Programajánló
Okinawa Mi Amor – Szerelmem Okinawa – Dr. Korsós Zoltán kiállítása Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, augusztus 24. - november 4.
Dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum zoológusa, jelenlegi főigazgatója az okinawai Riukiu Egyetem meghívására 2009-2012 között három évet töltött a csodálatos szubtrópusi Riukiu szigetvilágban.
Nyelvrokonok – Észt–magyar kortárs művészeti kiállítás Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2018. szeptember 28. - 2019. január 6.
Az Észtország függetlenségének századik évfordulója alkalmából megrendezett kiállítás azt vizsgálja, hogy az északi, balti, valamint a közép-európai történelem és tapasztalat hol találkozik a 21. századi jelenben, ahol Észtország és Magyarország egyaránt az Európai Unió keretein belül építi jövőjét.
World Press Photo 2018 Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, szeptember 21. - október 23.
Új helyszínen és több újdonsággal nyílt meg az év eseményeiről készült riportfotókat bemutató World Press Photo Kiállítás, melynek évtizedeken át a Néprajzi Múzeum adott otthont, idén azonban a múzeum költözése miatt a Magyar Nemzeti Múzeumban kapott helyet.
Ádám Zoltán, Bernát András, Mazzag István, Pollacsek Kálmán és Városi Gábor festészeti kiállítása Budapest, IzabellAmadeusz Gallery, szeptember 20. - október 20.
Ádám Zoltán, Bernát András, Mazzag István, Pollacsek Kálmán és Városi Gábor festőművészek mind a 80-as évek új szenzibilitás korszakában indultak, amikor a festészet a művészeteken belül újra meghatározó trend lett.
Fenyvesi Tóth Árpád: Splendid Isolation Budapest, acb Kortárs Művészeti Galéria, szeptember 14. - november 9.
Az acb Galéria évadnyitó kiállítása fenyvesi Tóth Árpád jórészt ismeretlen, a művészettörténeti elbeszélésekből hiányzó, ám figyelemre érdemes életművét tárja a közönség elé.
MORPH - Kalmár János, Mata Attila, Szabó Tamás Budapest, Műcsarnok, szeptember 21. - november 11.
Kalmár János, Mata Attila és Szabó Tamás Munkácsy Mihály-díjas szobrászművészek 2005-ben hozták létre a MORPH-ot, melynek bemutatkozó kiállítását 2006-ban rendezték. Most nyolcadik alkalommal rendezik meg csoportos, legfrissebb munkáikat is bemutató kiállításukat a Műcsarnokban.
Mesés bábok – bábos mesék Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, 2018. szeptember 7. - 2019. január 13.
Új, családokat megszólító időszakos tárlat nyílt a Petőfi Irodalmi Múzeumban, aminek keretében a PIM tagintézményeként működő Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtára mutatkozik be.
Kölykök + Képregények – Kortárs magyar grafikusok kiállítása Budapest, Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, szeptember 7. - október 27.
Az első képregények több mint 100 évvel ezelőtt jelentek meg Amerikában, és bár korábban népszerűségük nem volt töretlen, manapság közkedveltségük egyre csak növekszik. Bármely korszakban vizsgáljuk ezt a műfajt, elmondható, hogy gyakran szereplői, illetve rajongói is a gyerekek közül kerülnek ki.
A világ múmiái Budapest, Komplex Event, augusztus 16. - december 3.
Ókori egyiptomi, inka, középkori német és a természetes úton konzerválódott váci múmiákat is megtekinthetik az érdeklődők A világ múmiái kiállításon, amely augusztus 16-án nyílik Budapesten, a Komplex rendezvényközpontban.
Seuso-kincs Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, június 27. - november 11.
Kalandos útja után végső kiállítási helyére került a késői római császárkor egyik legjelentősebb kincslelete, a Seuso-kincs, amely tavalyi parlamenti bemutatóját és fél éves vidéki vándorkiállítását követően június vége óta látható a Magyar Nemzeti Múzeumban.
1234
2 / 4 oldal
Játék
A „dobok szamurájai” már Magyarországon is visszatérő vendégeknek számítanak, és ezúttal négy koncertet is adnak Budapesten.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.