Programajánló
Atombomba kiállítás Budapest, Sziklakórház Atombunker Múzeum, június 1. - október 31.
Megégett ételhordó doboz, amiben máig ott a rizs és a bab, hő hatására behorpadt vizespalack és Fukusuke szobor valakitől, akinek hét családtagját ölte meg az atombomba 1945 augusztusában…
Női aktok mestere – Stein János Gábor (1874-1944) festőművész hagyatéka Budapest, Kieselbach Galéria, augusztus 3 - 26.
Az ő nevéhez fűződik az első magyar művészeti anatómiakönyv (Művészeti bonctan, 1905), keze nyomát pedig ott találjuk többek között a móri templomban, a Kerepesi temető árkádos sírboltjának kupoláiban, az Operaház éttermében, …
Street Photography Budapest, PH21 Galéria, augusztus 3 - 29.
„Az utcák örökösen változó örvénylése kihívást jelent a fotográfusnak, hogy megörökítse a soha vissza nem térő pillanatot. Számtalan megközelítés kínálkozik a városlakók életének ábrázolására, végtelen lehetőséget nyújtva ezáltal a fotográfusok számára, hogy ki-ki kialakítsa saját értelmezését, amelyen keresztül bemutatja, hogy mit is jelent neki az utca.”
Manó 100 – Mai Manó halálának 100. évfordulója Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), július 13. - szeptember 3.
Mai Manó, aki a szakmájában mindent elért, amit fényképész elérhet, 1855-ben May Emánuel néven született Pesten. A későbbi fotográfus 14 évesen, anyja halála után félbehagyta a gimnáziumot és inasnak szegődött egy fényképészmesterhez, a munka mellett pedig az iparrajziskolában tanult tovább.
Kalamakara, azaz Indonézia más szemmel Budapest, Barabás Villa, augusztus 6. - szeptember 3.
Három különböző művészeti ágban alkotó magyar művész művei révén nyerhetünk bepillantást Indonézia egzotikus kultúrájába a Barabás Villában.
Global Nomadic Art Project Kelet-Európa 2017 Budapest, Koreai Kulturális Központ, július 27. - augusztus 25.
Három földrész kilenc országának huszonhárom művésze vett részt azon az egyhónapos, három országot érintő természetművészeti vándorszimpóziumon, amit a dél-koreai székhelyű YATOO természetművészeti csoport indított útnak 2014-ben, és idén júliusban ért Kelet-Európába.
„Színek és színek megint” - Aba-Novák Vilmos Fehérváron Székesfehérvár, Csók István Képtár, június 24. - október 29.
Harminc alkotást láthatunk a két világháború közti időszak ünnepelt festőjétől, Aba-Novák Vilmostól (1894–1941) a székesfehérvári Csók István Képtár új kiállításán.
Borsos Miklós gyűjteményes kiállítása Budapest, Várkert Bazár, július 14. - szeptember 24.
A 20. századi magyar képzőművészet meghatározó alkotójának változatos műfajokban és anyagokban kibontakozó életművét mutatja be a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum együttműködésével született kiállítás.
Sziget 25 – Fesztiváltörténelem fényképeken Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, július 12. - augusztus 31.
Idén augusztusban huszonötödször rendezik meg a Sziget Fesztivált az óbudai Hajógyári-szigeten. A ’93-ban a „Kell egy hét együttlét” szlogennel indult, születésekor leginkább a Woodstock Fesztiválra emlékeztető Diáksziget az elmúlt évek alatt Közép-Európa legnagyobb kulturális eseményévé nőtte ki magát.
Budapest romantikája Budapest, Városliget Café, július 4. - augusztus 31.
Kalapos asszonyok és urak, fürdőkben napozó fiatalok és nagy masnis kislányok a századelőről Budapest ikonikus helyszínein, a Margitszigeten a vőlegényének pózoló fiatal nő, a Városligeti-tó felett a korlátba kapaszkodó kislány, …
1234
1 / 4 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.