Kék-lila nyár

Szeged, Újszegedi Szabadtéri Színpad
A Szegedi Szabadtéri Játékok egyik soronkövetkező darabja egyben ősbemutató is: Jávor Pál, a színészlegenda életét dolgozzák fel egy új zenés játékon keresztül, Telihay Péter rendezésében.
Az '50-es évek ikonjává vált sármos színész minden idők egyik legismertebb és legkedveltebb magyar színésze lett, az első igazi magyar filmsztár, melyet nemcsak jó megjelenésének, hanem tehetségének, karakterábrázolásának is köszönhetett. Ruhája és bajsza mindig tökéletes és elegáns volt, példás szakértelemmel cigánynótázott, és a legszebb nőkkel csókolózott. Akár színházban, akár a korai moziban, akár élőben egy kávéházban, mindenki mindig megkapta, amire vágyott: az ideálképet mint egy vágy teljesülését.
 
A Kék-lila nyár című darab a botrányairól és lovagiasságáról híres színész utolsó és egyébként betegen töltött hónapjait idézi fel szenvedélyes pillanatokkal, érzelmekkel, drámával, küzdelmekkel. A mű alapját egy szerelmi háromszög szolgáltatja, Jávor felesége mellett feltűnik egy fiatal, karrierben reménykedő színésznő is, aki egy utolsó nagy szerepre csábítaná a nagytekintélyű művészt. Az előadás az 50 évvel ezelőtti füstös Varieté világába repíti vissza a nagyérdeműt.
hédi
2010.08.11
|

Róma előtt - Róma után.
Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria, november 13. - december 2.

A Szentendrei Új Művésztelep.
Szentendre, Ferenczy Múzeum, 2019. november 15. - 2020. február 2.

Bak 80.
Budapest, acb Kortárs Művészeti Galéria, 2019. november 15. - 2020. február 28.

Játék
A Pixar Animation Studios büszkén mutatja be ezt az életre szóló kalandot!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.