Hírek
A Ludwig Múzeum kiállítása nyerte a Global Fine Art Awards díját
„Ez egy nagy szép születésnapi ajándék” – értékelte a díjat a fennállásának 30. évfordulóját a napokban ünneplő múzeum igazgatója, Fabényi Julia. „A nemzetközi elismeréssel egy több éves koncepciózus munka eredménye érett be, mellyel a régió kortárs művészetét igyekszünk bemutatni.”
275 éves a Sotheby’s
A Sotheby’s aukciós ház londoni kiállítással ünnepli 275. születésnapját, amely keretében felelevenítik legemlékezetesebb pillanataikat, köztük a Magna Carta ritka másolatának 21 millió fontos és Munch A sikoly című festményének 120 millió dolláros leütését.
Mezopotámiai műkincset foglaltak le a Heathrow-n
Egy körülbelül harminc centiméteres ékírásos követ foglaltak le a londoni Heathrow repülőtéren, amit valaki megpróbált Angliába csempészni.
Megjelent a Pesti Est ART legújabb kiadása
A 3. évfolyam második, márciusi lapszámában ismét összeválogattuk a legérdekesebb fővárosi és vidéki kiállításokat. Néhány aktuális kiállítás a kiadványból:
Mark Wallinger Brexit-ellenes kampányt indított
Mark Wallinger, Turner-díjas művész „no-Brexit” kampányt indított egy olyan poszterrel, amin Theresa May fejjel lefelé látható. A poszter számos nagyméretű hirdetőtáblán tűnik majd fel Londontól, Manchesteren és Bristolon át, Glasgow-ig.
A Michael Jackson-kiállítás Németországban, majd Finnországban lesz látható
Az HBO újonnan bemutatott Leaving Neverland című dokumentumfilmjében felhozott szexuális zaklatási vádak ellenére is megrendezik a Michael Jackson-kiállítást Németországban és Finnországban, Jackson hagyatékának kezelői pedig beperlik az HBO-t.
A Ruben Brandt alkotójának kiállítása a Műcsarnokban
Összművészetiség – talán így lehet legjobban jellemezni Milorad Krstić munkásságát, aki most másodszor mutatkozik be önálló kiállítással a Műcsarnokban. Ezúttal a Külön ter(m)ek kiállítás keretében.
Márciusban egy hétig ingyenes lesz a belépés az összes olasz múzeumba
Március 5. és 10. között sem az olasz, sem a külföldi látogatóknak nem kell fizetniük a belépésért az olaszországi állami múzeumokba, amelyek ezt követően is további kedvezményeket kínálnak az „ingyenes múzeumok" kampány keretében.
Mátészalkán kiállítják Tony Curtis személyes tárgyait
Kiállítás nyílik Tony Curtis (1925-2010) kétszeres Golden Globe-díjas magyar származású hollywoodi színészlegenda személyes tárgyaiból augusztusban a sztár édesapjának szülővárosában, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.
Közszemlére teszik a „pécsi mammut” maradványait
Évezredekkel repít vissza az időben a pécsi JPM Természettörténeti Osztályának kiállítása. A március 1-jén 13.30-kor megnyíló tárlaton nemcsak a Rihmer László által feltárt „pécsi mammut” a JPM munkatársai által fellelt összes maradványa, hanem a kortárs állatok ősmaradványai is megtekinthetők lesznek.
12345678910
5 / 53 oldal
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.