Hírek
Meghalt Bud Luckey, a Pixar animátora
Kétszer jelölték Oscar díjra, neki köszönhető a Szezám utca több epizódja, és hogy Woody a Toy Storyból cowboy alakot öltött. Bud Luckey 83 éves volt.
Meghalt Sridevi Kapoor, Bollywood női úttörője
54 éves korában, Dubaiban elhunyt az indiai mozi egyik legismertebb színésznője, Sridevi Kapoor. Halálát a hírek szerint fulladás okozta. 2013-ban megkapta a negyedik legfontosabb állami érdemrendet, a Padma Shrit.
Pocsék film nyerte a fődíjat a Berlini Filmfesztiválon A Pesti Est exkluzív beszámolója Berlinből
Évek óta nem volt ennyi érdektelen, sőt kifejezetten gyenge film a Berlinale versenyprogramjában, ráadásul a Tom Tykwer (A lé meg a Lola) vezette zsűri pont az egyik „gyöngyszemnek” adta oda a fesztivál fődíját, az Arany Medvét. Mi, magyarok azért kicsit örülhettünk: Bucsi Réka rövid animációs filmje révén egy díjjal gazdagodhattunk a német fővárosban.
Megtalálták az élőszereplős Pinokkió-film rendezőjét
A Disney szép lassan az összes rajzfilmklasszikusából élőszereplős nagyjátékfilmet készít. A sorban ott áll a Pinokkió is, ami egy lépéssel közelebb került a megvalósításhoz: rendezőt kapott.
80 éves Jiří Menzel
Az Oscar-díjas Jiří Menzel, az európai filmszakma egyik legkiemelkedőbb alkotója, annyi kedvenc filmünk rendezője 1938. február 23-án született Prágában.
Új klasszikus vígjáték született?
A héten mutatták be Amerikában és Magyarországon is Jason Bateman és Rachel McAdams közös vígjátékát, az Éjszakai játékot. A kritikusok többsége egyenesen a Másnaposok-trilógiához hasonlítja a Rotten Tomatoes nevű kritikai oldalon már most kiemelkedő értékeléssel bíró mozit.
Az ausztrálok miatt cenzúrázni kellett az öt Oscarra jelölt filmet
A felnőtté válás nyűgeiről és az anya-gyermek viszonyról szól az öt Oscarra jelölt Lady Bird, amelyet az év egyik legjobb produkciójának tartanak. Ezért döbbentek meg sokan amiatt, hogy Ausztráliában a közönség nem láthatja majd a mozikban az eredeti verziót.
George Clooney és felesége ismét jó célra adományoz
Újból lövöldözés volt egy amerikai középiskolában, a floridai Stoneman Douglas High Schoolban, amely ártatlan diákéleteket is követelt. A túlélő diákok megelégelték az erőszakot és felvonulást szerveztek a fegyvertartási törvények szigorításáért.
Nem tökölnek: bejelentették a Jurassic World 3.-at
A második rész bemutatójáig még van pár hónap hátra, de ez sem zavarta különösebben az alkotókat akkor, amikor bejelentették a harmadik rész elkészültét.
Jeles András 2003 után először jelentkezik új nagyjátékfilmmel
Jeles Andrásról szól az első három nap a következő héten a magyar mozis világban. Február 26-27-28-án ehhez kapcsolódó programokat szervez az új forgalmazó csapat, a Soldivision.
567891011121314
9 / 699 oldal
Film premierek

Vad Balaton

magyar természetfilm, 65 perc, 2018

Veszett vidék

ausztrál western, 113 perc, 2017

Senki sem tökéletes

belga-francia vígjáték, 101 perc, 2017

Jönnek a kacsák!

amerikai-kínai animációs film, 91 perc, 2018

Ghostland - A rettegés háza

francia-kanadai horror, 91 perc, 2018

Éjjeli napfény

amerikai romantikus filmdráma, 90 perc, 2018
Játék
A vidéki független szféra két képviselője, a KB35 Inárcs és a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat koprodukciója, William Shakespeare Othellójával olyan témákat érint, mint a xenofóbia, manipuláció vagy a családon belüli erőszak.
Filmek a TV-ben
18:15
Életmentő
norvég filmdráma, 2017 (feliratos)
18:20
Vasember 3.
amerikai akció, 2013
18:25
T4xi
francia akcióvígjáték, 2007
18:45
Egy magányos tinédzser
amerikai vígdráma, 2016
18:50
Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. rész
amerikai kalandfilm, 2011
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.