Félkettős

Sopron, Civitas Pinceszínház
Félkettős: ez a címe annak az izgalmas, kísérletező darabnak, amelyet a Civitas Pinceszínház kínál a nézőknek, ahol ezúttal nem a szokásos társulat, hanem a Győri Nemzeti Színház és a Tagione Alapítvány Csengery Színház bemutatóját élvezhetjük.

Rendező: Benkő József

 

Szereplők:

A főszereplőt: Szikra Józsefet, a Győri Nemzeti Színház Örökös-tagját Benkő József, alias Bozsó Nívó-díjas rendező nem csupán instruálja, hanem játékpartnereként színre is lép vele.
 
Egy rendhagyó önálló estről van szó, amelyen két ember, két barát, 40 évnyi pályájára emlékező színész és rendező várja vendégségbe a nézőket. A darab alapját Szikra József színművész önéletrajzi írása adja, amelyet számos vers részlet, monológ, dal egészít ki. A megközelítés egyedi, hiszen közvetlen közelről, egy művészlakásban lehetünk tanúi a próbák és az alkotás pillanatainak. Különleges, mert a dalok, a versek, a darabrészletek nem önmagukban – l’art pour l’art hangzanak el, hanem egy élettörténetbe ágyazva.  
 
Egy igazi interaktív előadásra számíthatunk, amelyben a közönség is az önfeledt játék részesévé válik. Közvetlen, szabad dramaturgiával folyik majd a rendhagyó irodalomórának is tekinthető bemutató sok-sok érdekes sztorival fűszerezve. 
 
A közönség ritkán pillanthat be a kulisszatitkok mögé, ezúttal erre is lehetőség nyílik… 
 
R
2012.03.06
|
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.