Love letters

Veszprém, Városi Művelődési Központ
A papír alapú levelezés lassan kiveszőben lévő szokása felett nosztalgiázhatunk A. R. Gurney szerelmi története közben a Művelődési Köztpontban. Az amerikai sikerdarab két felvonásba sűríti egy nő és egy férfi negyvenévnyi levélváltását.
A levelek, az első, pad alatt átcsúsztatott cetlitől, az utolsó, elkésett vallomásig egy folyamatosan változó intenzitással égő szerelmi kapcsolatba engednek betekintést.
 
A férfi (Gálffi László) fegyelmezett és merev jellem, családja és karrierje kívülről nézve az elvárásoknak megfelelő, a nő (Hernádi Judit) viszont zűrös és érzelmes művészlélek, egyenes úton az alkoholizmus felé. A Love Letters nézőiként e furcsa, egymástól elszakadt pár leveleibe olvashatunk bele Vámos Miklós nagyszerű fordításában. 
 
A színmű, melyet a két színész már 10 éve tart porondon, s amelyet Mácsai Pál rendezett, igazi amerikai bulvárdarab, annak minden kellékével: első rangú dramaturgiával, intelligens humorral és megindító pillanatokkal. 
 
köc
2010.10.07
|

Bájital - Agnes von Uray kiállítása.
Budapest, KULTI - B32 Galéria és Kultúrtér, 2019. december 11. - 2020. január 17.

Selyemút tükrében.
Budapest, Pesti Vigadó, 2019. december 10. - 2020. január 6.

Játék
„Kedves Barátom, arra kérlek, hogy pár sorban, tényleg nagyon tömör prózában, versben, haikuban írjál nekem… Hogy miről? Megadom a témát is: mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?”
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.