Programajánló
Frida országa – Guillermo Kahlo mexikói fotográfiái Budapest, Műcsarnok, június 21. - szeptember 22.
Guillermo Kahlo, Frida Kahlo édesapja volt, aki 1890-ben, alig húszévesen vándorolt ki választott hazájába Németországból. Mexikóban fotográfus ikon vált, akinek munkásságát a nemzetközi fotóművészeti színtéren nagyra értékelik, itthon ugyanakkor még kevéssé ismerik.
Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, július 3 - 24.
Folytatva sikeres programsorozatát, a Magyar Nemzeti Galéria idén nyáron is Borszerdákkal színesíti programját, melyet ezúttal négy tematikus egység – az „Elegáns”, a „Testes”, a „Friss” és a „Gyümölcsös” – köré szerveznek.
Pálcikaember a kastélyban Budapest, Kiscelli Múzeum, június 16. - szeptember 16.
A Kiscellibe költözött a Bábszínház neonfigurája. A Budapest Bábszínház jól ismert Pálcikaember-neoncégért Koós Iván Kossuth-díjas báb- és díszlettervező logója alapján készítették.
Múzeumok Éjszakája a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban, a Nyitott Műhelyben és a Hagyományok Házában
Idén a Hagyományok Háza két helyszínnel is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz, ahol izgalmas programokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt, melyek közt szerepel rendhagyó tárlatvezetés, kincskeresés, táncház, sőt virtuális barangolás is.
Nagybányától Brassóig – erdélyi festők a Böhm-gyűjteményből Gyula, Kohán-képtár, június 1. - augusztus 25.
Magyarországon ritkán látható festmények, a legjelentősebb magyar és szász vonatkozású magángyűjtemények közé sorolható kollekció érkezett a Németországban élő dr. Böhm József gyűjteményéből a gyulai Kohán Képtárba.
Az önarckép fantomja. Rembrandt 350 Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, június 7. - szeptember 22.
Rembrandt halálának 350. évfordulóján a magyarországi neoavantgárd néhány immár klasszikusnak tekinthető Rembrandt-parafrázisát mutatja be a Magyar Nemzeti Galéria legújabb kamarakiállítása, az 1800 utáni Nemzetközi Gyűjtemény fő műveit bemutató kiállításának közepén kialakított kabinetterem.
Tolerance Poster Show Budapest Budapest, Anker't, június 4. - augusztus 4.
Magyarországra érkezett az a nemzetközi plakátkiállítás, amely kiemelkedő művészeket vonultat fel egy rendkívül aktuális téma, a tolerancia kapcsán.
„Vigyázat, csalok!” – Rodolfo vándorkiállítás Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, május 16. - szeptember 8.
„Vigyázat, csalok!” Rodolfo legendássá vált mondatával a figyelemfelkeltésen túl arra a paradoxonra hívta fel a figyelmet, hogy minden csak illúzió. Ami csodának tűnik, csak az ügyes kezű bűvész mutatványa, aki nemcsak a tárgyaival játszik, hanem velünk, a nézőkkel is.
Holdmúzeum 1969. Művészet és világűr Budapest, Vasarely Múzeum, június 13. - szeptember 22.
A Vasarely Múzeum rendhagyó kiállítással emlékezik meg a holdra szállás 50. évfordulójáról, ami a hidegháború legkiélezettebb időszakában megvalósult, a technológiába vetett bizalom eufóriáját közvetítő alkotásokon keresztül mutatja be a művészet és a világűr kapcsolatát.
Az első bástya – Pop-up kiállítás egy erődítmény rejtett kincsiről Budapest, Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum, május 25. - október 31.
Az újonnan feltárt Erdélyi bástyát, valamint az ásatás helyszínén gyűjtött leleteket bemutató időszaki régészeti kiállítás nyílt a Vár két helyszínén, a Budapesti Történeti Múzeumban és a Táncsics u. 9.-ben.
1234
1 / 4 oldal
Játék
Az Illumination és a Universal Pictures bemutatja Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült legújabb animációját, A Grincset.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.