Hírek
Újra Art & Wine Lover's Club a Ludwigban
Október 30-án újra megrendezésre kerül a Ludwig Múzeumban a rendezvény, amely összekapcsolja a kortárs művészetet a borászattal.
Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen
Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen. Az előreláthatólag 2022-ben megnyíló fejlesztés alapkövét kedden tették le a Pest megyei város szabadtéri múzeumában.
Az év legjobb kortárs művészeti kiállítása díjra jelölték a Ludwig egyik tárlatát
Október 9-én hirdették ki a Ludwig Múzeum jelölését a Global Fine Art Awards 2019 díjra. A Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című válogatása 31 ország további 93 jelöltjével együtt került abba a rangos nemzetközi versenybe, amelyet évente 13 kategóriában osztanak ki a legjobb képzőművészeti és design kiállításnak.
Kinek a kortársa Csehov?
2019 januárjáig látható a Kortársunk Csehov című kiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol számos, a kiállításhoz kapcsolódó program, vetélkedő várja az érdeklődőket főként a középiskolás korosztályból.
Több mint 2, 7 millióan látták Kínában a Sissi és Magyarország kiállítást
A Magyar Nemzeti Múzeum Sissi és Magyarország – a magyar arisztokrácia fényűző élete a 17-19. században című kiállítására több mint 2, 7 millió ember volt kíváncsi Kína négy nagyvárosában, Sanghajban, Pekingben, Jünnanban és Hszianban.
Átadták az Év Tájháza díjat
A Magyarországi Tájházak Szövetsége XVI. Országos Szakmai Találkozóján, Dunaszentbenedeken átadták a 2018-as Év Tájháza díjat, amelyet idén a budaörsi Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény nyert el.
Art Moments a fenntarthatóság jegyében
Idén tizedik alkalommal rendezik meg Budapesten a november 7-ig tartó Art Moments kortárs vizuális művészeti fesztivált, melynek fókuszában idén a környezettudatos gondolkodás, az újrahasznosítás, a körforgásos gazdaság áll.
A Tate Modern „sírószobája" mindenkinek könnyet csal a szemébe London, Tate Modern, 2019. február 24-ig
A londoni Tate Modern Turbina csarnokában október 2-án, kedden nyílt meg a kubai művész, Tania Bruguera installációs kiállítása, amelynek „sírószobájában” az embertársaik iránti empátiát élhetik át a látogatók.
Elkészült a híres magyar pop-art lakásfestmény restaurálása
Elkészült annak a belvárosi cselédszobának a falára festett, 48 négyzetméteres pop-art stílusú seccó restaurálása, melyet a leginkább filmplakátjairól ismert Kemény György grafikus, képzőművész készített 1970-71 során.
Nyitott Stúdiók a Design Hét Budapest keretében
Szemüvegkeretek bakelitből, táskák biztonsági övből, rusztikus vázák és digitális tervezés – az október 5. és 19. között megrendezett 15. Design Hét Budapest egyik legizgalmasabb programja idén is a Nyitott Stúdiók lesz, aminek keretében tizenöt vállalkozás kulisszái mögé tekinthetnek be az érdeklődők.
12345678910
1 / 43 oldal

Szita-Lenyomatok 2018.
Budapest, Polgár Centrum - Újpest Galéria, október 26. - november 17.

Urmai László kiállítása.
Budapest, Kispesti Munkásotthon MH (KMO), október 26. - november 28.

Munka / Work (Marx200).
Budapest, AQB Sound Studio, október 25. - november 25.

Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.