Hírek
Megjelent a Pesti Est ART novemberi száma!
A Pesti Est havonta megjelenő képzőművészeti kiadványának novemberi lapszámában ismét a legjobb kiállításokat vesszük sorra: a flamand festészet fénykorától a szecesszión át egészen a 70-es évek komputerművészetéig találunk izgalmas tárlatokat.
Yayoi Kusama-kiállítás nyílt New Yorkban New York, David Zwirner Gallery, december 14-ig
Every Day I Pray for Love (Minden nap szeretetért imádkozom) címmel nyílt meg a „legdrágább” élő női képzőművész, Yayoi Kusama kiállítása New Yorkban, David Zwirner galériájában.
Díjazták Az Év Budafok-Tétényi Természetfotósa 2019 pályázat győzteseit
A Klauzál Gábor Budafok-Tétény Művelődési Központ nyilvános fotópályázatot hirdetett Az Év Budafok-Tétényi Természetfotósa 2019 címmel. A pályázat témája Napkeltétől napnyugtáig volt, amelyre október 15-ig várták a pályaműveket.
Megújult a Munkácsy-kiállítás
Az utóbbi években újrarendezett 19. századi művészet és Modern idők kiállításokat követve az Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításának utolsó része, a Munkácsy-teremsor is megújult.
Jelentkezz a Mintamaratonra!
A Ludwig Múzeumban októberben nyílt Mintázat és dekoráció (Pattern and Decoration) című kiállítás kapcsán számos megkeresés érkezett az intézményhez, jelezve, hogy hazai képző- és iparművészek is szívesen részt vettek volna a tárlaton.
Megvannak az idei Hannah Höch-díjasok
A festőművész Monika Baer (1964) kapta az idei Hannah Höch-díjat. A legrangosabb berlini képzőművészeti elismerést 1996-ban alapították a jelentős életművet létrehozó, következetesen magas színvonalon dolgozó berlini kötődésű alkotók számára.
Daróczi Csaba nyerte el Az év természetfotósa 2019 díjat
Daróczi Csaba nyerte a Lenergy - Az év természetfotósa 2019 pályázat fődíját - hangzott el a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége pályázatának budapesti sajtótájékoztatóján.
Ideiglenes múzeum épül az Eiffel-torony mellett a Grand Palais felújítása miatt
Mivel felújítás miatt a párizsi Grand Palais három évre bezár, helyettesítésére az Eiffel-torony mellett emelnek új ideiglenes múzeumot - adta hírül a The Art Newspaper művészeti folyóirat honlapja.
Vidd haza az IPARTERV 50+ kiállítást!
Ötven éve rendezték meg a magyarországi művészeti színtér kánonformáló eseménysorozatát, az Iparterv I. és Iparterv II. kiállításokat. Az aczéli kultúrpolitika nyomása miatt csak néhány napig látható csoportos tárlatok alapjaiban változtatták meg a magyar művészettörténetet és mindazt, amit a kortárs képzőművészetről gondolunk.
Több mint Mona Lisa Párizs, Louvre, 2019. október 24.-2020. február 24.
Leonardo da Vinci halálának ötszázadik évfordulója alkalmából nagyszabású kiállítással tiszteleg a Mona Lisát is őrző párizsi Louvre a reneszánsz mester előtt.
Játék
Ma este a Movits! svéd rapzenekar lemezbemutató koncertje az A38 hajón. #PESTIESTEK @movitssweden #rap #hiphop #rapkoncert #zeneajanlo #svedzene #a38 @a38ship #lemezbemutato
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.