Amit a hegyen hallani

Zsámbék, Zsámbéki Színházi Bázis
„álmodtam a hegyen, és néztem egyre csak / a mély örvénybe le; a hullám eltakarta; / aztán a végtelen örvénybe: önmagamba” – szól a Színház- és Filmművészeti Egyetem gyakorló műhelye, azaz az Ódry Színpad előadásának Victor Hugótól vett mottója.
Idén 200 éve született Liszt Ferenc, és az SzFE harmadéves színházrendező/fizikai színházi koreográfus osztályának diákjai ennek alkalmából a zsámbéki Műemlék Rakétabázis különleges helyszínén egy kéthetes intenzív munka keretében foglalkoznak a XIX. század egyik legjelentősebb romantikus zeneszerzőjével: életrajzi adatai, írásai és zenei örökségének egy-egy darabja felhasználásával a szabadtér sajátosságait kihasználva hoznak létre helyspecifikus etűdöket a mozgás, a próza és a film médiumában. Bemutatják ezenkívül a 2. év végi Beckett-mesterségvizsga részleteit is.
vj
2011.09.01
|
Játék
Jamie Lee Curtis visszatér ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.