Programajánló
Anima³ Budapest, BMC - Budapest Music Center, május 3., 20., 19:00, június 8., 19:00
Sokoldalú koncertsorozattal jelentkezik az idei évad végén az Anima Musicae Kamarazenekar. A három koncertből álló Anima³ sorozat minden koncertjén más-más szólistával játszik majd a zenekar.
Don Giovanni ujjbábokra Budapest, RS9 Színház, május 26. 19:00
Ujjgyakorlat volt Mozartnak a Don Giovanni elemi erejű nyitánya, amit órákkal a premier előtt vetett papírra az ismert történet szerint. Azonban lehet-e ujjgyakorlat – és ha igen, milyen – egy egész operát a két kezünk segítségével eljátszani?
Bach hangszereivel a XXI. században Budapest, Jókai Anna Szalon, május 27. 19:00
Lehet-e Bachot vagy más barokk szerzőt „korhűen” játszani? Tényleg elég a bélhúr, a natúrkürt és egy csembaló?
Latin-amerikai szerző gitáron és fuvolán Budapest, Bartók Béla Emlékház, május 31. 18:00
Ha a klasszikus zenei kánon szerzőinek származását megvizsgáljuk, vagy ha csak arra fókuszálunk, hogy mely országok területére „redukálódnak” a kanonizált művek és szerzőik, akkor három nagy területet figyelhetünk meg: a német–osztrák, a francia és az olasz zenét.
Mozart Requiem a Szent István Bazilikában Budapest, Szent István Bazilika, május 31. 20:00
Igaz, a „requiemszezon” már letelt, de Mozart hátborzongató és egyben felemelő, utolsó darabja évszaktól függetlenül aktuális, előadható, hallgatható.
Egybehangzó harmóniák Budapest, Nádor Terem (Vakok Iskolája), június 1. 19:30
A barokk zenekar vonós apparátusa nem szűkült le a ma is használatos hegedű-brácsa-cselló-nagybőgő körre. Változatos vonós hangszereket használt a korszak, brácsából körülbelül három különböző típust, nem beszélve az olyan modifikációkról, mint például a violin in tromba marina.
Farkas Gábor Chopinje Budapest, Pesti Vigadó, június 5. 19:30
Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Reinhard Goebel és a Budapesti Fesztiválzenekar Budapest, Zeneakadémia, június 9. 15:30
Reinhard Goebel karmester neve minden bizonnyal nem cseng ismerősen a hazai közönség számára, pedig a maga területén egy igazán színes művészegyéniséget tisztelhetünk személyében.
Jolivet, Harrison és Reich az Amadinda Ütőegyüttessel Budapest, BMC - Budapest Music Center, június 10. 19:45
Az idén alapításának 35. évfordulóját ünneplő Amadinda Ütőegyüttes nem csak amiatt jelentős zenei intézmény, mert elhozta az itthoni koncerttermekbe az indonéz szigetvilág gamelán zenéjét.
Egy koncert két helyszínen - Visegrád hangjai Budapest, Óbudai Társaskör és az óbudai Szent Péter és Pál Főplébánia-templom, június 13. 19:00
A Szent Efrém Férfikar magyar, lengyel, cseh és szlovák szerzők egyházi és világi kórusműveiből összeállított, hiánypótlónak szánt koncerttel készült, amit rendhagyó módon két helyszínen tartanak majd meg.
12
1 / 2 oldal
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.