Hírek
A művész, aki különböző etnikumokban gondolta újra a Disney hercegnőket
Elgondolkodtál már arról, hogy kedvenc Disney hercegnődet szeretnéd-e, ha mondjuk egy másik etnikumhoz tartozna? A 23 éves művész, TT a „Let There Be Doodles" (Legyenek firkák) Tumblr blogon egy hihetetlen sorozattal ad választ erre a kérdésre.
Miguel Angel Moya, a spanyol alkimista
Realista, különleges festményei teszik egyre híresebbé a spanyol képzőművészt, aki 1970-ben Valenciaban született. A nyolcvanas évek végén kezdte képzőművészeti tanulmányait, de két évvel később otthagyta az egyetemet, mert csalódott a tanítási módszerekben.
Új főépületet kap a Közlekedési Múzeum
A Liget Budapest projekt fejlesztéseinek keretében az újjáépülő Közlekedési Múzeum az eredeti tervekkel ellentétben egy új, a Városligeten kívüli kiállítóhelyet is kap. A terjeszkedés oka, hogy nem férnek el a kiállítandó közlekedési eszközök.
Összekeverték az utcán valakivel és világsztár divatikon lett belőle
Kevesen tudják megnevezni a pillanatot, amikor életük teljesen megváltozott, de Lyn Slater, a Fordham Egyetem professzora és szociális munkás jól emlékszik a dátumra. 2014 szeptemberében a Manhattan Lincoln Center közelében épp a barátját várta, hogy együtt megnézzék a Fashion Week egyik eseményét.
„Fagylaltmúzeum” - A jéghideg édességek őrült tárháza
Azok számára, akik szeretik az édességet, a Fagylalt Múzeum (MOIC) lesz talán a legcsodálatosabb hely a Földön. A különleges intézmény, amely nemrég nyitotta meg kapuit Los Angelesben, önmagát „kísérleti fagylaltutazásnak” nevezi.
Leo Villareal a New York Pace Galleryben május 14- június 17.
A New York-i Pace Galéria első önálló kiállítása a fényművész Leo Villareal tárlata, aki a LED-es fények és a vetítés közötti határokat feszegeti munkáival, és ez alkalommal minden új munkáját bemutatja.
Frida Kahlo fiatalkori ritka fotói az 1920-as évekből
Ebben az évben van Frida Kahlo születésének 110. évfordulója. Festményeit mindenki ismeri. Jellegzetes, a naiv festészet elemeit hordozó, könnyen beazonosítható önarcképei a mexikói hagyományokban gyökereznek.
Nettie Wakefield fordított portréin szokatlan szögből mutatja be modelljeit
Mint sok gyakorlott rajzoló, az önjelölt „ceruzasznob” Nettie Wakefield is felhagyott a megszokott arcokkal, és ahelyett, hogy az emberek mosolyát vagy profilját ábrázolná, a brit művész egyedülálló módon közelíti meg a portréábrázolás műfaját.
Lehet művészettel politizálni? És vajon a művészettel politizálás büntethető?
Egy alaszkai egyetemi tanár a múlt hónapban úgy döntött, hogy megdönti Trump elnököt. Persze az erőszak csak virtuális volt - a művésztanár, Thomas Chung festményén a színész Chris Evans látható meztelenül Trump levágott, véres fejét tartva a hajánál fogva.
Paul McCarthy és Christian Lemmerz Velencében Velence, Isola di San Giorgio Maggiore, május 12.–augusztus 27.
Mindenki, akinek a gyomra forgott a Whitney biennálén Jordan Wolfson Valódi Erőszak című kiállításától (2017), valószínűleg szeretne jó távol maradni ettől az eseménytől.
3456789101112
7 / 32 oldal
Játék
Az Én, Tonya a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargóhoz hasonlítanak. A film két színésznő, Margot Robbie és Allison Janney jutalomjátéka, akik egyértelműen Oscar-jelölésre is esélyesek.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.