Hírek
Meztelen tömegfotót terveznek Ausztráliában
Spencer Tunick nem először készül ilyesmire, a fényképész meztelen embertömegek fotózásáról lett híres.
Munkácsy-kiállítás Szentpéterváron, Rippl-Rónai Zágrábban
Önálló kiállításon láthatók Munkácsy Mihály legismertebb művei a szentpétervári Ermitázsban, míg a zágrábi Modern Galériában pedig Rippl-Rónai József 85 festményét csodálhatják meg az érdeklődők.
Korszerűsített tájképek
Párizsban a végéhez közeledik a fiatal európai fotóstehetségeket bemutató Circulation(s) fesztivál. A kiválasztott 25 művész egyike a francia Guillaume Hebert: fotósorozatában régi és új technikák, egymástól évszázados távolságra lévő világlátások kerülnek egy térbe.
A világ egyik legszebb pénze a Nemzeti Múzeum kincse
A magyar szabadságharc idején, 1849-ben érkezett az Egyesült Államokba Wass Sámuel gróf, aki miután Kaliforniába költözött, társult Molitor Ágostonnal, majd San Franciscóban létrehozták a Wass, Molitor & Co. nemesfém-hitelesítő üzemet.
Még látogatható a magyar zenészek fotóiból készült kiállítás
Április végéig még megtekinthető a Baksa-Soós Attila szabadverseiből és Miki357 fotóiból összeállított kiállítás.
Milliárdos értékű Moholy-Nagy festményt kapott a Nemzeti Galéria
Moholy-Nagy László Architektúra I/Konstrukció kék alapon című, több milliárd forint értékű konstruktivista olajképével gyarapodott a Magyar Nemzeti Galéria 20. századi Festészeti Gyűjteménye a napokban.
Meghosszabbítják a székely asszonysorsokat bemutató kiállítást a Nemzeti Múzeumban
A nagy érdeklődésre való tekintettel az eredetileg meghirdetettnél két héttel tovább, május 13-ig látható az Anna - Változatok székely asszonysorsra című kiállítás Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban.
New Yorkban állítják ki a Magyar Nemzeti Múzeum tárlatát
Először 2017-ben Budapesten, majd 2018 februárjában Washingtonban volt látható a Magyar Nemzeti Múzeum Kereszt-tűzben - Keresztényüldözés a Közel-Keleten című kiállítása. Most a New York-i Balassi Intézetben kap otthont.
Magyar fotóst is díjaztak a Sony World Photography Awardson
Gárdi Balázs Buzkashi című képével nyerte el a Professzionális verseny Sport kategóriájának díját az idei Sony World Photography Awardson, amelyen az Év fotósa címet Alys Tomlinson brit fotóművész kapta.
Jövőre nyílik a Los Angeles-i „Oscar-múzeum”
2019 közepén megnyíló „Oscar-múzeumot” világhírű tervezője, Renzo Piano és az amerikai filmakadémia mutatta be a sajtónak New Yorkban. A múzeum két részből áll majd, melynek egyik fele egy a Halálcsillagra emlékeztető, vetítőteremként funkcionáló gömb alakú épület lesz.
6789101112131415
10 / 46 oldal
Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.