Ady/Petőfi

Budapest, Thália Színház, január 24. 19:30
A magyar kultúra napján, január 22-én debütált a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület darabja, mely egy rendhagyó irodalomóra keretein belül szeretné közelebb hozni a két költőóriást a nézőkhöz.
Thália Színház - Arizona Stúdió  (Budapest)
 
2019. január 24., csütörtök
19:30
 
60 perc
A cseppet sem szokványos előadás arra vállalkozik, hogy tabuk nélkül, személyes hangvételben, hétköznapi problémáikon, családi életükön, örömeiken és bánataikon keresztül kísérelje meg felidézni Ady és Petőfi alakját. Hogy miért fontos ez? Mert ahhoz, hogy a versek ne csak a messziségből visszhangozzák egy géniusz rímekbe szedett gondolatait, le kell rombolni az ideált, meg kell nyitni az időt és a teret. Őszintén kell beszélni Petőfi vágyairól vagy éppen szerelmi csalódásairól, Ady betegségeiről vagy pénzügyi nehézségeiről. Így tud igazán megérinteni a személyes tragédiákból táplálkozó éteri költészet, így kerülhetünk olyan közel, amennyire csak lehetséges, és így lesz az eszményített „nemzeti hős” újra ember, a mű pedig még becsesebb és csillogóbb.
 

macsek
2013.01.14
|
(4 kép)
Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.