Hírek
Ludwig Goes Pop - Pop art kiállítás a bécsi mumokban, ősztől pedig Budapesten
Az amerikai és brit pop art fénykorát tekinti át mások mellett Claes Oldenburg, Roy Lichtenstein és Andy Warhol művein, összesen 100 munkán keresztül a bécsi Museum moderner Kunst - Stiftung Ludwig (mumok) Ludwig Goes Pop című kiállítása.
Független kortárs művészet az első Off-Biennále Budapesten
Kortárs képzőművészek fotóit, szobrait, videoinstallációit, grafikáit, kísérleti filmjeit és hanginstallációit láthatja a közönség az új kortárs művészeti kiállítás- és eseménysorozat, az Off-Biennále Budapest április 24. és május 31. között zajló programjában.
Elhunyt Gross Arnold festőművész, grafikus
Életének 86. évében, január 22-én Budapesten meghalt Gross Arnold Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus, festőművész, a nemzet művésze - tájékoztatta az MTI-t a művész családja.
Ingyenes kiállítások a Várkert Bazárban A magyar kultúra napján
Ingyenesen látogatható kiállításokkal várja a közönséget a Várkert Bazár január 22-én, csütörtökön, A magyar kultúra napján, amely Ybl Miklós halálának évfordulója is egyben.
Az Art @ Night bemutatja: Papp Norbert kiállítása a Corvintetőn
Új sorozatot indul a Corvintetőn: az ART@Night éjszakai galériája három-négy hetente izgalmas, érdekes és gyönyörködtető műveket ígér a képzőművészet és határvidékeiről. A kiállítás-sorozat napjaink vizuális művészetét hozza testközelbe a Corvintetőn éjszakázókkal, legyen az festmény, installáció, videó vagy fényfestés, vagy akár performansz-művészet.
A Magyar Kultúra Napja a Nemzeti Múzeumban
A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én az állandó és az időszaki kiállításokra érkező látogatók kedvezményesen, egységesen 500 Ft/fő jegyárral jöhetnek be ezen a napon. Ezenkívül hosszabbított nyitva tartással, 20:00 óráig és érdekes programmal várnak minden érdeklődőt.
Februárban kezdődik a Szépművészeti rekonstrukciója
Különleges programokkal búcsúzik a felújítás miatt rövidesen bezáró Szépművészeti Múzeum. A 2015. február 15-i zárásig még érdemes ellátogatni a múzeumba, és nem csak a kiállítások miatt.
Interneten is látogatható az auschwitzi múzeum
A dél-lengyelországi auschwitz-birkenaui múzeum december 2-től interneten is látogatható. Az emlékhely több mint 200 kiváló minőségű panorámaképet helyezett el honlapján az egykori náci német koncentrációs és megsemmisítő tábor épületeiről.
Újra fényfestést kap az A38 Hajó
Az A38-MVM Fényfestés sorozatban, az A38 Hajó, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a Kiégő Izzók közös projektjében volt már interaktív vizuális sztori-rajzolás, óriási fej, gigantikus, heverésző robot, varázsos csónakút…
Ausztria legnagyobb fotófesztiválja kezdődött Bécsben
Százhetvenöt fotókiállítással emlékezik meg a fotóművészet születésének 175. évfordulójáról Ausztria legnagyobb fotómustrája, az Eyes On fesztivál, amely kedden kezdődött meg Bécsben. A november 30-ig tartó kiállítás-sorozaton több mint 650 osztrák és nemzetközi művész mutatja be képeit.
40414243444546474849
46 / 49 oldal
Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.