Programajánló
Kő, papír, freskó – Megmentett műkincsek 2019 Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, június 21. - szeptember 1.
A Magyar Képzőművészeti Egyetem restaurátorhallgatóinak diplomamunkáit felsorakoztató, 2011-ben indult kiállítássorozat fő üzenete évről évre azonos, azonban a bemutatott műtárgyak – a képzés jellegéből adódóan – nagyon változatosak és alkalmanként különbözőek.
Magukra maradt bútorok Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, 2019. június 22. - 2020. március 1.
Ottlik kártyaasztala, Kosztolányi könyvespolca, Kölcsey füles karosszéke, Jókai és Kassák íróasztala, Petőfi és Móricz gondolkodószékei és még számos irodalmi relikvia, tárgy, bútor található a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményében.
Máriási Masznyik Iván kiállítása Budapest, Műcsarnok, július 10. - szeptember 22.
Máriási Masznyik Iván (1928–1997) festőművész és a Műegyetem Rajzi és Formaismereti Tanszékének legendás tanára volt, aki fakultatív művészettörténet kurzust tartott az érdeklődő diákoknak.
Bicaj Budapest, Fiktív Gasztrogaléria, június 17. - szeptember 8.
Új, tematikus kiállítás nyílt a Fiktív Gasztrogalériában Bicaj címmel, melyre 22 művész adott be egy-egy alkotást, így a kortárs képzőművészek munkáit bemutató csoportos tárlaton festmények, grafikák és szobrok egyaránt helyet kaptak.
Jacques Henri Lartigue – Life in Color Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, június 7. - szeptember 1.
Bár Jacques Henri Lartigue (1894–1986) francia festő gyerekkorától folyamatosan fényképezett, fotográfusként csak 1963-ban, 69 évesen mutatkozott be, és a New York-i Museum of Modern Artban megrendezett első egyéni kiállítása hatására azonnal megkerülhetetlenné vált a fotótörténetben.
Hősök tere - 100 éve született Bessenyei Ferenc és Gábor Miklós Budapest, Bajor Gizi Színészmúzeum, 2019. június 16. - 2020. január 19.
Bessenyei Ferenc és Gábor Miklós személyében két olyan nagy formátumú művész születésének 100. évfordulóját ünnepeljük idén, akik a magyar színpad legújabb kori történetének megkerülhetetlen alakjai.
Király Tamás: Out of the box Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, július 12. - szeptember 15.
Nagyszabású retrospektív kiállítás keretében mutatja be a Ludwig Múzeum Király Tamás (1952–2013) több mint három évtizedes pályafutását, mely az 1980-as évek elején indult Budapesten.
André Kertész – A kamera poétája Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, július 4. - október 6.
A Petőfi Irodalmi Múzeum Nyári Fesztiválja keretében, André Kertész születésének 125. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeum és tagintézményei, a Kassák Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményeinek féltett kincseit tárják a közönség elé.
A re:flex. Kortárs tervezőgrafikai értelmezések a Bauhaus nyomán Budapest, Kassák Múzeum, május 31. - szeptember 1.
Különleges együttműködéssel készült a nyárra a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Petőfi Irodalmi Múzeum – Kassák Múzeum. A 20. század egyik legnagyobb hatású művészeti iskolája, a Bauhaus előtt tisztelgő kiállításukon posztereket, képeslapokat, művészkönyveket, matricákat is láthatunk.
A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, június 28. - október 20.
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria a párizsi Pompidou Központtal közösen szervezett kiállításán. A csaknem 120 festményt, grafikát, szobrot, fotót, filmet és dokumentumot felvonultató tárlat a mozgalom történetének eseményekkel teli időszakát, az 1929-es évet helyezi középpontba.
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.