Programajánló
Bestárium Budapest, Rugógyár Galéria, október 10. - november 17.
A Bestiárium egy középkori állattani könyv, amiben mesés állatok tulajdonságait mutatják be. A Bestiárium című csoportos tárlat a jelenbe átültetett kérdést vet fel: amennyiben ilyen tárgycentrikus, fogyasztói életet választunk, és ilyen mértékben gyorsul az emberi élet, vajon eljutunk-e arra a szintre, hogy helyünk legyen egy nem is annyira mesés Bestiáriumban?
Au Revoir! Magyar származású fotográfusok Franciaországban Budapest, Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum, 2019. október 5. - 2020. január 5.
Magyarországon nem jelent még meg olyan nagyszabású, 100 évnyi időszakot átfogó, a jelenig ívelő fotótárlat, amely ilyen széles körű válogatását adja franciaországi magyar fotográfusok műveinek.
A Határtalan Design Kiállítás díjazottjai 2 + Budapest, Eventuell Galéria, október 5. - november 5.
Az Eventuell Galéria idén 25 éves. A magyar designszcéna egyik legjelentősebb és legaktívabb műhelye a negyedszázados évfordulót sokszínű kiállítássorozattal ünnepli.
The Reasons Offsite - virtuális kiállítás Budapest, Kortárs Építészeti Központ (KÉK-ház), október 5 - 21.
Egy fiatal portugál építészeti stúdió, a SUMMARY architecture The Reasons Offsite című virtuális kiállítása 25 projekten keresztül mutatja be a moduláris és előregyártott építészet történeti fejlődését a 17. századtól napjainkig.
V. Építészeti Makett Fesztivál Budapest, Kortárs Építészeti Központ (KÉK-ház), október 18 - 20.
A Kortárs Építészeti Központ rendhagyó kiállítással, kísérőprogramokkal és interaktív élményekkel várja október 18-20. között a budapesti fejlesztések és építészeti makettek iránt érdeklődőket az V. Építészeti Makett Fesztiválon.
Dalok fekete-fehérben – Sylvia Plachy fotókiállítása Budapest, Műcsarnok, október 4. - november 24.
Sylvia Plachy fényképei utat nyitnak saját álmainkhoz és emlékeinkhez. Amikor fotografál, úgy létezik, ahogy csak a gyerekek tudnak.
Mintázat és dekoráció Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2019. október 5. - 2020. január 5.
Az európai közönség először találkozhat a változatos és sokrétú Mintázat és dekoráció mozgalom ilyen léptékű feldolgozásával a Peter és Iréne Ludwig gyűjteményéből válogatott munkákat felsorakoztató kiállításon.
Ragyogj! – Divat és Csillogás Budapest, Kiscelli Múzeum, 2019. október 11. - 2020. március 15.
A divat az emberi kommunikáció alapvető eszköze, az öltözködés egyik mozgatórugója önmagunk megkülönböztetésének igénye – ezt a célt szolgálja minden, ami csillog. Erzsébet királyné esküvői ruhájának uszálya, Medveczky Ilona fellépőruhája vagy a USE designer darabjai mind csillognak és mind mást jelentenek.
„A nagyvilág művésze vagyok...” László Fülöp (1869-1937) Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2019. szeptember 26. - 2020. január 5.
A Budapesten született, de külföldön híressé lett portréfestő, László Fülöp születésének 150. évfordulójára nyílt kamarakiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a szülőhazájában kevéssé ismert művész életművére.
Mécs Miklós: Posztadokkapokaliptikus Budapest, Trafó, szeptember 27. - november 3.
Mécs Miklós intermédia művész és haszontalan művész jellemzően gondolkodó- és alkotótársakkal dolgozik együtt különféle csoportosulásokban. Ezek őse a Fischer Judittal közösen alapított „Szájjal és Aggyal Festők Világszövetsége”.
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.