Hírek
Kiállítják Banksy „megsemmisített” képét
A tavalyi év legnagyobb képzőművészeti prankje minden kétséget kizáróan Banksyé volt, aki egy árverésen okozott szenzációt.
A londoni Nemzeti Galéria Japánba küldi van Gogh napraforgós festményét
A 2020-as tokiói nyári olimpiai játékok alkalmából kölcsönadja a birtokában lévő egyetlen napraforgós Vincent van Gogh-festményt a londoni Nemzeti Galéria Japánnak.
David Lynch kiállításával nyílik az idei Budapest Fotófesztivál
A Budapest Fotófesztivál igazi különlegességgel és egyben közép-európai premierrel nyitja meg 2019-es rendezvénysorozatát február 28-án a Műcsarnokban. A harmadik éve megrendezett fesztivál nyitókiállítását nem más, mint David Lynch, az amerikai függetlenfilm élő legendája, rendező, forgatókönyvíró, festő és zenész jegyzi.
A kínai agyaghadsereg katonái visszatérnek Melbourne-be
Harmincöt évvel azután, hogy az életnagyságú szobrokból álló kínai agyaghadsereget első ízben bemutatták külföldön – az 1982-es melbourne-i világkiállításon – május 24-től nyolc darabjuk ismét látható lesz az ausztrál National Gallery of Victoriában.
Évindító tárlatzárás a Galériában
A Bacon, Freud és a Londoni Iskola Festészete című kiállítás január 13-án bezárja kapuit, előtte azonban zárórendezvényével várja a látogatókat.
A Korbuly családról indított virtuális kiállítást a Közlekedési Múzeum
A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum az idén 125. éve született Korbuly János és hozzá kapcsolódva a Korbuly család életművét összefoglaló virtuális kiállítást indított útjára.
Tízmillió forintért kelt el Radnóti kézirata a Központi Antikvárium aukcióján
Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium árverésén.
Megújult a szentendrei Kmetty Múzeum
Szentendre főterének emblematikus épületében, egy XVIII. századi kereskedőházban nyílt meg 1981-ben a Kmetty Múzeum, amely az épület leromlott állapota miatt az elmúlt öt évben már nem tudott rendeltetésszerű módon működni.
A Kiégő Izzók fényinstallációja Rómában
A Kiégő Izzók magyar vizuális csoport Fracture nevű fényinstallációjával ünnepli Szent Luca napját a Római Magyar Akadémia.
Charlotte Prodger iPhone-nal készített videóiért kapta meg a 2018-as Turner-díjat
A Glasgow-ban élő Charlotte Prodger kapta meg az idei 25 ezer fontos pénzjutalommal járó brit kortárs művészeti Turner-díjat. Prodger két videójáért nyerte el a díjat: a magát queer identitásúnak valló művész mindkét alkotása mélyen személyes mondanivalójával és művészi felvételeivel győzte meg a zsűrit.
567891011121314
9 / 53 oldal
Játék
A tízéves Fortepan anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.