Programajánló
Budapest FotóFesztivál negyedszer Budapest, február 28. - április 20.
Az idén negyedik éve megrendezett Budapest FotóFesztivál ismét izgalmas nemzetközi sztárkiállítással (Paolo Ventura Velencei történet), kortárs hazai körképpel, a fővárosi múzeumok és galériák, valamint a nemzetközi kultúrintézetek fotókiállításaival várja a látogatókat.
Ezer és ezer jel Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, február 17. - április 26.
Kik vagyunk, honnan jöttünk és hol élhettek őseink? Ezekre a kérdésekre évszázadok óta keresik a választ a tudósok és a magyar őstörténet iránt érdeklődők.
Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj 2019 Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, február 18. - március 16.
A közel három évtizede alapított Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj célja, hogy segítse az önálló művészi tevékenységet folytató tehetséges fotográfusok pályakezdését, alkotómunkáját, művészi fejlődését, és kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához.
Papírok, rácsok, akkád Budapest, Műcsarnok, február 26. - április 5.
A pécsi születésű Major Kamill 1972-ben érkezett Párizsba. Elvégezte az ottani iparművészeti főiskola grafika szakát, és azóta is Franciaországban él és alkot.
Hazaúttalan Budapest, Budapest Galéria, január 30. - március 15.
A Hazaúttalan című csoportos kiállítás az otthontalanság és az átmenetiség jelenségeivel foglalkozik, az otthon elhagyásának kényszere és a visszatérés vágya közötti senkiföldjével, ahol rengetegen kényszerülnek lakni.
BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum Budapest, Bálna, február 26. - május 31.
Mi van a bőrünk alatt? A BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum kiállítás célja, hogy részletesen bemutassa testünk felépítését, különböző szerepeit és egyediségének lenyűgöző nagyszerűségét.
Üveg-Tér-Kép Szentendre, MANK Galéria (volt Régi Művésztelep Galéria), február 12. - március 4.
Fiatal üvegművészek innovatív alkotásaiból látható válogatás a szentendrei MANK Galériában. A tárlat központi témája a fények és rétegek megjelenítésének módja a különféle képzőművészeti ágakban.
Polgári sikk Debrecen, Déri Múzeum, február 12. - május 3.
A Déri Múzeum iparművészeti gyűjteményének raktárából előbukkanó – még soha nem vagy csak évtizedekkel korábban bemutatott – kincsek egyszerre nyújtanak szórakoztató és elgondolkodtató élményt a látogatóknak.
„Ne tegyétek reám!” - Trapp Dominika kiállítása Budapest, Trafó, január 18. - március 1.
Trapp Dominika „Ne tegyétek reám!” című egyéni kiállításán a népi kultúra által kijelölt mozgástér határait vizsgálja és feszíti szét.
Fajó János: A gép forog Budapest, Ybl Budai Kreatív Ház, február 6. - március 8.
Fajó János (1937-2018), akit méltán neveznek Kassák Lajos szellemi örökösének, a magyar konstruktív geometrikus művészet egyik legfontosabb képviselője volt.
Játék
Egy visszavonult professzor visszamegy orvosnak a szülőfalujába, hogy megtalálja a fiatalkori önmagát.
Major Kamill kiállítása február 26-tól #pestiest http://est.hu/cikk/133862/papirok_racsok_akkad
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.