Hírek
Októberben nyílik a megújult Szépművészeti Múzeum
Október végén nyílik meg a több mint három évig tartó felújítást követően a Szépművészeti Múzeum, amely az új állandó tárlatok és az újjászületett Román csarnok mellett a Leonardo da Vinci és a budapesti lovas című kamaratárlattal várja a közönséget.
Múltidézés és kulisszatitkok a Színészmúzeumban
Havi rendszerességgel, keddenként jelentkező új sorozatot indított a Bajor Gizi Színészmúzeum, melynek keretében olyan színészlegendákról vetítenek filmeket, mint Tolnay Klári, Darvas Iván, Mészáros Ági és Ruttkai Éva.
A bor és a művészet találkozása a Ludwig Múzeumban
Interaktív tárlatvezetés és páros borkóstoló a burgenlandi Esterházy Borászattal és az Etyeki Kúriával Erwin Wurm kiállításában.
Ősszel minden Tintorettóról szól Velencében
Tintoretto születésének 500. évfordulóján minden a reneszánsz „szupersztárról” szól Velencében, ahol számos kiállítással emlékeznek meg a hatalmas méretű festményeiről ismert művészről.
Már több mint százezren látták a Frida Kahlo-kiállítást a Nemzeti Galériában
A kiállítás első két hónapjában már több mint százezer látogató volt kíváncsi a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo kiállítására, amely még két hónapig, november 4-ig várja a látogatókat.
Újra felállítják a berlini falat
A német főváros visszakapja szimbolikus jelképét, a berlini falat – amely 1961 és 1989 között választotta ketté Kelet- és Nyugat-Berlint –, igaz, csak néhány hétre és egy művészi installáció keretében, a Berliner Festspiele programjaként.
A szecesszió gyöngyszemei a Városligetben
Több éves zárvatartást követően 2018. szeptember 14-től ismét látogatható az Iparművészeti Múzeum Városligeti fasor 12-es szám alatt található Ráth György-villája, ahol a múzeum szecessziós gyűjteményének legszebb darabjait felvonultató A mi szecessziónk című állandó kiállításával várja a látogatókat.
Elárverezik a világ első moziplakátját
A világ első nyilvános mozifilm-bemutatóját egy párizsi kávézó alagsorában rendezték meg 1895. december 28-án, összesen harminc ember előtt. Az Auguste és Louis Jean Lumière filmjéhez készült Henri Brispot plakát egyike annak a 164 ritka plakátnak, melyeket augusztus végén elárverez Sotheby’s.
Két nemzetközi díjat is kapott a PIM kiállításának logója
A Petőfi Irodalmi Múzeum nyár elején egy telefonos applikációjáért kapott nemzetközi díjat, ezúttal pedig a Szabó Magda emlékére rendezett Annyi titkom maradt című kiállításhoz, Farkas Anna grafikusművész által tervezett logót ismerték el két neves dizájnversenyen.
Különleges finisszázzsal zár a Határtalan Design kiállítás a Bálnában
Még néhány napig látható a régió egyik legkiemelkedőbb dizájn tematikájú rendezvénysorozata, a Határtalan Design kiállítás, melyen a hazai alkotók mellett nemzetközi bútor-, textil- és tárgytervezők mutatkoznak be. Az idei kiállításhoz egy progresszív ékszerválogatás és tárgyfotótárlat is kapcsolódik.
12345678910
5 / 46 oldal
Játék
Ez az új, kosztümös történelmi dráma a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.