Színház- és táncrajongók, figyelem! Vagyis néptánc- és kortárs táncrajongók figyelem! A Duna Táncműhely előadásában egyszerre mindegyik műfajba belekóstol: a színpadi néptáncművészetet kortárs tánc- és színházi elemekkel teszi kifejezőbbé.
Egymást érintő testek, folklorisztika, szabadság és újítás – ők eltáncolják. A néptáncban a nőknek kissé sztereotíp szerep jut, néhány lépésvariáció és forgás, míg a látványosabb mozgás a férfiaké. Az erősebbik nem produkciója mellett női mivoltjuk itt szinte eltörpül. Mígnem jön a kortárs törekvés, és színpadi elemmé varázsolják a folklórt és megvillantják a nőiességet.
 
A Duna Táncműhely előadásában nem a női szerepekről alkotott sztereotípiák jelennek meg, hanem a letisztult forma. A nők a maguk fenségében, alázatában lépnek a színpadra, és nem a púderfelhő, tűsarok és dekoltázs-erotika körvonalán. A darabban hangsúlyt kap az érzéki szenvedély, de nem az önpusztító, fékevesztett energia, nem lesz elnyomás vagy emancipáció, nem boszorkányok vagy angyalok jelennek meg, hanem létező emberek, hitvesek és barátok, médiumok, akik a szépség közvetítői – ahogyan ők írják körbe előadásuk lényegét. 
 
A táncszínház határokat átívelő előadását a Maszk Egyesület szervezésében láthatja szegedi közönség. 
hédi
2010.09.22
|
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.