Programajánló
Budapest ezer arca – Kardos Ildikó kiállítása Budapest, Fiktív Pub, június 25. - szeptember 9.
A Fiktív Gasztrogalériában több mint tíz éve rendeznek kiállításokat és eddig minden évben szerepelt olyan tárlat, melynek Budapest volt a témája. Ezúttal a Fióka Art Online Képző és Iparművészeti Galéria szervezésében látható Kardos Ildikó fotóművész kiállítása.
Erwin Wurm: Egyperces munkák. A szobrászat mint program Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, július 6. - szeptember 23.
Erwin Wurm majd negyedszázada feszegeti a szobrászat műfaji kereteit. Vajon mitől válik egy tárgy, különösen egy használati tárgy szoborrá? Mi a szerepe a szoborrá válás folyamatában magának a nézőnek? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ a világhírű osztrák képzőművész.
Balatoni nyár – Írófényképek az 1950-es, ’60-as, ’70-es évekből Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, június 20. - szeptember 16.
Hol és hogyan nyaralt a Balatonnál az 1950-es, ’60-as, ’70-es években a magyar író? Talán nem meglepő, hogy a nyári kikapcsolódás ideje alatt íróink sem tettek mást, mint fürödtek, napoztak, horgásztak, vitorláztak, kirándultak, társas életet éltek, míg néhányan a nyaralás egy részét is írással töltötték.
Tolongó idők Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, június 14. - augusztus 26.
Információ. Vélemény. Felhívás. Tolongó idők címmel, 100 év történetét felölelő plakátkiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Múzeumban. A kiállítás nyár végéig tekinthető meg.
Képpé vált kísérlet Innovatív képzőművészeti tendenciák 1945-től napjainkig – Grüner György gyűjteménye Budapest, Vasarely Múzeum, június 15. - szeptember 9.
Grüner György Los Angelesben élő fizikus az ’90-es évek elején kezdte el gyűjteni az 1945 után készült magyar képzőművészeti alkotásokat, újszerű formai motívumokkal, progresszív technikai megoldásokkal készült műtárgyakat.
Határtalan Design Budapest, Új Budapest Galéria, június 15. - augusztus 26.
Június közepén nyílik a régió egyik legdinamikusabban fejlődő dizájn tematikájú rendezvénysorozata, a Határtalan Design kiállítás. A 13. madeinhungary + 6. MeeD válogatásban 10 ország több mint 100 tervezőjének tárgyai kapnak helyet.
Szabadság híd – Új horizontok a városban Velence, Giardini, Magyar Pavilon, május 26. - november 25.
Az idei, 16. Velencei Építészeti Biennále központi kiállítását Freespace címmel rendezik meg. A témára reflektálva a magyar pavilonban egy urbanisztikai fókuszú kiállítás lesz látható.
Kéz–Mű–Remek. Népművészet. Nemzeti Szalon, 2018 Budapest, Műcsarnok, április 21. - augusztus 20.
Az április 21-én megnyílt Nemzeti Szalon keretében azon népi kézművesmesterek, művészek mutatkoznak be idén a Műcsarnokban, akik alkotómunkájukban a népművészeti hagyományt tekintik ihlető forrásnak.
Isten-Nő – A Déví-kultusz és a hagyományos női szerepek Indiában Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, május 11. - december 30.
A Hopp Múzeum május 11-én nyíló kiállításának célja, hogy a hindu istennő, vagy ahogy Indiában nevezik, Dévi különböző megjelenési formáit az általuk betöltött női szerepek szerint mutassa be.
Szívmelengető középkor. Kályhák és kályhacsempék a középkori Magyarországon Budapest, Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum, április 12. - szeptember 2.
A kályha korszakalkotó találmányként a 12. században jelent meg a közép-európai otthonokban, lehetővé téve a téli hideggel küszködő emberek számára, hogy füstmentes környezetben melegedhessenek.
1234
2 / 4 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.