Programajánló
Batykó Róbert: Vörös szem Budapest, acb Kortárs Művészeti Galéria, február 15. - március 29.
Batykó Róbert önálló kiállításán a festőművész legújabb műveiből mutat be válogatást az acb Galéria. Batykó rendkívül konzekvensen épülő festészeti életművében új lépcsőfokot jelentenek a közelmúltbeli képein megjelenő enigmatikus képterei és rejtélyes kompozíciói.
David Lynch: Small Stories/Kis történetek Budapest, Műcsarnok, március 1. - június 2.
Magyarország legnagyobb fotográfiai eseménye, a Budapest Fotófesztivál igazi különlegességgel nyitja meg 2019-es rendezvénysorozatát február 28-án a Műcsarnokban. A harmadik éve megrendezett Fesztivál nyitókiállítását David Lynch, az amerikai függetlenfilm élő legendája, rendező, forgatókönyvíró, festő és zenész jegyzi.
Külön ter(m)ek Budapest, Műcsarnok, február 27. - március 24.
Harmadik alkalommal szervez a Műcsarnok olyan csoportos kiállítást, amelyben termenként egy-egy művész állítja ki munkáit, a múzeum egy-egy belső kurátorának válogatása és koncepciója szerint.
Jelenlét – Gulyás Boglárka kiállítása Budapest, Fiktív Pub, február 11. - április 7.
Gulyás Boglárka képzőművész munkáiból nyílt kiállítás a Fiktív Pubban. A Jelenlét című kiállításhoz írt „vallomásában” így ír alkotói tevékenységéről:
Plakát klasszikusok Budapest, Szimpla Kert, február 7. - április 4.
Egy évtizede úgy beszélt a szakma a plakátművészetről, mint haldokló műfajról. Az azóta eltelt időben azonban a műfaj átalakult, frissült és megőrizve sajátos gondolkodásmódját újra virágkorát éli.
A köztes lét túloldalán. Hajas Tibor művészete és a tibeti misztériumok Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, február 6. - április 14.
A köztes lét túloldalán című tárlat a Hopp Múzeum azon kiállításainak sorába illeszkedik, melyek az ázsiai kultúráknak a 19–20. századi hazai alkotókra gyakorolt hatását teszik vizsgálatuk tárgyává.
Az ismeretlen Görgei Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, január 15. - június 23.
A Magyar Nemzeti Múzeum legújabb időszaki kiállítása arra tesz kísérletet, hogy Görgei Artúr (1818-1916) valós alakját, pályafutását, majd megítélését és annak változásait napjainkig bemutassa.
IPARTERV 50+ Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, február 1. - március 24.
Ötven éve került megrendezésre az Iparterv I. (1968) és az Iparterv II. (1969) kiállítás, amely kánonteremtő fogalommá válva egy egész művészgeneráció névadójaként vonult be a hazai művészettörténetbe.
Csak tiszta forrásból - Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső művészetében Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2018. december 19. - 2019. április 7.
A magyar művészet meghatározó alakjait feldolgozó sorozatát folytatva a modern hazai művészet egyik legjelentősebb alakjának, Korniss Dezső festőművésznek a kiállítását rendezi meg a Magyar Nemzeti Galéria a művész születésének 110. évfordulója alkalmából.
Fekete Lyuk – A Pokol tornáca. Underground Budapest '88-'94 Budapest, Kiscelli Múzeum, 2018. december 18. - 2019. június 23.
A Kiscelli Múzeumban nyár elejéig megtekinthető kiállítás középpontjában az egykori kultikus szórakozóhely, a Fekete Lyuk áll.
1234
2 / 4 oldal
Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.