Mirr-Murr, a kandúr

Veszprém, Veszprémi Petőfi Színház
Mindenféle különösebb konkrét társadalmi utalás nélkül is megállapíthatjuk, hogy a lecsúszott, kicsapott, az utcán élő, kóbor macskák élete régen sem volt egyszerű, ahogy bizony ma sem az. Kitaszítottság, megélhetési bűnözés...
...de mivel rátermett kandúrokról van szó, ez egyben némi vadromantikát és persze rengeteg kalandot is jelent. A Veszprémi Petőfi Színház aktuális előadása ugyanis ott kapcsolódik be a Csukás István-klasszikus történetfolyamába, amikor Mirr-Murr és Oriza Triznyák már elhagyták a szoba meleg biztonságát, és a város utcáin próbálnak boldogulni. Ez persze nem megy elsőre és magától, hiszen rengeteg elvárásnak kell megfelelni ahhoz, hogy az egyszeri utcalakó bekerülhessen a Kóbor Macskák Világszervezetébe. Le kell tenni például a három próbát, meg kell szerezni a titkos jelet, és csak ezután lehet elindulni a Nagy Odvas Kéményhez, ami a kóbormacskák világában minden bizonnyal maga a Kánaán, de hogy melegedni lehet benne, az biztos.
 
Mirr-Murr kalandjait közel tíz könyvön át követhettük nyomon, a hetvenes évek elején pedig több évadnyi bábanimációs-film készült belőle, amiket azóta is töretlenül ismétel a köztévé, nyilván nem véletlenül.  
Sax Pál
2013.02.28
|

Ugrásra készen - Retkes Máté kiállítása.
Budapest, Lívia villa, november 23. - december 6.

Kertész leszek - Kiss Márta kiállítása.
Budapest, Eötvös10 KKSz, 2019. november 27. - 2020. január 3.

Selyemút tükrében.
Budapest, Pesti Vigadó, 2019. november 20. - 2020. január 5.

Játék
Jack Malik csak egyike volt a sok sikertelen dalszerzőnek... legalábbis tegnapig. Egy különös áramkimaradást követően Jack (Himesh Patel) ugyanis arra eszmél, hogy ő az egyedüli az egész világon, aki emlékszik a The Beatlesre!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.