Hírek
A szövés és a fonás az idei Mesterségek Ünnepe kiemelt témája
Augusztus 17-20. között a Budavári Palotában rendezik meg az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét, melynek kiemelt témája idén a szövés és a fonás lesz.
Augusztus 5-ig még láthatók Liezen-Mayer Sándor Faust illusztrációi
A Magyar Nemzeti Galéria augusztus 5-ig meghosszabbította a Liezen-Mayer Sándor Faust illusztrációi kiállítást. A művész ötven rajzot készített Goethe világhírű művéhez, ebből a tárlaton mintegy negyven vázlat, valamint a Faust 1876-os díszkiadása is megtekinthető.
Nem a festő volt borús, hanem az időjárás…
Rendkívül egyszerű magyarázatot talált John Constable kései képeinek szomorúságára az angol romantikus tájképfestészet kiemelkedő alakjának egyik brit szakértője. Szerinte nem a művész volt borús, hanem egyszerűen csak az időjárás, amelyet megörökített.
Rekordszámú látogató a New York-i Met Múzeumban
Az elmúlt évben 7, 35 millióan keresték fel a New York-i Metropolitan Múzeumot, ami ötszázalékos növekedést jelent az elmúlt évhez képest.
A bayeux-i kárpit visszatérhet Angliába
A hír már idén januárban felröppent, amikor Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, kölcsönadja a kora középkor művészetének kiemelkedő alkotását, a közel 70 méteres bayeux-i kárpitot – ami a 11. század óta nem hagyta el Franciaországot – a briteknek.
Taliándörögdön mutatkozik be a Néprajzi Múzeum új kerámiakiállítása
Első alkalommal enged betekintést készülő új, Kerámia invázió című kiállításába a jelenleg zárva tartó Néprajzi Múzeum a Művészetek Völgyében július 20. és 29. között.
Waliczky Tamás lesz a 2019-es Velencei Képzőművészeti Biennále kiállítója
Kihirdették az 58. Velencei Képzőművészeti Biennále magyar pavilonja kurátori pályázatának eredményét. Kiemelkedő szakmai részvétel mellett, 16 pályázat közül a zsűri Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor Waliczky Tamás: Kamerák. Képzelt kamerák és más optikai eszközök című kiállítását választotta nyertesnek.
Náray Tamás festményeiből nyílt kiállítás Szegeden
Náray Tamás nemcsak világhírű divattervező és többkötetes író, de több mint tizenöt éve festéssel is foglalkozik, és ez a tevékenysége az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapott.
Hétfőnként is látogatható Frida Kahlo kiállítása
A hagyományokkal ellentétben hétfőn is nyitva áll a Magyar Nemzeti Galéria kapuja azon érdeklődők előtt, akik a mexikói festőnő műveiből készült gyűjteményre kíváncsiak.
Megnyílt a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontja
Ingyenesen látogatható az épülő Puskás Ferenc Stadion június végén nyílt Látogatóközpontja, ahol többek között modern megoldásokkal szemléltetik a stadion történetét, és interaktív módon már most megtekinthető, hogy milyen lesz az új aréna.
6789101112131415
10 / 49 oldal
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.