Programajánló
Jelenlét – Gulyás Boglárka kiállítása Budapest, Fiktív Pub, február 11. - április 7.
Gulyás Boglárka képzőművész munkáiból nyílt kiállítás a Fiktív Pubban. A Jelenlét című kiállításhoz írt „vallomásában” így ír alkotói tevékenységéről:
Plakát klasszikusok Budapest, Szimpla Kert, február 7. - április 4.
Egy évtizede úgy beszélt a szakma a plakátművészetről, mint haldokló műfajról. Az azóta eltelt időben azonban a műfaj átalakult, frissült és megőrizve sajátos gondolkodásmódját újra virágkorát éli.
Magyar Sportolók – sportoló magyarok A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállítása Budapest, Óbudai KK – Békásmegyeri KH, február 4 - 21.
A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Házában látható kiállítása a magyar európai uniós elnökség apropóján jött létre és a magyar sport eredményeit és jövőbeli lehetőségeit kívánja bemutatni.
Kisképző 240 – Múlt és jelen összekapcsolása Budapest, Műcsarnok, január 23. - március 10.
A ma már Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium néven ismert Török Pál utcai középiskola falai közül nagyon sok olyan neves képző- és iparművész került ki, akik ma a szakma megbecsült képviselői.
Imádságot kérünk - A szíriai háborút és a máltai segélymunkát bemutató fotókiállítás Budapest, Szent István Bazilika, 2018. december 17. - 2019. február 28.
Február végéig látogatható a Máltai Szeretetszolgálat szíriai háborúról és a háború következményeire adott humanitárius válaszokról szóló kiállítása egy igazán különleges helyszínen, a Szent István Bazilika Lovagtermében.
Emberek a porcelángyárból Budapest, Platán Galéria, január 17. - február 28.
A porcelánedények csillogó és sima felülete a tisztaságot és tökéletességet juttatja eszünkbe, és ha összekenjük őket, szeretnénk azonnal eltávolítani a foltot, visszaállítani a felület tökéletességét, eltörölni a tökéletlen, múló emberi testiséggel való kapcsolat nyomait.
Vékony Dorottya – Átlagos eltérés/Average Deviation Budapest, aqb Project Space (AQB), január 28. - március 10.
Vékony Dorottya visszatérően foglalkozik a test tematikájával – legyen szó a sajátunkról, mások testéről vagy a kollektív testtudatról. Munkáiban megjelenő testképek a világgal, a környezettel és az önmagunkkal való viszony primer tükrei, egy olyan térkép, amely magán hordozza történelmünket, korunk lenyomatait, személyes történeteinket.
A köztes lét túloldalán. Hajas Tibor művészete és a tibeti misztériumok Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, február 6. - április 14.
A köztes lét túloldalán című tárlat a Hopp Múzeum azon kiállításainak sorába illeszkedik, melyek az ázsiai kultúráknak a 19–20. századi hazai alkotókra gyakorolt hatását teszik vizsgálatuk tárgyává.
Égetett geometria. Zománcművészeti kísérletek Bonyhádon 1968–1972 Budapest, Vasarely Múzeum, január 22. - március 3.
A bonyhádi zománcgyárban 1968 és 1973 között nyaranta dolgozó művészek alkotói tevékenysége jóval többnek bizonyult egy médium és annak technikai kihívásaival való kísérletezésnél.
Az ismeretlen Görgei Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, január 15. - június 23.
A Magyar Nemzeti Múzeum legújabb időszaki kiállítása arra tesz kísérletet, hogy Görgei Artúr (1818-1916) valós alakját, pályafutását, majd megítélését és annak változásait napjainkig bemutassa.
1234
1 / 4 oldal
Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.