Hírek
Hatalmas magánmúzeum nyílik Óbudán
A Godot Galéria fennállásának 20. évfordulója alkalmából hozta létre a magyar képzőművészeti élet legújabb kiállítóterét, a Godot Kortárs Művészeti Intézetet (a Godot Institute of Contemporary Artot, azaz a GICA-t).
David Bowie Tintorettója 200 év után ismét Velencében látható
David Bowie-ról köztudott, hogy a kortárs festészet nagy rajongója és gyűjtője volt, az viszont talán kevésbé ismert, hogy egyik legféltettebb műkincse Jacopo Tintoretto egyik oltárképe volt, amit 1987-ben vásárolt Londonban.
Hantai-kiállítást rendez a párizsi Gagosian Gallery
A világ egyik legjelentősebb kortárs galériája, a Gagosian rendez kiállítást Hantai Simon, világhírű magyar származású francia festő életművéből október 13-tól Párizsban.
Rekordot döntött a Dior-divatházról szóló londoni kiállítás
Az elmúlt hét hónapban rekordszámú, csaknem 595 ezer látogatója volt a londoni Victoria és Albert Múzeumban megrendezett kiállításnak, amely a Christian Dior divatházat mutatta be.
Átküzdeni magunkat két meztelen test között London, Royal Academy of Arts, 2020. szeptember 26.-december 8.
A londoni Royal Academy of Artsban jövőre megrendezésre kerülő Marina Abramović retrospektív kiállításon újra bemutatják Abramović Imponderabilia című alkotását, melyben a látogatóknak egy szűk átjáróban kell egy egymással szemben álló meztelen nő és férfi között áthaladniuk.
Izgalmas helyspecifikus alkotások a PLACCC-on
A PLACCC köztéri és helyszínspecifikus művészeti alkotásokat bemutató nemzetközi fesztivál szeptember 28-ig újra provokatív, elgondolkodtató, játékos programokkal és akciókkal várja Budapesten az újszerű élményekre fogékony közönséget.
Csillagok háborúja-kiállítás nyílik a Budapesten
A magyarországi bemutató 40. évfordulója alkalmából The Fans Strike Back - Csillagok háborúja címmel kiállítás nyílik a Bálna Budapestben a legendás filmsorozatról. A tárlat szeptember 15-től december 31-ig látható.
Megjelent a Pesti Est ART legújabb száma!
A Pesti Est ART szeptemberi kiadásában írunk többek között a Ludwig Múzeum Király Tamás életművét feldolgozó Out of the Box című tárlatáról és az 1999-es magyarországi teljes napfogyatkozást megidéző Fekete fény című fotókiállításról, amely rendhagyó helyszínen, a Budapest Parkban látható.
Kihirdették a 17. Velencei Építészeti Biennále pályázat eredményét
A 17. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennálét 2020. május 23. és november 29. között rendezik meg. A kiállítás főkurátora Hashim Sarkis építész, aki How will we live together? (Hogyan fogunk együtt élni?) címmel hirdette meg a Biennále központi programját.
Felállítják Jeff Koons Tulipáncsokrát Párizsban
A helyszínt illető három évig tartó vita után, megkezdődött Jeff Koons Tulipáncsokor installációjának felállítása Párizsban.

Borsi Flóra: "Imagine".
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, szeptember 19. - október 23.

Dobokay Máté: Denzitás.
Budapest, acb Attachment, szeptember 20. - október 24.

Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Szimpla Táncház, ma egész éjjel népzene! @szimplakert #tanchaz #nepzene #elozene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.