Így készült
Így készült Az oroszlánkirály
Annak idején a Disney sem sejtette, hogy a legsikeresebb animációs filmjévé válik az oroszlános történet. Most, huszonöt évvel később már egész más a helyzet: mindenki az év legnagyobb sikerét várja a remake-től, ami egy forradalmi technológiával korszerűsíti az amúgy örökzöld sztorit.
Így készült az Übergáz
Könnyed nyári akcióvígjáték egy Uber fedélzetén, benne egy nagydarab ex-pankrátorral (Dave Bautista) és egy jópofa stand-upossal (Kumail Nanjiani). Benéztünk az Übergáz színfalai mögé.
10 baba, amitől garantáltan beparázol
Két hét alatt két parababás film is a magyar mozikba került, szóval itt az ideje, hogy körbenézzünk: mit érdemes nézni, ha gyilkos játékoktól szeretnénk naphosszat parázni.
Belestünk a Pixar varázsüzemébe A Pesti Est exkluzív helyszíni beszámolója
A földkerekség minden tájáról érkeztek újságírók a kaliforniai Emeryville-be, hogy beleshessenek a világ legjobb animációs filmstúdiója, a Pixar boszorkánykonyhájába. Az apropót a Toy Story 4. premierje adta, ami különösen fontos projekt a cég történetében. Mi is ott voltunk.
A 10 legbizarrabb lény az űrből
Mozikban a negyedik Men in Black film, amiben csak úgy tobzódnak az extrém alienek. Ennek örömére megpróbáltuk a lehetetlent: összeszedni a filmtörténet tíz legextrémebb alienjét.
Így készült az X-Men: Sötét Főnix
Egy nagyszabású, megalátványos filmmel búcsúzik az X-Men franchise, legalábbis jelenlegi formájában biztosan nem találkozhatunk már velük egyhamar. A Sötét Főnix forgatása nem kevés nehézséget okozott.
Így készült az Aladdin
A Disney kilencvenes évekbeli reneszánszának egyik legfontosabb sikere volt az Aladdin, ami most új, élőszereplős köntösben tér vissza, méghozzá a gengszterfilmjeiről ismert Guy Ritchie rendezésében.
Így készült a John Wick: 3. felvonás – Parabellum
Számítógépes trükkorgia helyett old school kaszkadőrmutatványok garmadája: ez a John Wick-recept, ami két filmben már tökéletesen működött, és úgy fest, az alkotók harmadjára sem kívántak változtatni ezen, pusztán csak még inkább felpörgették az egészet.
A 10 legjobb csaló- és szélhámosfilm
A héten a Csaló csajok A Riviéra vadorzói újrájaként fut be a magyar mozikba, tökéletes apropóul szolgálva a filmes alzsánerek legszórakoztatóbbikának, a csalós moziknak a kivesézését. Szerintünk ez a tíz legjobb.
Így készült a Bosszúállók: Végjáték
Bár még csak április van, nem túlzás kijelenteni, hogy az év filmeseménye mindenképp a Bosszúállók: Végjáték lesz. Bár a filmet lapzártánkig hét lakat alatt őrizték még az újságírók elől is, igyekeztünk összeszedni a fontosabb tudnivalókat.
Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.