Programajánló
V. Építészeti Makett Fesztivál Budapest, Kortárs Építészeti Központ (KÉK-ház), október 18 - 20.
A Kortárs Építészeti Központ rendhagyó kiállítással, kísérőprogramokkal és interaktív élményekkel várja október 18-20. között a budapesti fejlesztések és építészeti makettek iránt érdeklődőket az V. Építészeti Makett Fesztiválon.
Dalok fekete-fehérben – Sylvia Plachy fotókiállítása Budapest, Műcsarnok, október 4. - november 24.
Sylvia Plachy fényképei utat nyitnak saját álmainkhoz és emlékeinkhez. Amikor fotografál, úgy létezik, ahogy csak a gyerekek tudnak.
Mintázat és dekoráció Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2019. október 5. - 2020. január 5.
Az európai közönség először találkozhat a változatos és sokrétú Mintázat és dekoráció mozgalom ilyen léptékű feldolgozásával a Peter és Iréne Ludwig gyűjteményéből válogatott munkákat felsorakoztató kiállításon.
Ragyogj! – Divat és Csillogás Budapest, Kiscelli Múzeum, 2019. október 11. - 2020. március 15.
A divat az emberi kommunikáció alapvető eszköze, az öltözködés egyik mozgatórugója önmagunk megkülönböztetésének igénye – ezt a célt szolgálja minden, ami csillog. Erzsébet királyné esküvői ruhájának uszálya, Medveczky Ilona fellépőruhája vagy a USE designer darabjai mind csillognak és mind mást jelentenek.
„A nagyvilág művésze vagyok...” László Fülöp (1869-1937) Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2019. szeptember 26. - 2020. január 5.
A Budapesten született, de külföldön híressé lett portréfestő, László Fülöp születésének 150. évfordulójára nyílt kamarakiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a szülőhazájában kevéssé ismert művész életművére.
Mécs Miklós: Posztadokkapokaliptikus Budapest, Trafó, szeptember 27. - november 3.
Mécs Miklós intermédia művész és haszontalan művész jellemzően gondolkodó- és alkotótársakkal dolgozik együtt különféle csoportosulásokban. Ezek őse a Fischer Judittal közösen alapított „Szájjal és Aggyal Festők Világszövetsége”.
Tót Endre: Layout festmények 1988 és 1991 Budapest, acb Kortárs Művészeti Galéria, szeptember 20. - október 24.
Az 1980-as évek második felében Tót több olyan új műciklussal állt elő, amelyekben korábbi konceptuális ideái a festészet formai és materiális eszközeivel találtak kifejezésre. Ezek egyike az 1988 és 1991 között készült Layout festmények - ebből látható most egy reprezentatív válogatás.
Borsi Flóra: Imagine Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, szeptember 19. - október 23.
Borsi Flóra tavaly végzett a Moholy-Nagy Egyetem fotográfia szakán. Még csak 26 éves, de már önálló életmű, külföldi kiállítások sora áll mögötte. Ennek oka, hogy Borsi Flóra bravúros technikával manipulálja a fotókat, képein keresztül egy rendkívüli tehetség bontakozik ki.
Rembrandt és tanítványai - Rajzok és rézkarcok Budapest, Szépművészeti Múzeum, 2019. szeptember 20. - 2020. január 5.
Rembrandt halálának 350. évfordulója alkalmából nyílt kamarakiállítás a Szépművészeti Múzeumban, mely Rembrandtra mint mesterre és tanítványainak munkáira fókuszál.
Marcela Trujillo illusztrációi Budapest, Cervantes Intézet, 2019. szeptember 25. - 2020. január 17.
A Cervantes Intézet és a Chilei Nagykövetség szervezésében nyílt kiállítás Marcela Trujillo festő, illusztrátor és képregényrajzoló munkáiból.
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.