Hírek
Michelangelo, Rubens és Dalí a Szépművészeti-MNG idei programjában
Többek között Michelangelo rajzait; Rubens, Van Dyck és a flamand barokk mestereit; Magritte, Dalí és a szürrealisták munkáit, valamint Brassai fotográfiáit felvonultató kiállítások is szerepelnek a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria 2019-es programjában.
Felújították és korszerűsítették Tutanhamon fáraó sírját
Szellőztető és légszűrő rendszerrel szerelték fel a híres egyiptomi fáraó, Tutanhamon luxori sírját egy csaknem tíz évig tartó korszerűsítés keretében, amely során helyreállították és megtisztították a sírhely falfestményeit, valamint változtattak a látogatótér kialakításán is.
Kiállítással emlékeznek meg Stuttgartban a Magyarországról elhurcolt németekről
Kiállítás nyílik január 24-én a stuttgarti Magyar Kulturális Intézetben a Magyarországi Németek Elhurcolásának Emléknapja (január 19.) alkalmából. A tárlat a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet és a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum együttműködésében valósul meg.
Márai-kiállítás nyílt Kassán
Márai Sándor egykori kassai lakóházában nyílt kiállítás az író emlékére január 22-én, a magyar kultúra napján.
Átadták a világ legnagyobb múzeumi LCD-falát a Szépművészetiben
Keddtől használhatja a közönség a világ legnagyobb, érintőképernyős múzeumi LCD-falát a Szépművészeti Múzeum Márvány csarnokában; a Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatásával megvásárolt eszköz csaknem 300 műtárgy adatait jeleníti meg interaktív módon.
Idén is lehet szavazni Magyarország leginspirálóbb történeteire
Hatodik alkalommal szervezik meg a Highlights of Hungaryt, ami kategóriák nélkül kutatja hazánk legkreatívabb, legegyedibb projektjeit.
Két új múzeum is nyílik a Bauhaus 100. évfordulóján Németországban
Megkezdődtek a Bauhaus századik évfordulójához kapcsolódó programok Németországban. A Bauhaus100 programsorozat keretében számos izgalmas eseménnyel készülnek országszerte, valamint két új múzeum is megnyitja kapuit idén, az egyik Weimarban, a másik Dessauban.
A sátoraljaújhelyi börtönmúzeum tárgyaival bővült a Murder - A gyilkos tárlat
Az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait bemutató tárlat egy hónapra befogadja a sátoraljaújhelyi börtönmúzeum kiállítási tárgyait, illetve tematikus előadásokkal mutatja be a hazai büntetés-végrehajtás rendszerét, valamint az életfogytiglanra ítélt fogvatartottak mindennapjait.
Görgeiről nyílt kiállítás a Nemzeti Múzeumban
Január 15-én nyitotta meg a Magyar Nemzeti Múzeum Az ismeretlen Görgei című kiállítást. A tárlat június 23-ig látogatható.
Egy eddig ismeretlen Klimt-domborművet találhattak Budapesten
Feltehetően egy eddig ismeretlen, Gustav Klimt által készített domborművet találtak Budapesten, az Ehrbar osztrák zongorakészítő magyarországi képviseletének dísztábláját a Magyar Belsőépítész Egyesület keddi közgyűlésén mutatták be.
12345678910
4 / 49 oldal
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.