Hírek
Waliczky Tamás lesz a 2019-es Velencei Képzőművészeti Biennále kiállítója
Kihirdették az 58. Velencei Képzőművészeti Biennále magyar pavilonja kurátori pályázatának eredményét. Kiemelkedő szakmai részvétel mellett, 16 pályázat közül a zsűri Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor Waliczky Tamás: Kamerák. Képzelt kamerák és más optikai eszközök című kiállítását választotta nyertesnek.
Náray Tamás festményeiből nyílt kiállítás Szegeden
Náray Tamás nemcsak világhírű divattervező és többkötetes író, de több mint tizenöt éve festéssel is foglalkozik, és ez a tevékenysége az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapott.
Hétfőnként is látogatható Frida Kahlo kiállítása
A hagyományokkal ellentétben hétfőn is nyitva áll a Magyar Nemzeti Galéria kapuja azon érdeklődők előtt, akik a mexikói festőnő műveiből készült gyűjteményre kíváncsiak.
Megnyílt a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontja
Ingyenesen látogatható az épülő Puskás Ferenc Stadion június végén nyílt Látogatóközpontja, ahol többek között modern megoldásokkal szemléltetik a stadion történetét, és interaktív módon már most megtekinthető, hogy milyen lesz az új aréna.
Fényfestők és street artistok lepték el Pécset
Minden eddiginél látványosabb volt a Pécsett megrendezett négynapos Zsolnay Fényfesztivál. A szervezők mintegy 100 programmal, háromdimenziós fényfestéssel, újcirkuszi és utcaművészeti kavalkáddal várták a látogatókat, a kedvelt pécsi épületek fényfestést, a belváros ismert terei és rejtett zugai fényinstallációkat kaptak.
Galambperformansz a Temze felett
Duke Riley amerikai művész hónapokat töltött azzal, hogy betanítsa 1500, LED-fénnyel felszerelt galambját a Fly By Night előadáshoz, amit június második felében három alkalommal mutattak be Londonban.
Új film Basquiat tinédzser éveiről
Jean-Michel Basquiat tinédzser éveiről készített dokumentumfilmet Sara Driver rendezőnő. A főként interjúkból, archív felvételekből álló Boom for Real: The Late Teenage Years of Jean-Michel Basquiat című film végigköveti az 1988-ban, 27 évesen kábítószer-túladagolásban meghalt művész életét.
Abu-Dzabiban kiállítják minden idők legdrágább festményét
Az Abu-Dzabi Louvre-ban kiállítják szeptember 18-től Leonardo da Vinci Krisztus-portréját, a Salvator Mundit, amelyet múlt év novemberében 45 millió dollárért (120 milliárd forint) vásároltak meg a Christie's New York-i árverésén.
Júliusban nyit a Frida Kahlo-kiállítás a Nemzeti Galériában
Az idei év egyik legjobban várt kiállítása nyílik meg július 7-én a Magyar Nemzeti Galériában a 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből.
Czibor cipője és egy Puskás-plakát is látható a moszkvai futballkiállításon Moszkva, Hyundai Motorstudió, június 9.-július 20.
Napi mintegy kétezer látogatója van annak az ingyenes kiállításnak, amely a világbajnokság ideje alatt - többek között magyar vonatkozású relikviákkal - várja a labdarúgás története iránt érdeklődőket Moszkva belvárosában.
3456789101112
7 / 46 oldal
Játék
Ez az új, kosztümös történelmi dráma a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.