Hírek
Múzeumok Éjszakája a Ludwig Múzeumban
Exkluzív tárlatvezetések, fotózkodás, koncert, filmvetítés, DJ-szett a teraszon... Mindez és még egy csomó program vár június 22-én a Ludwig Múzeumban. Ismerd meg a legjobb műtárgysztorikat, készíts LEGO-ból Bauhaus házat és válassz magadnak művészeti könyvet vagy magazint!
Intergalaktikus utazás a Nemzeti Múzeumban a Múzeumok Éjszakáján
Egy éjszakára a Magyar Nemzeti Múzeum olyan galaxissá változik, ahol az elmúlt évezredek kultúrái egy időben nyitják ki időkapujukat a kalandvágyó látogatók számára. Lépjünk ki saját jelenünkből és stoppoljunk az emlékezet kanyargós útjain!
Rangos nemzetközi díjat nyert a magyar kiállítás a Prágai Quadriennálé országos szekciójában
A nemzetközi látványtervezői világkiállításon a Végtelen dűne című magyar pavilon elnyerte a legjobb kiállításért járó díjat az Országok és régiók szekcióban (Best Exhibition of Countries and Regions).
Senki többet, avagy mi a művészet értéke, hogyan lehet beárazni a beárazhatatlant?
A kétszeresen Oscar-díjra jelölt rendező (My Architect, 2003; Two Hands, 2006), Nathaniel Kahn a kortárs képzőművészet és a pénz rejtélyes kapcsolatát járja körül az HBO számára készített dokumentumfilmjében, amely a Sundance Filmfesztiválon debütált, és június 18-ától a magyar mozikban is megtekinthető.
Az Instagram nem tesz különbséget művészet és pornográfia között
Az Instagram és más közösség oldalak radikálisan fellépnek a meztelenséggel szemben, ami egyben azt is jelenti, hogy egyre több művésznek törlik a posztját és függesztik fel felhasználói fiókját.
„Fuldoklik” a Louvre
Sztrájkoltak a Louvre biztonsági és recepciós szolgálatának alkalmazottai május végén, mert a látogatók megnövekedett száma miatt a múzeum „fuldoklik”, írta a Sud Culture Solidaires Union szakszervezet nyilatkozatában.
A Leopold Bloom Díj döntőseinek kiállítása a Ludwig Múzeumban
A 2011 óta kétévenként, azaz idén ötödik alkalommal meghirdetett Leopold Bloom Díj célja, hogy a hazai képzőművészek nemzetközi karrierépítését támogassa. A tízezer euró díjazású elismerés nyertesét június 15-én, vagyis a nemzetközi Bloomsday ünnepének előestéjén hirdeti ki a zsűri a Ludwig Múzeumban.
Napkeltétől napnyugtáig - Az Év Budafok-Tétényi Természetfotósa 2019
A Klauzál Gábor Budafok-Tétény Művelődési Központ nyilvános fotópályázatot hirdet, melynek célja bemutatni a XXII. kerület természeti szépségeit az itt élő, vagy a kerületért rajongó amatőr és profi fotósok segítségével. A három legjobb pályamunkát ünnepélyes keretek közt díjazzák.
Világhírű magyar fotográfusok munkáiból nyílt kiállítás Fehérváron
André Kertész, Moholy-Nagy László, Robert Capa, Brassaï, Martin Munkacsi és további közel húsz különleges magyar fotográfus 150 izgalmas alkotása érkezett a székesfehérvári Csók István Képtárba.
Megjelent a Pesti Est ART legújabb száma!
A Pesti Est havonta megjelenő képzőművészeti különszámának júniusi kiadásában ismét sorra vesszük azokat a kiállítások, amiket érdemes felkeresni Budapesten vagy a nagyobb vidéki városokban.
12345678910
1 / 53 oldal
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.