Programajánló
Érdi Tamás zongoraestje Budapest, Festetics-palota, december 13. 19:00
Kontextusba helyezhető-e egy korai Beethoven-szonáta Csajkovszkij romantikus érzékenységével és Muszorgszkij monumentalitásával?
Beethoven összes zongoratriója II. Budapest, Bartók Béla Emlékház, december 14. 18:00
Beethoven korában az egyik legmeghatározóbb zenés szórakozásnak a közös kamarazenélés számított, mivel erre szinte minden tehetősebb embernek lehetősége volt.
Karácsonyi Ének Budapest, Óbudai Társaskör, december 16. 19:00
A Budapesti Filharmóniai Társaság művészei és a közreműködő szólisták egyszerű és könnyen befogadható karácsonyi koncertprogrammal hangolnak minket a hamarosan következő ünnepekre.
Kamaraest Händel- és olasz barokk művekből Budapest, Jókai Anna Szalon, december 16. 19:00
Mi mással, ha nem az operával és a monumentálisabbnál monumentálisabb művekkel azonosítanánk Händelt és az olasz barokk szerzőit, holott ezek a mesterek mind kitűnő hangszeres művészek, ezáltal pedig termékeny kamaraszerzők is voltak.
Bach & Vivaldi Minden jegy elkelt! Budapest, KlauzálHáz, december 20. 19:00
A barokk két legnagyobbjának legismertebb műveiből összeállított koncertet ad a Budafoki Dohnányi Zenekar az Akadémiai Kórustársasággal kiegészülve.
Händel: Messiás Budapest, Szent István Bazilika, december 20. 20:00
Miután a Londonba, Porpora operatársulatához érkező kasztrált énekes, Carlo Broschi – ismertebb nevén Farinelli – kiebrudalta a szintén jövevény Händelt a színpad világáról, a német mester egy hozzá szintén közel álló műfajban, az oratóriumban teljesedett ki.
Symphonia Fantasia - Karácsonyi koncert Budapest, Pesti Vigadó, december 21. 19:30
A Symphonia Fantasia Zenekar koncertje a könnyed kikapcsolódást keresőknek kedvez könnyen befogadható és jól ismert művekből összeállított karácsonyi koncertjével.
Diótörő - egy karácsonyi álom Budapest, Müpa Budapest, december 23., 15:00, 18:00
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar karácsony előtti Diótörő előadása hagyománynak számít a Művészetek Palotájában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.