Hírek
Czibor cipője és egy Puskás-plakát is látható a moszkvai futballkiállításon Moszkva, Hyundai Motorstudió, június 9.-július 20.
Napi mintegy kétezer látogatója van annak az ingyenes kiállításnak, amely a világbajnokság ideje alatt - többek között magyar vonatkozású relikviákkal - várja a labdarúgás története iránt érdeklődőket Moszkva belvárosában.
Disney-figurák homokszobraiból nyílik kiállítás a belga tengerparton Belgium, Ostende, június 23.-szeptember 9.
Hollywoodi rajzfilmek és mozifilmek figuráinak homokból készült szobraiból nyílik kiállítás június 23-án a belgiumi Ostende tengerpartján. A homokszobor-fesztivált 26 éve rendezik meg a flamand régió tengerparti városában.
Szabadtéri kiállítás nyílt az ötvenéves Szegedi Ifjúsági Napokról
A legnagyobb múltú hazai fesztivál, az idén ötvenéves Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) történetét bemutató szabadtéri kiállítás nyílt a csongrádi megyeszékhely központjában.
Oláh Gergő a Múzeumok Éjszakájának arca
A legnépszerűbb magyar kulturális esemény szervezői, szakítva a hagyományokkal, idén egy fiatal zenész-énekest kértek fel, hogy legyen a Múzeumok Éjszakájának „szóvivője”. Oláh Gergő feladata, hogy minél több emberhez eljuttassa a rendezvény üzenetét.
Történetének legjelentősebb kiállítása nyílik a MODEM-ben Debrecen, MODEM, június 18.-szeptember 23.
Többek között Monet, Degas, Cézanne, Van Gogh, Modigliani, Matisse, Picasso, Warhol, Lichtenstein és Francis Bacon művei láthatók a június közepén nyíló kiállításon a MODEM 2. emeleti terében.
Ellopták Banksy egyik képét egy torontói kiállításról
Ellopták Banksy Trolley Hunters (Bevásárlókocsi-vadászok) című nyomatát egy torontói kiállításról, amelynek értéke 35 ezer dollár (9, 7 millió forint). A művet vasárnap vitték el a város nyugati felében lévő gyárépületben megrendezett tárlatról - írja a BBC News.
Nemzetközi díjjal jutalmazták a Nemzeti Múzeum és a PIM appjait
A Magyar Nemzeti Múzeum okostelefonos applikációja nyerte az AVICOM (az ICOM nemzetközi múzeumi szervezet Audiovizuális, Új Média Technológiák és Közösségi Média Nemzetközi Tanácsa) idei pályázatának Mobil Alkalmazások kategóriáját.
Vodkamúzeum nyílik Varsóban
A Visztula jobb partján fekvő, varsói Praga negyedben, egy 19. századi szeszgyár felújított épületében nyílik meg jövő héten a Lengyel Vodka Múzeuma, ahol a lengyel vodkafajták több mint hatszáz éves történetét, előállításuk módját mutatják be.
Előkerülhet Frida Kahlo legnagyobb festménye
Frida Kahlo 1940-ben készült La Mesa Herida („a megsebesült asztal”) festményének nyomaira bukkantak, és akár öt éven belül meg is találhatják azt, írja a The Art Newspaper. A festményt még Kahlo ajándékozta a Szovjetuniónak, azonban 1955-ben, egy varsói kiállítást követően úton Moszkva felé nyoma veszett, azóta pedig a Kahlo-kutatók szent gráljává vált.
UNFAKE! - Vedd észre, leplezd le, mutasd meg! - ARC 2018
Nézz körül! Mit látsz? Leveszed a hamisat? Vágod az illúziót? Kiszúrod a hazugságot? Olyan korban és világban élünk, amiben a minket körülvevő összetett valóságot megannyi álvalóság igyekszik elfedni. Ebben a folyamatban a vizualitás, a képek jelentősége is hatalmas.
45678910111213
8 / 46 oldal

Húszan a Magyar Festők Társaságából.
Budapest, Artézi Galéria, január 26. - február 13.

Ajándék.
Budapest, Budapest Galéria, január 23. - március 10.

Ványai Kovács Sándor kiállítása.
Budapest, Városház Galéria, január 23. - március 14.

Gál András kiállítása.
Budapest, Újlipótvárosi Klub Galéria, január 24. - február 22.

Játék
Ez az új, kosztümös történelmi dráma a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.