Fotókiállítás
Fátyol Viola: Ha van szíved, neked is fáj, amit velem tettél Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, október 20. - november 20.
A Capa-nagydíj tavalyi nyertese, Fátyol Viola fotóiból nyílt kiállítás a Capa Központban. A győztes Ha van szíved, neked is fáj, amit velem tettél című sorozat a keleti országhatártól tizenkét kilométerre fekvő kisváros, Vámospércs népdalkörének mindennapjait mutatja be.
Somewhere over the Rainbow – Alföldi Róbert magángyűjteménye és művészi reflexiói Budapest, Átrium, október 14 - 31.
A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös szervezésben nyílik meg szombaton, 17 órakor Alföldi Róbert fotókiállítása az Átrium Galériában. Az Idealizált színes világok című tárlaton nem a színész-rendező által készített fényképeket láthatjuk, hanem értékes magángyűjteménye darabjait.
Folyamatos emlékezet – Korniss Péter kiállítása Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2017. szeptember 29. - 2018. január 7.
Csaknem fél évszázadon átívelve tárja elénk a „társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd abból saját képi világát megteremtő” Korniss Péter pályáját a Magyar Nemzeti Galéria új időszaki kiállítása.
Sebastião Salgado: Genesis Budapest, Műcsarnok, szeptember 6. - november 12.
Az ismert brazil fotós, Sebastião Salgado 26 éves korában fogott életében először fényképezőgépet, és abban a pillanatban eljegyezte magát a fotózással, vagyis „a fényképezőgép lett a világgal való kapcsolatának az eszköze”.
World Press Photo 2017 Budapest, Néprajzi Múzeum, szeptember 22. - október 23.
Idén hatvanadik alkalommal rendezik meg az egyik legismertebb és legnépszerűbb sajtófotó kiállítást, a World Press Photót. A világ számos országában bemutatott vándortárlatot nálunk ezúttal is a Néprajzi Múzeum látja vendégül szeptember 22-től egy teljes hónapon át.
Robert Capa, a tudósító Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, június 28. - december 31.
„Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel.” A híressé vált mondat a világhírű magyar fotóriportertől, az iskolateremtő Robert Capától származik, akit a huszadik század több háborújának egyedülálló képi krónikásaként jegyez az egyetemes és magyar fotótörténet.
Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.