Hírek
Közszemlére teszik a „pécsi mammut” maradványait
Évezredekkel repít vissza az időben a pécsi JPM Természettörténeti Osztályának kiállítása. A március 1-jén 13.30-kor megnyíló tárlaton nemcsak a Rihmer László által feltárt „pécsi mammut” a JPM munkatársai által fellelt összes maradványa, hanem a kortárs állatok ősmaradványai is megtekinthetők lesznek.
Máté Bence képe is jelölt a World Press Photo díjra természetfotó kategóriában
Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója is bekerült a hat jelölt közé a rangos World Press Photo díjra természetfotó kategóriában.
Elárverezik George Michael műgyűjteményét
A Christie’s február közepén jelentette be, hogy március 14-én elárverezik George Michael jelentős műgyűjteményének kétszáz darabját, ezek egy részét az aukciós ház londoni eseményén, a fennmaradó alkotásokat pedig online aukció keretében.
Vasárnapig lehet szavazni az év legjobb kortárs művészeti tárlatára - A Ludwig Múzeum is esélyes
A Ludwig Múzeum Permanens forradalom című tárlata bejutott a világ 10 legnépszerűbb kiállítása közé a Global Fine Arts Award közönségdíj kategóriájában. Az online szavazás február 24. vasárnapig tart.
Van Dyck-festménnyel gyarapodott a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye
Anthonis Van Dyck (1599-1641) flamand festő Stuart Mária Henrietta hercegnőt ábrázoló portréjával gyarapodott a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye; az intézmény utóbbi száz évének legnagyobb, 2, 1 milliárd forint értékű műtárgybeszerzése a kormány támogatásával valósult meg.
Tracey Emin saját múzeumot szeretne nyitni szülővárosában
Tracey Emin brit kortárs képzőművész bejelentette, létrehoz egy alapítványt, és a Margate-ben található stúdiót, ahol jelenleg dolgozik, múzeummá kívánja alakítani, amit halála után nyitnának meg a nagyközönség számára.
Ki hogyan emlékszik a rendszerváltásra?
A Magyar Nemzeti Múzeum a rendszerváltoztatás 30. évfordulójára emlékezve az egész éven átívelő programsorozatot indított el, Közös időnk – 1989 címmel. Az eseménysorozat egyik legfontosabb célja, hogy a magyar társadalom együtt, közösen emlékezzen a rendszerváltoztatás időszakára.
Rendhagyó tárlatvezetések és gyerekprogramok a Nemzeti Galéria Korniss-kiállításán
Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében címmel december óta látható a Magyar Nemzeti Galéria kiállítása, melyhez számos kiegészítő program is kapcsolódik a múzeumban.
Izgalmas programmal zárul A Corvina Könyvtár budai műhelye kiállítás
Február 10-ig látható A Corvina Könyvtár budai műhelye című kiállítás az Országos Széchenyi Könyvárban, mely a nagy érdeklődésre való tekintettel csütörtökön és péntek este 8-ig látogatható, valamint a vasárnapi „bónusznapon”, délután a tárlat két rendkívüli kódexéről kerül le a védőüveg.
Az Év Európai Múzeuma Díj esélyese a Málenkij Robot Emlékhely
A Magyar Nemzeti Múzeum Málenkij Robot Emlékhelye bekerült az Év Európai Múzeuma Díj esélyesei közé a díj odaítélésére szakosodott zsűri döntése alapján. 1993 óta a Nemzeti Múzeum a 15. olyan magyar intézmény, amely indul a megmérettetésen.
12345678910
2 / 49 oldal
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.