Gyűlöletről és szeretetről, testi szerelemről és egyéb testi szenvedélyekről, konvenciókról, hatalomról, a kiszolgáltatottság elleni küzdelemről és szabadságvágyról szól a „RésJ”, amely mai környezetbe helyezi Shakespeare tragédiáját.
Ajánlott korosztály: 14+
Miniszoknyás-bakancsos Júlia feltupírozott hajjal, Rómeó pedig farmerban, pulcsiban, egy klassz kék kalappal a fején. Az ironikus hangvételű előadás különlegessége, hogy csak a két fiatal szerelmes monológjai és párbeszédei hangzanak el a színészek (Madák Zsuzsanna, Barsi Márton) tolmácsolásában, mellettük egy táncos pár (Mándy Ildikó, Fenyves Márk) a mozgás, a tánc nyelvére adaptálva jeleníti meg a fontosabb eseményeket, a gyűlölet és a halál szimbólumait, valamint a Dada és Lőrinc barát figuráját.
 
A produkció a MASZK Egyesület Sorvezető elnevezésű beavató színházi nevelési programja részeként jön el Szegedre, az előadást követő kötetlen beszélgetésen pedig az alkotóknak is feltehetjük kérdéseinket. A szervezők szeretettel és kedvezményes belépőjeggyel várják azokat, akiket érdekel egy mai Rómeó és Júlia-történet a tánc és a színház nyelvén. 
bgy
2011.09.09
|
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.