Hírek
Ünnepi koncert a Nemzeti Múzeumban
Hagyományteremtő céllal hozta létre évente megrendezett hangversenyeit a Magyar Nemzeti Múzeum. Idén november 18-án kerül sor az ünneplésre.
Óriási közönségsikerként zárt a Frida Kahlo-kiállítás a Nemzeti Galériában
Óriási közönségsikerként zárt a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítása, amelyre több mint 220 ezer látogató volt kíváncsi az elmúlt négy hónapban.
Diákok közbenjárására rendeznek átfogó Jeff Koons-kiállítást Oxfordban Oxford, Ashmolean Museum, 2019. február 7.-június 9.
Jeff Koons, a kortárs művészet egyik rendkívül megosztó „szupersztárja” Oxfordban rendez kiállítást. A dolog érdekessége, hogy a ritka múzeumi tárlatra nem kurátorok, hanem az Edgar Wind Society diákjai vették rá, miután meghívták Oxfordba.
Bartha Máté kapta az idei Capa-nagydíjat
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a magyar fotográfia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotók munkájának elismeréseképpen 2014-ben alapította meg az 5 millió forint összdíjazású Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat, melynek odaítéléséről magyar és nemzetközi szakemberekből álló zsűri két lépcsőben dönt.
A bécsi Albertina új helyszínen állítja ki az Essl Gyűjteményt
Az Essl Gyűjtemény 1323 műalkotást – köztük Tony Cragg, Karel Appel, Georg Baselitz, Alex Katz és Neo Rauch munkáival – adományozott a bécsi Albertina múzeumnak, melyek összértékét 90 millió euróra becsülik. A műveket egy új, 2019-ben nyíló, kortárs műalkotásokat bemutató kiállítóhelyén tekintheti majd meg a nagyközönség.
Hosszított nyitvatartással búcsúzik hétvégén a Frida Kahlo-kiállítás
Már több mint 200 ezren tekintették meg a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítását. A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat az év legsikeresebb kiállítása Magyarországon.
Újra Art & Wine Lover's Club a Ludwigban
Október 30-án újra megrendezésre kerül a Ludwig Múzeumban a rendezvény, amely összekapcsolja a kortárs művészetet a borászattal.
Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen
Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen. Az előreláthatólag 2022-ben megnyíló fejlesztés alapkövét kedden tették le a Pest megyei város szabadtéri múzeumában.
Az év legjobb kortárs művészeti kiállítása díjra jelölték a Ludwig egyik tárlatát
Október 9-én hirdették ki a Ludwig Múzeum jelölését a Global Fine Art Awards 2019 díjra. A Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című válogatása 31 ország további 93 jelöltjével együtt került abba a rangos nemzetközi versenybe, amelyet évente 13 kategóriában osztanak ki a legjobb képzőművészeti és design kiállításnak.
Kinek a kortársa Csehov?
2019 januárjáig látható a Kortársunk Csehov című kiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol számos, a kiállításhoz kapcsolódó program, vetélkedő várja az érdeklődőket főként a középiskolás korosztályból.
3456789101112
7 / 49 oldal
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.