Programajánló
Múzeum+ December: Jazzasszociációk Rubensre három grácia koktéllal Budapest, Szépművészeti Múzeum, december 12. 18:00
A Múzeum+ decemberi estjén Rembrandt és tanítványai adnak randevút a kései látogatóknak, de Rubensszel és Van Dyckkel megelevenedik a flamand festészet fénykora is.
The Art of Joining: Teamwork Budapest, Kortárs Építészeti Központ (KÉK-ház), december 9 - 20.
A kiállítás a LEAP Collective tagjai által a dessaui Bauhaus Alapítványban végzett kutatásra épít, és technológiai és politikai összefüggéseiben vizsgálja Konrad Wachsmann kísérleti építészetét.
7000 éves üzenet Budapest, Aquincumi Múzeum, 2019. december 9. - 2020. október 31.
Az Aquincumi Múzeum 7000 éves üzenet című új időszaki kiállítása, amely az újkőkori világ Budapest vidékén talált tárgyi emlékeit vonultatja fel, izgalmas korba repíti vissza a látogatót.
Kihűlt világ. Farkas István (1887-1944) művészete Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2019. december 13. - 2020. március 1.
Farkas István az első világháború utáni magyar modernizmus egyik legeredetibb alkotója. A hazai és a francia műkritika egyaránt koruk egyik jelentős művészének tekintette, akinek látásmódja, képi világa, technikai igényessége, felkészültsége, kísérletező kedve egyedülálló volt a kortársai között.
Képpraxisok 2. - Francois Fiedler Budapest, Műcsarnok, 2019. december 4. - 2020. február 2.
François Fiedler, azaz Fiedler Ferenc (1921-2001) Szőnyi István tanítványaként kezdte festői pályáját. A világháború után telepedett le Párizsban, ahol a korszak nagyjai, Miró, Chagall és Calder ismerték fel tehetségét és egyengették útját.
GSM – Generációk Saját Mobiljai Budapest, Piarista Múzeum, 2019. november 28. - 2020. február 29.
Idén tavasszal volt huszonöt éve, hogy elindult Magyarországon a GSM mobilszolgáltatás. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az évforduló alkalmából izgalmas mobiltörténeti kiállítást rendezett Szegeden, amely most Budapestre érkezett.
Rejtett remekművek Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély - Grassalkovich-kastély, 2019. szeptember 15. - 2020. január 15.
A kiállításon bemutatott időszak a magyar festészet aranykora, amikor a klasszicista, majd későbbi realista, sokszor történelmi vonatkozású művészet után a progresszívebb, számos esetben az európai áramlatokhoz kapcsolódó alkotások, művészek és csoportosulások találtak új utakat maguknak.
CLARA – Rotschild Klára, divatkirálynő a vasfüggöny mögött Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, 2019. november 16. - 2020. április 30.
A kiállítás egy sikeres nő életútját, egy korszak elitjének öltözködési kultúráját, valamint a szocialista Magyarország kétarcú, ellentmondásokkal teli időszakát mutatja be. A tárlat a Magyar Nemzeti Múzeum Rotundájában és a közelmúltban kibővített, egykori Kertészházban kapott helyet.
Szerencsés lapjárást! Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2019. szeptember 27. - 2020. február 2.
Minden idők egyik legnépszerűbb játékeszköze a játékkártya. Nem árthatott neki tilalom, átok és elégetés, az ördög bibliájának is nevezett ártatlan kártyalapok hasonló indulatokat és szenvedélyt váltottak ki arisztokraták, polgárok, katonák, diákok, asszonyok és pórok körében.
IV. Országos Rajztriennálé Salgótarján, Dornyay Béla Múzeum, 2019. november 23. - 2020. február 2.
A salgótarjáni Nógrádi Történeti Múzeum 1982-től rendez országos rangú és begyűjtésű, periodikusan ismétlődő egyedirajz-kiállításokat. Abban az évben nyílt meg első alkalommal az Országos Rajzbiennále, amely körül az eltelt évtizedek során egy színvonalas grafikai műhely jött létre.
Játék
Egy kellemesnek ígérkező családi vacsora feszültséggel teli, kínos estébe csap át.
Ma kerül ki a lelőhelyekre, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.