Ady/Petőfi

Budapest, Thália Színház
A magyar kultúra napján, január 22-én debütált a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület darabja, mely egy rendhagyó irodalomóra keretein belül szeretné közelebb hozni a két költőóriást a nézőkhöz.
60 perc
A cseppet sem szokványos előadás arra vállalkozik, hogy tabuk nélkül, személyes hangvételben, hétköznapi problémáikon, családi életükön, örömeiken és bánataikon keresztül kísérelje meg felidézni Ady és Petőfi alakját. Hogy miért fontos ez? Mert ahhoz, hogy a versek ne csak a messziségből visszhangozzák egy géniusz rímekbe szedett gondolatait, le kell rombolni az ideált, meg kell nyitni az időt és a teret. Őszintén kell beszélni Petőfi vágyairól vagy éppen szerelmi csalódásairól, Ady betegségeiről vagy pénzügyi nehézségeiről. Így tud igazán megérinteni a személyes tragédiákból táplálkozó éteri költészet, így kerülhetünk olyan közel, amennyire csak lehetséges, és így lesz az eszményített „nemzeti hős” újra ember, a mű pedig még becsesebb és csillogóbb.
 

macsek
2013.01.14
|
Belvárosi Színház, 2018. augusztus 31., péntek

Majd, ha az eső eláll

Hatszín Teátrum, 2018. augusztus 10., péntek

Hozott lélek

Szkéné Színház, 2018. szeptember 12., szerda

Varsói melódia

Hatszín Teátrum, 2018. szeptember 14., péntek

Caligula helytartója

Nemzeti Színház, 2018. szeptember 21., péntek

Pöttöm Panna 4+

Újszínház, 2018. október 3., szerda

Pöttyös Panni az iskolában 4+

Thália Színház, 2018. október 6., szombat

A királylány bajusza 4+

Újszínház, 2018. október 14., vasárnap
Játék
Az emlősszakértő Davis (Dwayne Johnson) különleges és szoros kapcsolatot alakított ki George-dzsal, a hihetetlenül intelligens ezüsthátú gorillával, amit egészen kölyökkora gondoz.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.