Programajánló
Nyomhagyás – Nyomtatás. Maurer Dóra grafikai munkássága 1955-1980 Budapest, Magyar Képzőművészeti Egyetem, október 13. - december 3.
Ritkán vagy soha ki nem állított alkotásokat is bemutató tárlat nyílt Maurer Dóra, a ma nemzetközileg is az egyik legmagasabbra értékelt magyar művész grafikai munkáiból a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.
Fátyol Viola: Ha van szíved, neked is fáj, amit velem tettél Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, október 20. - november 20.
A Capa-nagydíj tavalyi nyertese, Fátyol Viola fotóiból nyílt kiállítás a Capa Központban. A győztes Ha van szíved, neked is fáj, amit velem tettél című sorozat a keleti országhatártól tizenkét kilométerre fekvő kisváros, Vámospércs népdalkörének mindennapjait mutatja be.
HuGlass 2017 - Üvegművészeti biennálé Budapest, Szent István-bazilika, október 18. - november 12.
Idén harmadik alkalommal rendezi meg csoportos kiállítását a Magyar Üvegművészeti Társaság (MÜT). A HuGlass-szal a nemrég lezajlott Art Market mellett a Szent István Bazilikában találkozhatnak az érdeklődők, itt november 12-ig lehet megtekinteni a több mint száz műalkotást felvonultató tárlatot.
Miért olyan nagyszerű kép ez? Budapest, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kassák Könyvtára, október 4 - 31.
A Menhely Alapítvány által alapított és működtetett utcalap, a hajléktalanok által írt, szerkesztett és terjesztett Fedél Nélkül alkotóinak képzőművészeti munkáiból nyílt kiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Uzsoki utcai Kassák Könyvtárában.
Ige-idők – A Reformáció 500 éve Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, április 26. - november 5.
Tematikus tárlatvezetésekkel, izgalmas előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel, október 24. és 29. között a Protestáns Dokumentumfilmek Hetével, október 31-én, a Reformáció Ünnepén pedig a hitviták korát és a kora újkori ember lelki vívódásait megelevenítő, formabontó Élő Múzeum programmal is kiegészül a Magyar Nemzeti Múzeum nagyszabású kiállítása.
Somewhere over the Rainbow – Alföldi Róbert magángyűjteménye és művészi reflexiói Budapest, Átrium, október 14 - 31.
A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös szervezésben nyílik meg szombaton, 17 órakor Alföldi Róbert fotókiállítása az Átrium Galériában. Az Idealizált színes világok című tárlaton nem a színész-rendező által készített fényképeket láthatjuk, hanem értékes magángyűjteménye darabjait.
Leopold Bloom Képzőművészeti Díj 2017 Budapest, Új Budapest Galéria, szeptember 23. - november 12.
Negyedszer hirdette meg a Leopold Bloom Alapítvány hazánk egyik legnagyobb értékű kortárs képzőművészeti díját, amellyel az alapítók célja, hogy erősítsék és segítsék a magyarországi kortárs művészek nemzetközi jelenlétét.
Folyamatos emlékezet – Korniss Péter kiállítása Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2017. szeptember 29. - 2018. január 7.
Csaknem fél évszázadon átívelve tárja elénk a „társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd abból saját képi világát megteremtő” Korniss Péter pályáját a Magyar Nemzeti Galéria új időszaki kiállítása.
Többes számban – Az 1. világháború mindennapjai és a háborús mindennapok valósága Eger, Hódmezővásárhely, Győr, Karcag, Kecskemét, Debrecen, 2017. december 14-ig
Nem mindennapos jelenség, hogy egy magyarországi nagyváros kellős közepén egyszer csak egy valódi múzeumi térbe botlunk, amely kiszakít egy darabot a forgalmas köztérből.
Sanghay-Shanghai: Párhuzamos eltérések Kelet és Nyugat között Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, 2017. szeptember 22. - 2018. április 8.
Kétszáznál is több műtárgy, nyolcvannyolc digitális fotó és három filmrészlet révén kel életre a látogató előtt az emblematikus távol-keleti nagyváros, a húszas-harmincas évek Sanghaja és a két világháború között működött, híres budapesti Sanghay bár.
123
1 / 3 oldal
Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.