Hírek
Izgalmas kiállításokkal és programokkal ünnepli 30. születésnapját a Ludwig Múzeum
A Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum alapításának 30. évfordulóját egy különleges kiállítás- és programsorozattal ünnepli, amely segítségével áttekintést kíván adni a múzeum történetéről, és kísérletet tesz egy olyan 21. századi jövőkép felvázolására is, amely reflektál napjaink kihívásaira és a múzeum szerepének változására.
Megjelent a Pesti Est ART legújabb kiadása
A 3. évfolyam első, februári lapszámában ismét összeválogattuk a legérdekesebb fővárosi és vidéki kiállításokat.
Andy Warhol műveiből nyílik kiállítás Békéscsabán
A pop-art fejedelme, Andy Warhol (1928-1987) műveiből nyílik kiállítás február 20-án Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban. A kiállítás a szlovákiai Andy Warhol Modern Művészeti Múzeummal együttműködésben valósul meg.
Szondy Dalma döntős a 2019-es Sony World Photography Awards fotópályázaton
A World Photography Organisation kihirdette a Sony World Photography Awards 2019 Nyílt és Ifjúsági kategóriák shortlistes fotósainak névsorát. A döntősök között szerepel Szondy Dalma is, akinek egy képből álló munkája bekerült a világ legjobbjai közé.
A pozsonyi Csontváry- és Mednyánszky-kiállítással megkezdődött a Csontváry-emlékév
A természet magányos, zseniális vándorai címmel nyílt időszakos kiállítás Csontváry Kosztka Tivadar (1853–1919) és Mednyánszky László (1852–1919) műveiből a Pozsonyi Városi Galéria, a Pozsonyi Magyar Intézet és a Janus Pannonius Múzeum (JPM) szervezésében a pozsonyi Mirbach-palota földszinti kiállítótermében január 24-én.
Kiállítják Leonardo da Vinci ujjlenyomatát
A brit Royal Collection gyűjteményének egyik darabján, egy anatómiai rajzon fedezték fel nemrég azt az ujjlenyomatot, amiről azt feltételezik, Leonardo bal hüvelykujjának lenyomata.
Emlékérmét bocsájtott ki a Magyar Nemzeti Galéria Benczúr Gyula tiszteletére
175 éve, 1844. január 28-án látta meg a napvilágot Benczúr Gyula, a 19. századi magyar festészet egyik legjelentősebb alakja. Az évforduló alkalmából a Magyar Nemzeti Bank egy 10 000 forintos ezüst- és egy 2000 forintos színesfém érmét bocsátott ki.
Kihirdették a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett 37. Magyar Sajtófotó Pályázatra 276 szerző 2462 pályaművel pályázott sikeresen.
Ellopták Banksy graffitijét, amely a párizsi Bataclan-áldozatoknak állított emléket
Ellopták a világhírű graffitiművész, Banksy egyik alkotását, amellyel a párizsi Bataclan koncertteremben 2015-ben elkövetett terrortámadás áldozatainak állított emléket.
Ellopták az „eltűntnek hitt” Michelangelo-festményt
Igazi krimibe illő cselekmény bontakozott ki egy feltételezett Michelangelo-festmény kapcsán, amit alig néhány nappal azelőtt loptak el egy belga templomból, hogy a lelkész, Jan Van Raemdonck által felkért elismert Michelangelo-szakértő, Maria Forcellino megvizsgálhatta volna.
12345678910
3 / 49 oldal
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.