Programajánló
Talált és kitalált tárgyak - Böröcz András kiállítása Budapest, Műcsarnok, 2018. november 30. - 2019. január 20.
Az Amerikában élő Böröcz Andrást nem kell bemutatni a hazai közönségnek, hiszen évente többször látogat haza egy-egy kiállítás vagy performansz erejéig. Legismertebb munkái a ceruzából készült figurái – melyeket több mint két évtizede készít –, valamint kenyérből, dugóból, gyufából készült szobrai.
NaturArt – Az Év Természetfotósa Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, 2018. november 7. - 2019. január 21.
Immár 26. alkalommal írta ki a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát. A zsűri összesen mintegy négyezer képből válogatott, és a komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban 125 mű versengett.
Majd ha piros hó esik! – Rutkai Bori mesefestményei Budapest, Barabás Villa, 2018. november 26. - 2019. január 20.
Rutkai Bori leginkább énekes-dalszerzőként ismert, pedig az ipar- és képzőművészeti alkotás ugyanolyan fontos számára, ami nem véletlen, hiszen a Magyar Iparművészeti Egyetemen diplomázott.
A Corvina Könyvtár budai műhelye Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, 2018. november 6. - 2019. február 9.
A Corvina könyvtár Hunyadi Mátyás itáliai mintára megalkotott uralkodói könyvtára volt. Nagysága talán kétezer kötetet számlált, ami akkoriban jelentős gyűjteménynek számított, és méreteiben csak a vatikáni könyvtár múlta felül. A fennmaradt mintegy kétszázhúsz corvinát hazánk, Európa és az Egyesült Államok könyvtáraiban őrzik.
A Leverkühn-képlet Budapest, Budapest Galéria, 2018. november 23. - 2019. január 13.
Thomas Mann Doktor Faustus című művének főszereplőjére, Adrian Leverkühnre utal a Budapest Galéria legújabb csoportos tárlatának címe, a Leverkühn-képlet. A kiállítás előzménye a tizenegy évvel korábban megrendezett Látomásos realizmus című tárlat.
Murder - A gyilkos tárlat 16 éven felülieknek! Budapest, Central Passage, 2018. június 23. - 2019. február 28.
2018-ban visszatért Budapestre a Murder – A Gyilkos Tárlat című kiállítás, ami közel 1000 m2-es kiállítótéren, 21 szobán keresztül mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait.
Aktív ábrák. Kapcsolatépítési stratégiák az avantgárd hálózatokban Budapest, Kassák Múzeum, 2018. október 26. - 2019. március 31.
Az utóbbi években a magyar és nemzetközi avantgárdkutatásban két, egymást megvilágító jelenség került az érdeklődés középpontjába: a hálózat és a folyóirat kérdésköre. A tárlat ezt a két témát köti össze az 1920-as évekbeli avantgárd folyóiratok nemzetközi viszonyrendszerét szemléltető hálózati ábrák elemzésével.
Király András: How to Play! Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, 2018. november 15. - 2019. január 2.
Király András kiállítása folytatása a szeptemberben nyílt, LLplatformban bemutatott installációjának. A „How to Pray!” arra kereste a választ, hogy mik azok a fogódzók, amik segítséget nyújtanak a művésznek, most a Jurányi Galériában a művész ezeknek a formai alapoknak a birtokában alakítja át a teret, útmutatót ad a játékhoz.
KAZOVSZKIJ 10 Budapest, Átrium Galéria, 2018. november 22. - 2019. január 20.
A Várfok Galéria nyári kiállítása után, november 22-től az Átrium Galériában láthatjuk a kortárs magyar képzőművészet egyik legkiemelkedőbb művészének, az orosz származású El Kazovszkijnak a műveit. A kiállítás Alföldi Róbert személyes tisztelgése 2008-ban elhunyt barátja előtt.
1971. Párhuzamos különidők Budapest, Kiscelli Múzeum, 2018. október 12. - 2019. február 28.
A Fővárosi Képtár időszaki kiállítása két művészgenerációból és két, egykorú műcsoportból indul ki: ezeken keresztül mutat rá a Kádár-korszak képzőművészetének párhuzamos jelenségeire.
12345
2 / 5 oldal
Játék
A Dés. Évtizedek óta fogalom a magyar zenei életben. Musicalek, filmzenék, nagy slágerek és dzsesszlemezek sora fűződik a nevéhez. De az utóbbi években történt valami, kilépett a nyilvánosság elé a saját magának írt dalaival...
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.