozta 2007-ben, amikor találomra megvásárolt egy doboz negatívot. Előhívta a fotókat, és meglepetésére lepergett előtte a város története az ötvenestől a kilencvenes évekig – ötven év képekben.
Folyamatos emlékezet – Korniss Péter kiállítása Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2017. szeptember 29. - 2018. január 7.
Csaknem fél évszázadon átívelve tárja elénk a „társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd abból saját képi világát megteremtő” Korniss Péter pályáját a Magyar Nemzeti Galéria új időszaki kiállítása.
Robert Capa, a tudósító Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, június 28. - december 31.
„Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel.” A híressé vált mondat a világhírű magyar fotóriportertől, az iskolateremtő Robert Capától származik, akit a huszadik század több háborújának egyedülálló képi krónikásaként jegyez az egyetemes és magyar fotótörténet.
Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.