Hírek
Ludwig Open Space a Budapest Parkban
Megnyílt az idén 30. évfordulóját ünneplő Ludwig Múzeum Open Space kiállítóhelye a Budapest Parkban, ahol a nyár során egy-egy izgalmas minikiállítást láthatunk.
Csirkeportrék a Parkban
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ köztéri kiállítássorozata a Budapest Parkban folytatódik idén, melynek során kortárs fotókiállítások váltják egymást egészen szeptemberig.
Picasso múzsáival három kiállítás is foglalkozik idén nyáron
Hogy Pablo Picasso életében és művészetében milyen fontos szerepet töltöttek be a nők, azt talán egyik szeretője és múzsája, Dora Maar fogalmazta meg legtalálóbban azzal a kijelentésével, hogy amikor egy új nő jelent meg Picasso életében, minden kicserélődött körülötte – megváltozott a művészete, lecserélte a házat, sőt még a kutyát is.
Honfoglaló magyar vezérek életnagyságú portréi a Nemzeti Múzeumban
2019 tavaszán a Magyar Nemzeti Múzeum 8 nagyméretű festménnyel gazdagodott a Magyar Nemzeti Bank Értéktár programjának (2014-2018) jóvoltából. A nyolc portré közül hét a magyar őstörténet mondai alakjait, a hun és magyar vezéreket, a nyolcadik kép Mátyás királyt ábrázolja.
William Blake-kiállítás a Tate Britain-ben London, Tate Britain, 2019. szeptember 11.-2020. február 2.
William Blake angol költő, festő, grafikus, nyomdász festményeiből és grafikáiból nyílik kiállítás szeptemberben a londoni Tate-ben.
A Louvre-ba kerültek a Notre-Dame-ból kimentett műkincsek
Az utolsó festményeket - 15 darab XVII. századi képet - is átszállították a tűzvész pusztította párizsi Notre-Dame-ból a Louvre múzeumba, miután a műkincseket és ereklyéket már az korábban kimenekítették a katedrálisból.
Megjelent a Pesti Est ART legújabb száma!
A Pesti Est havonta megjelenő képzőművészeti különszámának májusi kiadásában ismét összegyűjtöttük az ország legizgalmasabb kiállításait. Lássuk, ebben a hónapban melyik tárlatokat érdemes felkeresni Budapesten és vidéken!
Víz alatti múzeumokká alakítják az ókorban elsüllyedt görög hajókat
Görögország enyhít a víz alatti műkincseit érintő szigorú szabályozáson és lehetővé teszi, hogy búvárok lemerülhessenek egyes ókori hajóroncsokhoz.
Egymás mellett látható Edvard Munch szétfűrészelt festménye
Edvard Munch félbevágott festménye, amely a norvég festőt és mennyasszonyát ábrázolja, és amit maga a művész fűrészelt ketté egy veszekedés után, egymás mellé került a British Museumban április 11-én nyílt Edvard Munch: Love and Angst című kiállításon.
Máté Bence békás fotója nyert a World Press Photo természetfotó kategóriájában
Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában - jelentették be csütörtökön Amszterdamban.
12345678910
3 / 53 oldal
Játék
Egy nehéz sorsú zenész hirtelen felfedezi, hogy ő az egyetlen ember a Földön, aki emlékszik a Beatles zenéjére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.