Programajánló
36. Magyar Sajtófotó kiállítás Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, március 30. - május 13.
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége által szervezett Magyar Sajtófotó Kiállítás, amely immár három évtizede a magyar fotóriporterek és a hazai fotográfia egyik legnagyobb ünnepe, hosszú évek óta a Budapesti Tavaszi Fesztivál része.
Párizsi Szalon – Budapest Budapest, Várkert Bazár, március 1. - május 31.
Idén hazánk volt a díszvendége a párizsi Szalonnak, a Grand Palais-ban 13 kortárs magyar festő munkáját láthatta a francia közönség.
Kiscelli nyomda – Fejezetek a főváros nyomdászattörténetéből Budapest, Kiscelli Múzeum, állandó kiállítás
Fővárosunk nyomdászatának és a magyarországi tipográfiának a történetét bemutató új állandó kiállítással várja a látogatókat a Kiscelli Múzeum.
Alain Laboile: La Famille Budapest, Széphárom Közösségi Tér, március 24. - április 28.
Alain Laboile francia szobrász, fotográfus és nem mellesleg hat gyerek édesapja. A család vidéken él, Laboile pedig folyamatosan fotózza négy lányát és két fiát, akiknek a képek tanúsága szerint irigylése méltó gyerekkoruk van, olyan, amilyenre sokan vágyunk.
IBUSZ ...mert úton lenni jó! Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, március 1. - szeptember 2.
Száztizenöt éve, 1902. augusztus 29-én alakult meg az első magyar utazási iroda, az Idegenforgalmi és Utazási Vállalat Rt. A részvénytársaság a Magyar Királyi Államvasutak hivatalos menetjegyirodájaként működött, majd 1926-ban beolvasztották az Általános Beszerzési és Szállítási Részvénytársaságba.
VárosKép – Székesfehérvár a 20. században Székesfehérvár, Szent István Király Múzeum - Országzászló téri épület, február 1. - június 17.
Székesfehérvár történetének több mint száz évét, az 1867-es kiegyezéstől az 1988-ig tartó, eseményekben és fordulatokban igen gazdag időszakot mutatja be a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében látható VárosKép című kiállítás.
Frida Kahlo – Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo gyűjteményéből Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, július 6. - november 4.
A huszadik század egyik legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendez kiállítást a Magyar Nemzeti Galéria. A világhírű mexikói festőnőnek ez lesz az első budapesti tárlata.
Vásárhelyi Művészélet 1900-1990 Budapest, Várkert Bazár, február 9. - április 29.
Az évszázadot felölelő kiállításon többek között Tornyai János, Rudnay Gyula, Endre Béla, Pásztor János, Kohán György, Kurucz D. István, Németh József, Szalay Ferenc, Barcsay Jenő és Tóth Menyhért remekműveit láthatják az érdeklődők.
Bartis Attila: A szigeteken Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), március 1. - május 13.
Bár fényképezést tanult és korai portréi már a kilencvenes évek elején felkeltették a kritikusok figyelmét, az idén ötvenéves Bartis Attila mégsem fotósként lett világszerte ismert, hanem íróként.
Sandro Miller: Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek Budapest, Műcsarnok, március 1. - május 13.
A második alkalommal megrendezésre kerülő Budapest Fotó Fesztivál idei nyitókiállítása ismét egy igazi szenzáció, Sandro Miller Malkovich, Malkovich, Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek című tárlata, amely május közepéig lesz látható a Műcsarnokban.
1234
2 / 4 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.