Hírek
A szelfitől az önkifejezésig Saatchi London, 2017. május 30-ig
A Saatchi Galéria és a Huawei nemzetközi felhívást tette közzé művészeknek, fotósoknak és érdeklődőknek szerte a világon, hogy mutassák meg, küldjék be legkreatívabb szelfijeiket, melyek kiállításra kerülhetnek a Saatchi Galériában a #SaatchiSelfie verseny részeként.
Modern cseh képzőművészeti alkotások vásárlását támogatja a cseh állam
Évi 80 millió koronával (920 millió forint) fogja támogatni a következő három évben a cseh állam a hazai galériákat az utóbbi fél évszázadban keletkezett cseh képzőművészeti alkotások megvásárlásában - döntött a cseh kormány.
A művész, aki megtanította George W. Busht festeni
2012 elején a dallasi művész, Gail Norfleet váratlan telefonhívást kapott egy barátjától, hogy van egy diák, akit festeni kellene tanítani. Norfleet évek óta tanított egyetemen, vagy alkalmanként kisebb csoportokat, de amikor megtudta, hogy most magánórákon a korábbi elnököt, George W. Bush-t kellene elvállalnia, elállt a lélegzete.
Oh... - Jakob Lena Knebl és a MUMOK-gyűjtemény Bécs, MUMOK, 2017. október 22-ig
Jakob Lena Knebl képzőművész nem szeret előre meghatározott kategóriákban gondolkodni, sem a művészetében, sem az életben. A MUMOK kortárs művészeti gyűjteményében rendezett legutóbbi kiállítása szabad és kreatív válogatás a MUMOK gyűjteményéből, új saját alkotásaival kombinálva.
Vicces apuka a legveszélyesebb helyzetekbe photoshoppolja a gyermekét
Amikor az apa, Stephen Crowley elkezdett a lányáról, Hannah-ról őrült, veszélyes helyzetekben photoshoppal készült képeket készíteni, a rokonok és barátok legnagyobb örömére tette. De most, hogy a képeket felkapták a neten, és ezrek osztják meg, Crowley azt reméli, hogy a vicces képek nagyszerű lehetőséget teremtenek arra, hogy felhívja a figyelmet a csontvelődonorok jelentőségére.
A világ fehér műanyagszéke Vitra Design múzeum, Schaudepot, Weil am Rhein, 2017. július 9-ig
Igazán jó példa a tömeges fogyasztói cikkre a fehér, egy darabból öntött műanyagszék. Bárhol találsz egy példányt, ha olcsó ülőalkalmatosságra van szükséged, legyen az európai kert, afrikai kávézó vagy ázsiai étterem. A Vitra kiállításán 20 széket vizsgál történelmi és kulturális összefüggéseik szempontjából.
Steampunk repülőgépek az Elveszett Kalandok Árvaházából
Míg a legtöbb ember böngészi az internetet, vagy TV-t néz esténként, a művész Jeroen van Kesteren szép és bonyolult fantázia repülőgépek és léghajók készítésével tölti az idejét. Kesteren körülbelül egy éve dolgozik 19. századi, steampunk által inspirált repülőgépek modelljein.
Design Szalon és kortárs művészeti kiállítások Milánóban Tortona Design Week, Milánó, április 4-9.
Ma nyílik a milánói Tortona Design Week, a világ egyik legnagyobb éves designvására, amely április 9-ig látogatható. Ennek kapcsán két képzőművészeti kiállításra hívjuk fel a figyelmet.
Egy kis művészettörténet: melyik volt az első absztrakt műalkotás?
Ki készítette az első absztrakt műalkotást? Ez volt az a kérdés, melyet Wassily Kandinsky özvegye egy kutatócsoport segítségével 1946-ban feltett és megválaszolt. Néhai férje, az orosz festő, aki egyike volt az absztrakt úttörőinek a korai 1910-es években, maga is lobbizott a válaszért.
Kultúrával a jobb egészségért és oktatásért!
A Pennsylvania Egyetem új kutatása szerint az alacsonyabb jövedelmű környékeken a kultúrához való hozzáférés jobb egészséghez, nagyobb biztonsághoz és az oktatás eredményeinek emelkedéséhez vezet.
6789101112131415
10 / 32 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.