Hírek
Kortárs magyar üvegművészeti kiállítás nyílik Brüsszelben
Transzparencia - Kortárs Magyar Üvegkiállítás címmel nyílik tárlat szerdán a brüsszeli Balassi Intézetben. Az intézet idei kiemelt programjai között szereplő kiállításon huszonnégy iparművész áttetsző alkotása látható.
Megújult az Ibafai Pipamúzeum
Megújult a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) dohánytörténeti gyűjteményét bemutató Ibafai Pipamúzeum a közelmúltban. A beruházásnak köszönhetően újjávarázsolták az ingatlan homlokzatát, bejárati kapuját és a kiállítótereit is.
Jótékonysági kiállítás nyílt a MOM Park Galériában
Megnyitott a megújult MOM Park Galéria első jótékonysági kiállítása. A bevásárlóközpont felhívására a MOME lelkes diákjai varázsolták újjá az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány Mama-lakását.
Ismét indul a KÉPZŐ
A Diákhitel Központ Zrt. negyedszer hirdeti meg festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatát, a Képzőt. A pályázaton a magyarországi közép- és felsőfokú oktatási intézmények hallgatói vehetnek részt, megadott témára készült festményekkel, grafikákkal vagy fotókkal.
Kiállítással emlékeznek Escher Károlyra
Escher Károly fotográfus életművéből rendez emlékkiállítást az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Szekszárdon az alkotó születésének 125. évfordulóján. A Művészetek Házában november 7-től január 3-ig látható tárlaton a fotós több mint 60 képét állítják ki.
Megnyílt Nicolas Schöffer életmű-kiállítása
Először és utoljára látható hazánkban egyben az a rendkívüli gyűjtemény, amelyet a kinetikus fényszobrairól ismertté vált Nicolas Schöffer egykori műtermében tárolt munkáiból rendez a Műcsarnok, a művész özvegye közreműködésével.
Jövőre bekukkanthatunk II. Erzsébet gardróbjába
A II. Erzsébet királynő gardróbjának szentelt eddigi legnagyobb kiállítás nyílik meg jövőre Nagy-Britanniában: az uralkodó gyermekkori jelmezeit, díszes estélyi ruháit és hivatalos öltözékeit a királynő jövőre esedékes 90. születésnapja alkalmából tárják a nagyközönség elé.
Nácik által ellopott Bruegel-festményt őrizhet a bécsi múzeum
A nácik kobozhatták el annak idején Lengyelországból idősebb Pieter Bruegel egy híres festményét, amely jelenleg a bécsi Művészettörténeti Múzeum gyűjteményének része.
„Műtárgyösvénnyel” újult meg a Néprajzi Múzeum állandó tárlata
Újabb tárgyakkal és gondolatokkal bővített „műtárgyösvénnyel" újult meg a budapesti Néprajzi Múzeum A magyar nép hagyományos kultúrája című állandó tárlata.
Az első Capa-nagydíj nyertese: Kudász Gábor Arion
A Capa-nagydíj zsűrije Emberi lépték című anyagáért Kudász Gábor Arionnak ítélte oda a 2015-ben első alkalommal kiosztásra kerülő Capa-nagydíjat.
42434445464748495051
46 / 51 oldal
Játék
A Still Corners olyan mozis élményeket piszkál fel bennünk, mint amilyeneket Morricone filmkockái alatt élhetünk át.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.