Apácák

Szekszárd, Deutsche Bühne Ungarn
December elején premierrel jelentkezik a megye egyetlen kőszínháza, a szekszárdi DBU, amikor is Bernd von Bömches rendezésében kerül színpadra az Apácák című musical, melynek cselekménye egy romlott halleves okozta bonyodalomból adódik.
A kolostorok zárt közösségei, szigorú szabályrendszerei mindig is izgatták a hétköznapi ember fantáziáját, és erre Dan Goggin amerikai zeneszerző és dalszövegíró tökéletesen ráérzett. Olyannyira, hogy az 1982-ben íródott Apácák című musicalje hatalmas siker lett, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a mai napig számos színház tűzi műsorára a darabot.
 
Az előadásban öt apácával ismerkedhetünk meg, akiknek esti show-műsora morbid kerettörténetbe ágyazódik: 52 társuk romlott halból főzött hallevesből vacsorázott, és az eset halálos kimenetelűnek bizonyult. Negyvennyolcukat különböző pénzgyűjtési akcióknak köszönhetően már eltemették, viszont további négy társuk még a fagyasztóban várja sorsát. Az esti jótékonysági műsorból befolyt összeget az ő temetésükre fordítanák, de a dolog egyre sürgetőbbé válik, amikor idézés érkezik az egészségügyi hivataltól, hogy nem tárolhatják tovább a hullákat... 
 
 
A.P.
2010.11.30
|
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.